Akp'ye kapatma davasında top savunması için akp'de..
bekliyoruz
ne biter ne kalır goruruz
**
Ama bazıları bunu demokrasiye kursun olarak nitelemeye devam ediyorlar..
hayır birde hukukcu unvanına da sahipler
Benim bir hukukcu sıfatım yok ama ben bile bazıları kadar egip bukemiyorum;pes artık
Demokrasiye kursunmus..
yahu daha suclu yok oratada..bu sadece sadece bir iddianame..savunmasını yapmadan bir kişiyi yada kurumu sanık koltuguna oturtup nasıl gunah bicebilirsiniz ki?
Demekki Hukukcular icin bile bazen iddiane bile yasal nitelik ozelligi tasımamakta..
Demekki bazıları icin iddianemeler iftira olarak gorulmekte ..
O halde Yeni bir yasa cıkarılsın;Su polisler icin cıkardılar ya hani " gozaltına aldıgın zat'a dikkat et..degilse yakar cıranı yasaı..yada tasarısı neyse"
demem odur ki iddianame hazırlarkende boyle temkinli olalım..eger kesin sonuca ulasacaksa yargıya basvuralım..
oyle ya..kimseyi zan altına bırakamayız..mahkemeye intikal ettimi mutlak surette bir suclu birde davacı vardır..bizim hukukcularım diyor bunu ben degil
**
şu koyun meselesini bilirsiniz..aysun KAYACI çıktı birsey soyledi;hata-kaza
inanamadım.. Bircok kisinin heleki bazı hukukcuların cesaret dahi edemöeyecekleri birseyi soyledi..bu millete koyun dedi..(AKP'ye oy verenlere)
E yalan mı?
gidin acın bakın gazete kupurlerıne RTE baykal'a yuklenırken "hayatlarında iki koyun dahı gudemeyenler..." demedi mi?
Siz hukukcuların işi nedir? eger işiniz kitapta ne yazıyorsa o ise..benim cok iyi bir fikrim var..alın elinize kurekleri simdiden bsaka işe yatırım yapın..Cunku sızın bu yaptıgınız ısı daha ucuza bir 30 sene sonra robotlar yapabılır ;
Sanık huseyın xxx ,su su su suclarından dolayı.. anayasamızın su maddelerının su fıkraları su bendı geregınce acıkca belırtılen hukme aykırı gelmıs savcıdan su kadar yıl agır ceza ıstenıyor
hakime de gerek yok direk bunun cevabı evet'tir..
Ben hukukcuların işi yasaları yorumlamak sanırdım.
yani biraz yorum sanıyordum işleri..haksızsam dedigim gibi bu işi robotlar hem daha ucuza hemde daha hızlı halledebilirler
akp kanadından biri cıkıp demiş ki"kendini bilmez.."
digeri de "kadına ucuz sıfatını koymus.."
E biride cıkmıs..aysun kayacıya sormus..senın koyun dedıklerın Dun vatanı kurtardı dıye..
/Orda dur.. orada duracaksın.. Kusurabakmayın ama Kurtulus savası halkın degıl M.Kemal'in eseridir..Mustafa Kemal olmadan kazanılır mıydı diye bır soruldu gecen yıllarda..
Sozum su ki..Halk savasa girdi..toprakları kuırtarmak için girdi..osmanlının topraklarını..padısahını..halıfesını
Bu halk o savasa Turkıyeyı kurmak ıcın gırmedı..gırmezdıde haberdar edılseydı..
M.Kemal cıkıp Osmanlının miladı dolmustur,halife ancak bize zarar verıyor..tek yol yeni bir ulke yeni bır cumhurıyet..laik!
deseydi.. savasa katılırlar mıydı?
Sımdı bu halk koyun degılde ne..Koyun derken lutfen bırılerı sırf cevap olsun dıye..bana kalkıpta sen halkımıza vatanını borlu oldugun kısılere sehıtlere nasıl koyund ersın demesın...
Bır kelımenın tek anlamı yoktur.. bunu bılmıyorsanız Sızın aldıgınız egıtımdek turk dılının ne onemı kaldı?
Bir kelime hem nitel hemde nicel anlama sahıptır.
Ben koyun derken..uyutulmus ..diyorum.
Akp'nin secmenleri cok mu egıtımlıler? oraya oy vereblerın yarısı cahil kesim;Ama suclu degıller..cunku bu ulkede CAHILLESTIRME ADINA EGITIM SISTEMI KURULDU
dolayısı ıle cahıl kımseler karstıt fıkırlere pek alıskın olmadıklarından ve duz bır mantıga sahıp olduklarından(yorumlamaya sahıp olamadıklarından)
Efendim siz dün de cıkıp darbe suctur ekonomiyi batırır demediniz mi?
aynen boyle cumle kurdunuz yahu..
siz mi hukukcusunuz ben mi? sanki darbe piyangodan cıkıyormus gibi...darbenın olusması icin anayasa belirtilen durumlar soz konusu oldugunda ordu yonetime el koyar diye madde yok muydu?
bu maddenin verdigi kuvvetle darbeler yapılmıyor muydu?
E cok rahatsızsanız degıstırın!
Anayasada laiklikle herhangi bir sekilde ugrasılması suctur ibareside yok sanırım sizin kitabınızda..
yanı Abdurrahman YALCINKAYA referansı olmadan bir iddianame hazırladı..
Ve isin garıcı bu referansız iddianemeyıde anayasa mahkemesı kabul ettı..
Orda dur.. orada duracaksın.. Kusurabakmayın ama Kurtulus savası halkın degıl M.Kemal'in eseridir..Mustafa Kemal olmadan kazanılır mıydı diye bır soruldu gecen yıllarda..
Sozum su ki..Halk savasa girdi..toprakları kuırtarmak için girdi..osmanlının topraklarını..padısahını..halıfesın.PADİSAH DÜŞMANLA İŞBİRLİĞ İÇİNDEYDİ.
Bu halk o savasa Turkıyeyı kurmak ıcın gırmedı..gırmezdıde haberdar edılseydı.. VAHTETTİNLE BİRLİKTE KAÇARDI ÖYLEMİ?
M.Kemal cıkıp Osmanlının miladı dolmustur,halife ancak bize zarar verıyor..tek yol yeni bir ulke yeni bır cumhurıyet..laik!
deseydi.. savasa katılırlar mıydı? KATILMAZDI TABİ SİZE GÖRE
Sımdı bu halk koyun degılde ne..Koyun derken lutfen bırılerı sırf cevap olsun dıye..bana kalkıpta sen halkımıza vatanını borlu oldugun kısılere sehıtlere nasıl koyund ersın demesın... TÜRÇEYİ KATLETMİŞİN
Bır kelımenın tek anlamı yoktur.. bunu bılmıyorsanız Sızın aldıgınız egıtımdek turk dılının ne onemı kaldı?
Bir kelime hem nitel hemde nicel anlama sahıptır.
Ben koyun derken..uyutulmus ..diyorum.
Akp'nin secmenleri cok mu egıtımlıler? oraya oy vereblerın yarısı cahil kesim;Ama suclu degıller..cunku bu ulkede CAHILLESTIRME ADINA EGITIM SISTEMI KURULDU
dolayısı ıle cahıl kımseler karstıt fıkırlere pek alıskın olmadıklarından ve duz bır mantıga sahıp olduklarından(yorumlamaya sahıp olamadıklarından)
Efendim siz dün de cıkıp darbe suctur ekonomiyi batırır demediniz mi?
aynen boyle cumle kurdunuz yahu..
siz mi hukukcusunuz ben mi? sanki darbe piyangodan cıkıyormus gibi...darbenın olusması icin anayasa belirtilen durumlar soz konusu oldugunda ordu yonetime el koyar diye madde yok muydu?
bu maddenin verdigi kuvvetle darbeler yapılmıyor muydu?
E cok rahatsızsanız degıstırın!
Anayasada laiklikle herhangi bir sekilde ugrasılması suctur ibareside yok sanırım sizin kitabınızda..
yanı Abdurrahman YALCINKAYA referansı olmadan bir iddianame hazırladı..
Ve isin garıcı bu referansız iddianemeyıde anayasa mahkemesı kabul ettı..
Öncelikle yazım hataları için üzgünüm dikkat edemediğim birşey
Fakat telafi edebilmek adına bana çıkartamadığınız kelimeleri Tek Tek! sorarsanız aynı şekilde cevaplarım.
Bunun yanında "size kalırsa.." diyorsunuz
efendim bana kalırsa konusu değil bu.
Tarih nedir? görülen mi yoksa duyulan geçmiş zamandan alıntılar mıdır?
cumhuriyet sonrası özellikle scf felaketlerini her ne kadar İnönünün berbat ettiği işlere bağlasakta Bir tarafta Mustafa Kemal Cumhuriyetimizin sahibi birisi var
Cumhuriyetimizin sahibi dememi yadırgamayın lutfen ne kadar demokratik bir halk olduğumuzu ve ne kadar Cumhuriyetin bize göre oldugunu her seferinde gostermekteyiz.nitekim İnönü çok partile rejime tekrardan donus yaptı biliyorsunuz
Halk vahdettinle kaçar mıydı?
Vallaha içlerinde akıllı olanların Akif ErSOY gibi halifesinin yanına gittigi dusunulurse-ki kucuk bir detay- halkında hala daha osmanlı zihniyetinden kurtarılamadıgı..E bu kadar baglılık geregi sadakatlerini en iyi sekilde sunarlardı diye dusunuyorum
Tabi birdebuyuk bir detay var ki ; o kadar buyuk bir gemi henuz yok .
diger bildiginiz bir konu benimde yanlışları görebilmem adına;yani tartışmanın niteligine kavusabilmesi icin "hayır oyle mi ,değil, olamaz,hadi ya" yerine daha fazla detaya girmeniz gerekirdi
henuz Turkcenin tek kelimelik operasını anlayacak bilgiyede sahip degilim
İnanılmaz kötü bir imlayı çözmeye uğraşarak zorla okudum bu yazıyı. Bir ara resminize bakıp bu denizci zabit gemici dili mi kullandı diye gemici sözlüğüne baktım nafile...
Başı sonu ortası her biri birbirine benzemez bir yazı uzun süredir okumamıştım. Kendi uğraşıma duyduğum saygıdan dolayı ilk ve son kez bu foruma yazıyorum.
Öncelikle size bir 'abi'' tavsiyesinde bulunmak istiyorum. Diğer yazılarınızada bir göz attımda tam bir fikri karmaşa içerisindesiniz. Ne yöne çekseniz o yana gidecek yazılarınız var. Bunun telafisi okumak okumak okumak. En azından asgari bir şeyler öğrenip öyle yazmak fikrini söylemek lazım diye düşünüyorum ve hararetle tavsiye ediyorum.
Hukukçuların görevi mahkemede YORUM yapmak değildir. Ancak AKP davasıyla ilgili bir çok yorum yapılmaktadır. Durduk yere avukatlara neden sardınız anlayamadığım gibi ne dediğinizide anlamadım. Davayla ilgili bir şey demişsiniz ama ne ? İddianame hakkında ne dediğinizide anlayamadım. Neyse bunlar benim sorunum.
ATATÜRK bölümünü komple geçiyorum. Çünkü benim ATATÜRK düğmeme basıldığında bir yarım saat anlaşılmaz insan olma eğilimim var ki. Bu forumda ona girmek istemiyorum. Fakat yazdıklarınız külli yanlış onu biliyorum bilmenizide istiyorum.
TSK nın Darbe yapmasının anayasa hükmü olduğunu sayenizde öğrenimiş olduk. Anayasanın hangi maddelerinde darbe koşulları yazıyor ? Bunun oluştuğuna kim karar veriyor ? Lütfen bilmeden konuşmayalım ayıp oluyor. Hukuk sitesinde hukukçulara bu kadar laf eden birisi hiç değilse bunu bilir değil mi?
Referanssız iddianame ne demek ? İddianamenin içine referans gazetesi mi koyacaktı ?
Uff neyse daha fazla yazmayayım. Siz yahudiyi tokatlayan hristiyan gibisiniz. Sahi yeni mi öğrendinizi İsayı yahudilerin çarmıha gerdiğini?
İnsan bir şeyler yazarken, çok iyi bildiği konularda dahi biraz ihtiyatlı davranması gerekirken; bu forumu açan arkadaşın çok iyi bilmediği konularda cesurca fikir beyan ettiği görülüyor.
Bizim düşündüğümüz bizim için "doğru" olabilir, ama karşımızdaki için "doğru" olmayabilir. Ya da karşımızdakinin de doğruları söyleyebileceğini, bizim söylediğimizin yanlış olma (ya da yanlış çıkma) olasılığını göz ardı etmemek gerekir.
Bu forumu açan arkadaşa ben de biraz daha okumasını ve anlatmak istediğini anlatabilme kabiliyetini kazanması gerektiğini önereceğim.
Önerileriniz için ayrıca teşekkürederim okumak okumak ve yine okumak ayni zamanda allahin takdiri bir olgu olmalı
Bende anlatım sorunumun son zamanlarda meydana cıkmasını çözememiştim;Sanırım denizci olmamdan kaynaklı !
Avukatlara saldırmak gibi bir niyetim yok zira avukat degilim ama Akp'ye açılan kapatma davasının Demokrasiye atılan bir kurşun oldugunu ongorenlerin ne kadar talihsiz açıklamalar yaptıklarını bilmek icinde avukat olmam gerekmiyor
Sayın commodore1tr,
İşte anlayamadıgınız konu yukarıdakı *** sonraki paragraftır.
bunu eleştiriyorum.
ve Diyorum ki demokrasiye atılan kurşun, Bir partiyi Hukuk ilkelerini(laiklik) çiğnediği için kapatmaksa Bu davayı kabul edenlerde aynı haltı işliyor demektir
Simdi bir durum degerlendirmeside ben yapayım;
Sizler hukuk severler vede hukukcular olarak anayasada belli olan referans olarak kabul ettikleriniz(ornegin herhangi bir madde) ortak olupta nasıl farklı yorumlarda bulunuyorsunuz?
kim yazdı bilemiyorum yorum yapmak degildir! demis
bir hukuk sever oldugunuzu dusunerek bende size kardes nasihatı vereyim avukatların yaptıkları iş yorumlamaktır.
buna bir nevi yasa esnetmede diyebilirsiniz..madem birseyin suc olması icin x maddeye göre a suclarını işlemesi gerekir;ve a suclarını işledigi icin sucludur. demek yeterken avukatlara neden onlarca para verirler.en azından su yorum hakkındaki muhalif cumlenizi dusunursek Suçlu olanların mahkemeye dahı beraat ıcın basvurmaları gerekmıyor.
İşin garibi sucsuz olanın mahkemede de ne ısı var!
geciyorum diger bolume
darbe yapma yetkisinin anayasal oldugunu benden ögrenmeniz de garip
TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ İÇ HİZMET KANUNU''NDAKİ 35. MADDE NEYİ İÇERİYOR
''''Silahlı Kuvvetler''in vazifesi, Türk yurdunu ve Anayasa ile tayin edilmiş olan Türkiye Cumhuriyeti''ni kollamak ve korumaktır.''''
Merak edıyorumda mustafa Kemal'in askere sıyasetın dısında durun emrrinden sonra nasıl olacakta Turkiye cumhuriyetine yonelik tehditleri savusturabilecekler?
beyler sizlerden iyi birer general olurdu.(darbeler acısından) lakin verdiginiz kararlarla bir 200 sene getriyide boylardık heralde
bellki icinizden bana 35.maddeyi anlatacak olan vardır
Sevgili commodan1tr
foruma ilk ve son yazınız olmamalı.madem ki okumak okumak okumak diye nutuk attınız bana hadi buyrun bendeki eksikligi giderin.
samimi olarak soyluyorum buraya gelis amacım birilerini yargılamak degil tam tersine yargılanarak yanlıs bildiklerimden arınmaktır
dusundumde bu isi felsefeye dokersek demokrasının tanımını bile yenınden yaratabiliriz
Avukatlara saldırmak gibi bir niyetim yok zira avukat degilim
Sadece avukatların avukatlara saldırması kabilmiş gibi bir sonuç çıkıyor bu cümlenizden. Eminim ki ifade etmeye çalıştığınız şey bu değil. Lütfen biraz daha sakin ve özenli yazalım...
sanki darbe piyangodan cıkıyormus gibi...darbenın olusması icin anayasa belirtilen durumlar soz konusu oldugunda ordu yonetime el koyar diye madde yok muydu? bu maddenin verdigi kuvvetle darbeler yapılmıyor muydu?
TC Anayasasının 35. Maddesi :
MADDE 35. – Herkes, mülkiyet ve miras haklarına sahiptir.
Bu haklar, ancak kamu yararı amacıyla, kanunla sınırlanabilir.
Mülkiyet hakkının kullanılması toplum yararına aykırı olamaz.
Değerli ^^Tt^^ ;
Anayasa ile TSK İç Hizmet Kanunu'nu birbirine karıştıran birisiyle ve ısrarla bunu söyleyen birisiyle tartışma yapılmaz. Ben size dedim ki :
Diğer yazılarınızada bir göz attımda tam bir fikri karmaşa içerisindesiniz. Ne yöne çekseniz o yana gidecek yazılarınız var. Bunun telafisi okumak okumak okumak. En azından asgari bir şeyler öğrenip öyle yazmak fikrini söylemek lazım diye düşünüyorum ve hararetle tavsiye ediyorum.
Bu tavsiyem aynen devam ediyor. Yazdıklarınızı okuyunuz yada birisine okutunuz. Sizin yazılarınıza aslında '' Kaş yapayım derken göz çıkarmak'' denebilir. Ne dediğiniz belli değil. Sayın Yüksel bunlardan birisini çok güzel örneklemiş. Tüm yazınız genelde böyle kendi kendisiyle çelişik. Başı ayrı ortası ayrı sonu ayrı. Yazılarınızı okurken zorlanıyorum demekteki kastım buydu. İroni yapmak cidden zordur. Siz sakın denemeyin eğer bunlar ironik anlatım ise...
Tüm yazınız içerisinde
Avukatlara saldırmak gibi bir niyetim yok zira avukat degilim ama Akp'ye açılan kapatma davasının Demokrasiye atılan bir kurşun oldugunu ongorenlerin ne kadar talihsiz açıklamalar yaptıklarını bilmek icinde avukat olmam gerekmiyor
bölümünü avukat bölümünü atarak okuduğumuzda tek anlaşılır yer ve yüzde yüz doğru. Ancak aşağıya doğru indikçe neyi savunduğunuz belli olmuyor. AKP yi mi savunuyorsunuz. Laik Cumhuriyeti mi? İddanameyi mi savunuyorsunuz Hatalı mı diyorsunuz tam bir karmaşa nereye çekerseniz oraya gider. Bunu ısrarla söylüyorum ama nafile bir çaba sanıyorum benimkisi. Aslında iyi niyetli yurtsever laik biri gibi yorumluyorum ben sizi o yüzden de bir şey dememeye çalışıyorum. Lütfen kendi yazdıklarınızı okuyun yada okutun diyorum hepsi bu.
Yorum yapmaz diyen bendim. Ama başıda vardı. Avukatlat Mahkemede yorum yapmazlar. Kanun maddesinin yorumu mahkemede yapılmaz. Avukatlar mahkemede savundukları kişinin yani müvekkillerinin hukuki haklarını korumak, anayasanın el verdiği ölçüde bu haklardan yararlanmasını sağlarlar. Avukatlar müvekkillerinin yargılanmasında maddi hata yapılmasını önlemekle yükümlüdürler başka bir deyişle oluş ve kabule göre yargılamanın maddesine ve usulüne müdahil olurlar. Yoksa sizin dediğiniz gibi olsa Cumhuriyet savcısına da Hakimede ihtiyaç yok. Açılır kanun bakıyor ne yazıyor hiç duruşma filan uğraşmadan atılır içeri geçilir gidilir. Bir cinayet davası müebbet hapis lede bitebilir beraate varan bir nihayette olabilir. İşte bu oluş ve kabule göredir avukatta tam bu aşamada müvekkilinin yanında durması gereken bir meslek üyesidir.
Bu sondur.
Saygılarımla.
Sayın Dilek Yuksel,
inanin konuyu dagitmamak icin caba harciyorum buraya edebiyatımı konusmaya yada ifade edebilme yeterliligimi tartismak yerine daha mesleki birsey ogrenirim diye gelmis ve yazmistim. Lakin goruyorumda Avukatlara saldırmak istesem bile aynı dili(yasalşarı-hukuku) bilmekten daha fazlası gerek!
nokta virgul falan filana dikkat etmek gibi.
sinirli degilim ki sakin olayım. Ama inanin konuyu anlamaya calısmak gibi bir derdi olmayanların bahaneler uydurarak konuya sadece baska bir konuyla(yazın kotu ,anlam butunlugu zayıf gibi ikazlar) mudahil olmaları oldukca insan oldugumu kesfettiriyor
Takdir edersiniz ki kusurlu yapılarımızdan sadece birtanesi,tıpkı iletisim sorunumuz gibi-aslında anlama kabiliyetinde birsey yoksa kimseinin tamamen dinlememekle alakalı bir durum
Saygılar
Konu ^^Tt^^ tarafından (04-06-2008 Saat 11:41:41 ) de değiştirilmiştir.
Bana neyin tartıstıgımızı soyler misiniz hala daha?
Tartıstıgınız nokta akp'nın kapatılmasını demokrasıye kursun ! olarak nıteleyenlerın dogru dusunmedıklerını belırtmem ıse eger,
Bu ne bır hakarettır ne de bu dusunceye gore kemalızm ıcerısınde demokrasının yerı vardır
herseyden once olay hukukı bır ıslemdır(kanıtları referans noktaları vardır ve dava da gorusulmeye de uygun gorulmustur.)
Akp'ye oy verenlerı koyun olarak nıteleyen su mankenın sozlerıne tepkınız varsa koyun ve ınsan arasında fızıkı yapının farklılıgı dısında da farklılıklar vardır
akp'ye oy verenler arasında bu durumda kurtların yanında koyunlarda oluyor dıyorum sadece
35.maddeyı ben ısrarla anayasanın seklınde yazarak sız ıse ısrarla darbeyle ılıskılendırıp bu tsk ıc hızmet kanunu olabılır mı sorusunu sormayarak konu yok boyle bırseye geldı.bu hata ıcın ozurdılerın buna dıkkat etmedım.
buna karsıysanız eger Tsk kendı yasalarını kendısımı var edıyorda anayasaya karsı bır celıskı dogurabılıyor.
Yoksa sizin dediğiniz gibi olsa Cumhuriyet savcısına da Hakimede ihtiyaç yok. Açılır kanun bakıyor ne yazıyor hiç duruşma filan uğraşmadan atılır içeri geçilir gidilir
Sıze tekrar okumanızı tavsıye edebılırım sanıyorum gozunuzden kacmıs olacak! bunu sız degıl zaten ben yukarıda soyledım.Yorum dıye bırsey olmasa Avukatlara ıhtıyac kalmazdı.ama sızın bu konuda gordugum kadarıyla Yorum kelımesıne takılmak.
o halde yapacagınız sey basıttır;Yorum ne demektır yazarız cunku savundugunuz dıl bılgısınden de bellıdır kı kelımeler tek anlamla sınırlı degıllerdır
**
yazı bıryerden gırıp bır yerden cıkan turden degıldır
pekala dusunebılen her canlı anlam kurma yetenegıde varsa ozellıkle ınsan ıse bu canlı, ortak noktalarının Turkıye cumhurıyetı'nı var eden laıklık ılkesı tehlıkededır dıye dusunur duz mantık kurup ;o halde rejım tehlıkededır dıye devam edıp bunu onlemek ıcın partı kapatılmalı fıkrını one surup en son cagre olmadı Askerın 3.5maddeden dogan yetkısını kullanmasıdır seklıde bır dusunce one surebılır
Üyesi olduğum bir dernekten istifa etmek istiyorum. Derneğe iadeli taahhütlü olarak istifa mektubumu gönderdim; fakat mektubum kimsenin bulunamaması...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Kripto Transferi Nedeniyle 7258...
18-06-2025, 09:12:38 in Ceza Hukuku