öncelikle böyle bir forumda insanlara yardımcı bilgiler verdiğiniz için teşekkür ederim.

Benim sorunum şöyle: Bir firmadan 2 yıl önce bir laptop aldım. Bu 2 içinde laptopun kapağında menteşe kenarlarında ve açma kapama yerinin üstünde çatlaklar oluştu. Bunun için hakem heyetine başvurdum. Ordaki ilk toplantıda bilirkişi incelemesi istendi ve sonuçta haklı bulundum. Kararda ürünün firmaya geri iade edilip ödediğim paradan belli bir miktar kullanım bedeli kesinti yapılarak paramın geri iade edilmesine karar verildi. Bu karar firmaya 1 ay sonunda ancak ulaşabildi. Beni Arayıp para iadesi yapmadıklarını ancak bunun yerine kendi markalarına ait bir çek verebileceklerini ve bununla herhangi bir mağazalarına gidip kendi markalarına ait ürünlerden para iadesi miktarınca alabileceklerimi söylediler. Yoksa elimdeki karara itiraz edeceklerini söylediler. Ben de kesinlikle bunu kabul etmediğimi paramı çek olarak almak istemediğimi söledim. Ardından Hakem heyetindeki yetkilere danışarak para iadem 719 ytl den fazla olduğu için Levent' te bulunan tüketici mahkemesine icra davası açtım.
Sorum bu dava ne kadar sürede tamamlanır ve firmanın bu davayı kazanma şansı nedir? Bu süreç nasıl ilerler? Bana bu konuda yardım ederseniz sizlere çok müteşekkir olurum. İlginiz için şimdiden teşekkür eder iyi günler dilerim...