bosanma davamdan dolayı tarafıma tedbır koyuldu ama her hafta sonu cocugumu eşimden yada annesının evınden alıyorum basıma bır takım sorunlar cıkmaması ıcın bu tedbırı kaldırabılırmıyım.ilgili mahkemeye dilekçe yazarak
merhaba
bosanma davamdan dolayı tarafıma tedbır koyuldu
ama her hafta sonu cocugumu eşimden yada annesının evınden alıyorum basıma bır takım sorunlar cıkmaması ıcın bu tedbırı kaldırabılırmıyım.ilgili mahkemeye dilekçe yazarak
Neye tedbir konuldu, ne için?
Her hafta çocuğunuzu almakla konunun ilgisi ne?
Başınıza ne gibi sorunlar çıkabilir?
bosanma davamdan dolayı tarafıma tedbır koyuldu ama her hafta sonu cocugumu eşimden yada annesının evınden alıyorum basıma bır takım sorunlar cıkmaması ıcın bu tedbırı kaldırabılırmıyım.ilgili mahkemeye dilekçe yazarak
.................................................. ... YÖNETİM:Sayın garip8688; lütfen hukuki içeriği bulunmayan GARİP iletilerinize son verin! Konuya cevap niteliği olmayan iletiler silinmiştir.
Şu ana kadar eşinden boşanmak isteyen bay üyelerimize yönelik yorumlarınız hep aynı. "oh iyi olmuş, beter olun, sürünün" vs. Tutumunuzu doğru bulmuyorum. Burası sohbet ortamından çok, hukuki konuların paylaşım alanıdır. Şahsım adına, cümlelerinize biraz daha dikkat etmenizi rica ediyorum.
tedbir aile koruması ıle ilgili konuldu boşanma davam hala devam etmekte cocugum h.sonları almam ve benım evde kalması karsı tarafın eline sacma sebepler dogurmamak için.bu arada sevınen üyeler için belirteyim henüz sonuclanmıs bır dava yok ben bugune kadar süre gelen ve dava sonuclanana kadar olacak olan olaylardan dolayı sordum unutmamak gerekırkı eger söz konusu dava bosanma davası ise kaybeden bır taraf degıldır her iki tarafta kaybetmiştir.
Konu beytrap tarafından (11-04-2008 Saat 13:44:37 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: ekleme
4320'ye göre eşiniz koruma tedbirlerinden yararlanıyor anladığım kadarıyla.
Koruma kararında hangi tedbirler konulmuş tek tek bakın. Çocuğa yaklaşmama, çocuğu almama gibi bir tedbir de var mı? Eğer yoksa, sorun çıkmaması lazım.
Çocuğa yaklaşmama ya da çocuğu almama gibi bir tedbir yok ancak haneye ve işyerine yaklaşmama tedbiri koydurmuş eşim.Ama ben çocuğu hanesinden ya da işyerinden almak durumunda kalıyorum eşim de bunu fırsat bilerek koydurduğu tedbirden kaynaklı haklarını sonuna kadar kullanıyor.Ayrıca kendisiyle de görüşüyoruz.Ama zaman zaman tedbiri fırsat bilip hakkımda şikayette ve suç duyurusnda bulunuyorlar.Çocuğu başka yerden alma talebime ise karşı çıkıp bugüne kadar bu isteğimi hiç bir şekilde olumlu karşılık vermedi.Ailemden birinin çocuğu almasına izin vermeyip özellikle benim almam gerektiğini söylüyor.Açıkçası yaşadığım bunca olaydan sonra daha ne gibi davalar ile karşıma gelineceğini merak etmeye başladım.Bu gerekçeler ile tedbiri koyan ilgili mahkemeye vereceğim durumu izah eder bir dilekçenin tedbirin kaldırması için bir rolü olur mu?
Boşanma davasına bakan, aynı zamanda koruma kararını veren mahkemeye başvurup durumu anlatın. Hakim uygun bir karar verecektir.
Ayrıca, bu koruma tedbirine uymadığınız takdirde muhtemelen biliyorsunuzdur, hapis cezası alırsınız. Bu yüzden çocukla görüşmelerinizin tanzimi için hakime kesin olarak başvurun derim.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku