Selam Arkadaşlar

Başımdan söle bir olay geçti.
Eski patronumun bana borcundan dolayı elimde el senedi mevcut 3100 ytl bunu icraya verdim fakat üzerinde hiçbirşey olmadığı için bir sonuç alamadım ve hala icrada..
Bir arkadaşla beraber paramızı almaya gittik verecem falan deyip bizi oyaladı.
Sonra eski patronum aynı arkadaşı kafalamaya çalışarak haberim olmadan dostluklar kurmuş ve onu biraz para falan vererek arkadaşı satın alma yoluna gitmiş.
15 gün sonra ( haberim olmadan ) arkadaş eski patronumdan tekrar para isteyince oda vermek istemeyince apartmanın aşağısında ağzından jileti çıkararak üzerine saldırmış oda yukarı ofisine kaçarak kapıyı kapatıp polisi aramış.
Olay çıkaran arkadaş sonra kendini jiletle doğramış yani kendize zarar vermiş..
Polisler falan gelince eski patronum şikayetçi olmuş Benden ( azmettrici olarak ) ve ondan ( olay çıkarandan )
Banada 4. asliye ceza mahkemesinden sanık olarak mahkeme kağıdı geldi. Mahkemeye çıktık olay çıkaran arkadaş ben kendimi doğradım kimseye saldırmadım ve olayı ben yaptım deyince hakim beraat verdi ikimize..

Ben avukat tutarak 400 ytl avukat parası ödedim..
Şimdi arkadaşlar ben eski patronumdan avukat paramda dahil olmak üzere iftira atmaktan dolayı 10.000 ytl lik tazmimat davası açmak istiyorum..

Sizce dava açabilirmiyim ?
Mahkeme paramı 400 ytl yi nasıl geri alabilirim ?

Lütfen yardımlarınızı bekliyorum...