Öncelikle bütün forumdaşlara merhabalar. Rahatsızlığımdan ötürü uzun süre aranızda olamadım. Sizlerle paylaşmak istediğim konu şu: Elimde sigortalı eksik gün bildirimine ait bir dosya var.Hizmet tesbiti ile ilgili dava 7/12/2006 da
sonuçlanıyor ve işveren mahkeme kararına istinaden ödeme yapmak istediği halde ssk dosyanın temyizde olduğu gerekçesi ile ödemeyi kabul etmiyor.
Temyizde 1.5 yıl süre geçiyor, karar aynen onanıyor. Kararın onandığı gün işveren vekili kararı mahkeme kaleminden alarak (20.02.2008) ilgili SSK.
Müdürlüğünün hukuk servisine götürüp yine ödemek istediğini belirtiyor. Ama nafile. Hukuk servisi; tahsis ve işveren servisine yazı yazacakmış ondan sonra.
Tahsis servisine gidiyor, bu defa taşındık dosyalar arşivden daha gelmedi deniyor. Bu arada işveren 20 kere falan gidip geliyor. Tahsis servisi prim tahakkuka gönderiyor. Bu defa prim tahakkuk biz size tebligat çıkaracağız; ilgili belgeleri düzenleyip bize getireceksiniz ondan sonra. Haklı olarak işveren
çıldırma noktasında. Kendisine tebligat yapılmasını beklemeden istenen belgeleri
düzenletip; iadeli taahhütlü postalıyor. Bu durumda sorularım şunlar;
1- İşveren gecikme zamlarını mahkeme kararının kesinleştiği tarihe kadarmı ödeyecek, temyizde geçen süreyi ve çeşitli bahanelerle sigorta tarafından oyalandığı sürenin gecikme zamlarını da ödemek zorundamı?
2- Mahkeme kararına istinaden hem asgari ücretin 3 katı idari para cezası
ödemesi isteniyor hemde ilgili eksik günlerin belgeleri düzenlenmesi.
Eğer 3 kat ceza ödeyecekse neden belge düzenlenmesi isteniyor.....Eğer
belge düzenlenecekse neden her aylık ek bildirge için 1/8 tutarında ceza
ödenmiyor.
NOT: Ben daha önce SSK genelgelerinde Kararın mahkeme kalemin den alınarak tebligat gelmesini beklemeden ödeme yapılması durumunda idari para cezası ve gecikme zammı ödenmeyeceği konusunda yazılar okumuştum.
Böyle bir olasılık varmı yanlışmı hatırlıyorum? İndirim konusunda şansımız varmı?