4 blok ve 72 daireden oluşan bir sitede oturmaktayım. Dairem sitenin ortak alanı olan bahçeye bakmakta ve giriş katındadır. Bu bahçe düzenlemesi siteyi yapan kooperatif tarafından tamamlanıp teslim edilmiş idi. Sitenin mevcut yönetimi bu bahçennin muhtelif bölümlerine Çardak yapma kararını yönetim kurulu ile almışlar ancak tespit edilen yerlerden 1 tanesi Dairemin ön penceresinde 3 metre mesafede ve bu Çardağın Çatı kısmı daire pencemin önünü tamamen kapatmaktadır.Yaklaşık olarak 100 metre açıklığı olan daire manzaram camımın hemen önüne inşaa edilecek olan bu yapı ile kapanacaktır.

Yöneticiye sözlü olarak şikayette bulunduğumda bunun yönetim kurulu kararı olduğunu söyledi. Bu duruma istinaden aşağıdaki sorularıma cevap verebilirseniz çok memnun olurum.

1) Yönetim kurulu 1 kal malikini mağdur edecek şekilde karar alabilir mi?
2) Böyle bir yapıyı yapmadan önce benim ve diğer kat sahiplerine yazılı olarak bilgi verilmesi gerekmez miydi?
3) Bu yapıdan öncelikli olarak etkilenecek kişi ben olduğum için benim imzali müsadem gerekmez miydi?
4) Kat malikleri kanununda bu gibi durumları belirleyen maddeler hangileridir.
5) Belediyeye verilen site planında bu gibi ek yapılar için izzin alınması gerekmez mi?