Merhaba , sorunuma yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

babam'ın ilk evliliğinden tek çocuğum yaklaşık 25 yıl önce annemle boşanarak başka bir evlilik yaptı bu evliliğinden soyadını verdiği bir kız ve nufusuna geçirmediği bir erkek çocuğu oldu , daha sonra yaklaşık 1 sene öncede başka bir kadınla 3ncü evliliğini yaptı.

2nci eşinden olan kız çocuğu zihinsel engellidir. ve ikinci eşi boşandıktan sonra soyadını değiştirmedi.

babam 4 nisan 2008 tarihi itibariyle vefat etti , mal varlığı hakkında detaylı bir bilgim olmamasına rağmen reddi miras yapmak istiyorum , ben reddi miras yaptıktan sonra borçlardan sorumlu tutulmayacağımı biliyorum merak ettiğim konu özürlü olan diğer çocuğu için reddi mirası kim yapmalı , eğer tahakkuk eden bir borç yoksa ben mirası istemediğim için bu kıza düşecek olan pay kim tarafından idare edilir, olası borçlar karşılığında reddi miras yapmayan diğer erkek çocuğu (soyadı farklı olan) ve eski eşi soyadını değiştirmeyen ne derece sorumlu tutulur , daha önemlisi özürlü kız çocuğu sorumlu tutulabillir mi?

son olarak benim Veraset ilamı ile ilgili yapmam gereken bir şeyler var mı?

yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim , ankara'da yaşıyorum konuyu takip edebilecek avukat arkadaşlar özel mesaj ile bana ulaşırlarsa davayı pazartesi açmak istiyorum