+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 12 ileti bulundu.

Konu: Ne oluyor bu gençlere?

Ne oluyor bu gençlere? Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    Turkiye.
    İletiler
    2.302
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Ne oluyor bu gençlere?

Bildiğiniz üzere, son bir hafta içerisinde aşağıda belirtilen "gençlerin işledikleri cinayetler hakkında" ki manşetleri çok sık görmeye başladık. Acaba bu bir tesadüf müdür, yoksa toplumsal bir ruh çöküntüsü içerisinde miyiz?

Psikologlar, ilk iki cinayet durumunu şöyle değerlendirmiş:

"Gençlere ne oluyor?"

En kutsal varlık olan anneye bu vahşet nasıl uygulanıyor?

Psikologlar her iki cinayeti değerlendirdi.
    Temel neden olarak ortaya aile içi şiddet çıkıyor. Diğer bir önemli neden ise parçalanmış aileler. Her iki cinayetteki ortak nokta da bu...

Doç.Dr. Zeynep Hamamcı, bu tür aile yapılarının çocuklarda saldırgan davranışlara neden olabileceğini söylüyor. Hamamcı, bu iki genç kızın da parçalanmış aile yapısına sahip olmasının dikkat çekici olduğunu belirtiyor.

Gaziantep Ünv. Psikolojik Danışma Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi olan Hamamcı, televizyon gibi iletişim araçlarındaki şiddeti de önemli bir etken olarak sayıyor.

Psikiyatri Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Haluk Savaş da, hayatta en değerli varlık olan anneyi öldürmenin, mutlaka üzerinde psikiyatrik açıdan durulması gereken bir tablo olduğunu söyledi.

Savaş, şöyle konuştu:

"Burada annesini öldürmüş iki genç hanım var. Hayatta en değerli varlık olan anneyi öldürmek, üzerinde mutlaka psikiyatrik açıdan durulması gereken bir tablodur. Şüphesiz böyle bir inceleme sonucunda herhangi bir hastalıkla karşılaşmamak da mümkündür. Ama, yine de böyle bir tabloda psikiyatrik bir hastalığın olup olmadığı araştırılmalıdır."

Derken üçüncü ve dördüncü cinayetler... Üçü anne, biri de arkadaş katili...

Neler oluyor bize acaba?

Hukuki NET Güncel Haber

Ne oluyor bu gençlere? konulu yargıtay kararı ara
    Ne oluyor bu gençlere? konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    istanbul
    İletiler
    2.042
    Dilekçeler Sözleşmeler
    1
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Ne oluyor bu gençlere?

Lütfen gaza gelmeyin. Pırıl pırıl gençlerimiz var. Olayı abartıp genelleştirmeyin. 70 milyonluk ülkede ufak tefek fireler olacaktır. Kaos yaratmamak lazım. Değil mi?

İletiler
    166
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Psikolog ve psikiyatrilerimiz bu tespiti yaptıklarına göre harekete geçmeleri gerekmez mi?..

Nerede
    Turkiye.
    İletiler
    2.302
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Üst üste gelince olaylar, merak ettiğim için sormuştum , abartmak veya kaos yaratmak için değil Sayın Av.Mehmet Aydın.

Onlarca benzer olayı taşırsam buraya, forumlar da yetmez , sonuçta bu tür olaylar olmuyor değil, örneğin TV dizi veya çizgi filmler vs. etkili olmuyor mu bu durumlara? Bir çok kişi , özellikle çocuklar "Polat" karakterine özenmedi mi? Özendi... Örnekleri de çok...

O halde bu tür durumlar için Basın ve Yayın önemli birer etkendir diyebilir miyiz, diyemez miyiz?

Bu durumların ekonomik sorunlardan ileri geldiğini düşünebilir miyiz? Sanmıyorum ama belli de olmaz.

Hukuk sosyal düzeni sağlamak için değil midir? Yoksa sadece işlenen suçların hükümlüsünü, yasalara/ kanunlara göre yargılamak için mi vardır?

Teşekkür ederim , saygılarımla.

Nerede
    istanbul
    İletiler
    2.042
    Dilekçeler Sözleşmeler
    1
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı deniz02 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Üst üste gelince bu olaylar, sadece merak ettiğim için sormuştum , abartmak veya kaos yaratmak için değil Sayın Av.Mehmet Aydın.

Onlarca benzer olayı taşırsam buraya, forumlar da yetmez , sonuçta bu tür olaylar olmuyor değil, örneğin TV dizi veya çizgi filmler vs. etkili olmuyor mu bu durumlara? Bir çok kişi , özellikle çocuklar "Polat" karakterine özenmedi mi? Özendi... Örnekleri de çok...

O halde bu tür durumlar için Basın ve Yayın önemli birer etkendir diyebilir miyiz, diyemez miyiz?

Bu durumların ekonomik sorunlardan ileri geldiğini düşünebilir miyiz? Sanmıyorum ama belli de olmaz.

Hukuk sosyal düzeni sağlamak için değil midir? Yoksa sadece işlenen suçların hükümlüsünü, yasalara/ kanunlara göre yargılamak için mi vardır?

Teşekkür ederim , saygılarımla.
    Sn. deniz 02,

Sizi tekzip etmek için cevap vermedim. Ama bu vatana en az 41 "POLAT" lazım.

Nerede
    Turkiye.
    İletiler
    2.302
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Sn. deniz 02,

Sizi tekzip etmek için cevap vermedim. Ama bu vatana en az 41 "POLAT" lazım.
    Peki Sayın Av. Mehmet Aydın, olabilir, yanıt vermek zorunda da değilsiniz onu da biliyorum ancak bu olayları nasıl tekzip edebileceğiz?

Biz sadece basından okuyoruz bunları, öyle azımsanacak kadar da değil, o halde neden yalan haber yapıyorlar?

Mesela çocuklarını çöpe atanlar mı dersiniz, eşini öldürenler mi dersiniz, sitenin aile bölümü forumlarına baktığımızda boşanma sayıları ve sebepleri hiç de o kadar iç açıcı değil.

Polat dizisi, en çok sevdiğim dizilerdendir, karakter olarak da sözüm yok ancak bu ve benzer karakterler niçin taklit ediliyor, ben asıl onu merak ediyorum, sonuçta bir film , ne diye bu kadar çok etkileniyorki insanlar, onu anlayamıyorum asıl.

Kendini "Atom Karınca" sanıp pencereden atlayıp uçacağını sananlar da olmadı değil, bunlar sadece okuduğum haberlerden aklımda kalanlar...

Son yaşanan olaylarda ise, dikkatimi çeken şey, " kesme" olayı ile işlenen suçlardır. İnsanları bu denli canice cinayetlere sürükleyen nedenlerin altında neler yatıyor acaba diye düşünmek yanlış olmasa gerek, hem de en yakınları tarafından işlenmekte bu cinayetler. Yaşam hakları elinden alınanlar neler yapmış olabilirler ki... Bir anne çocuğunun kötülüğünü aklından bile geçirmez diye düşünüyorum ama diğer yandan çocuğunu çöpe atanlar var.

Velhasılı anlaşılır gibi değil bu durumlar, dolaysıyla siz de beni tekzip etmekte haklısınız, ne diyebilirim, koca bir HİÇ.

Bir örnek daha vermeden de geçemeyeceğim ne yazık ki...

http://www.haberler.com/kocamin-kafa...kestik-haberi/

Saygılarımla,

Nerede
    Turkiye.
    İletiler
    2.302
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Şu da var; tüm olayları gençlere mal etmek yanlış olur tabii ki... Buna da örnek verecek olursak:http://www.haberturk.com/haber.asp?i...&dt=2008/03/29

Bir de hani o evlenme programları vardı ya, " kaynanalar- gelinler" diye, n'oldu bir çok kişi mutsuz oldu , hatta biri ölü bulundu.

Bilemiyorum , ya ben çok geri kalmış bir vatandaşım, ya da bu tür yayınlar abartılı, veya hergün biraz daha kültürümüzden uzaklaşıyoruz da farkında değiliz. Hangisi ben de bilemiyorum fakat bir şeylerin var olduğu kesindir, bana göre...

Kültürünü, özbenliğini kaybeden milletler, pek de uzun ömürlü sayılamazlar diye biliyorum, yanılıyor muyum yoksa?

Nerede
    izmir
    İletiler
    2.371
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Kültürünü, özbenliğini kaybeden milletler, pek de uzun ömürlü sayılamazlar diye biliyorum, yanılıyor muyum yoksa? deniz 02
    Hayır yanılmıyorsunuz deniz hanım yaşananlar malesef bu ülkenin gerçegidir
    Söyle ele alırsak bir kasa içindeki çürük bir elmanın tedbirini almazsak diyerlerinede zarar verir en kısa zamanda.
    Bunda en büyük pay siyasilerin ve boyalı basınındır.

(Çanakkale'de 250.000 şehit veren ülkenin torunları,"Festivalde uçtum abi" deyip, kafaları çekiyorlar. Tutunacak dalları yok. Üzerinde o tişörtlerle ülke vatan savunmaz bu adamlar, bir şey savunmazlar.Bundan 30 yıl önce ekmeği belinin üstünde taşıyan büyüğünü görünce elini öpen insanlar
    Bir propaganda makinesinin içine girdik; diziler, filimler seyrettik gazaete okuduk, öyrendik.İşte şimdi buyuz. Süpermen ve uğur böceği. A.Şerif İzgören)
    Konu monica tarafından (29-03-2008 Saat 23:00:45 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    Turkiye.
    İletiler
    2.302
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Radikal / 29/03/2008 tarihli haberden alıntı:

"Üst üste gelen anne cinayetleri akıllara, "Bu haberlerin basında yer alışı olayları tetikliyor mu?" sorusunu getirirken, uzmanların değerlendirmeleri şöyle:

Psikiyatr Prof. Dr. Arif Verimli: Suçu ve suçu işleme tarzının insanın bilgi dağarcığıyla büyük ilişkisi var. Bu nedenle medyada şahit oldukları bir olay suçun işleme tarzına etkili olabilir fakat suçun kendisini uyarmaz. Ben rastlantısal bir olay olarak değerlendiriyorum. Denk gelmiştir. İnsanlık tarihinde benzer olaylar görülmüştür. Olayların üst üste gelmesi sadece suçun işlenme biçiminde etkili olmuş olabilir. Böyle vahşi bir şey yapmak farklı faktörlere bağlıdır. Olayların bağlantısı olmadığını düşünüyorum. Medya üzerinden sadece biçimsel olarak etkilenmiş olabilirler.

Şizofreni Gönüllüleri Dayanışma Derneği Başkanı Rabiye Aslaner:

Her insanın içinde şiddet vardır. 100 cinayetin içinde belki bir şizofreni hastası vardır. O da tedavi olmamıştır, anlayış görememiştir, dışlanmıştır. Ne yazık ki bir şizofreni hastası bunu yaptığında damgalanıyor. Onların da kendilerine göre, kişiliklerine göre dışavurumları vardır. Onlardan kesinlikle korkulmamalıdır. Şizofreni şeker hastalığı gibi kronik bir hastalıktır, tedavisini olduğu sürece, ilacını aldığı sürece bir şizofreni hastası hiçbir zaman saldırgan olmaz."
    "Olayların üst üste gelmesi sadece suçun işlenme biçiminde etkili olmuş olabilir."
    Ardından (30 Mart 2008) şu haber yer alıyor basında;

Balıkesir’in Burhaniye İlçesi’nde lokantacı O. K. (43), kıskançlık nedeniyle dün sabah evinin yatak odasında tartıştığı eşi F. K.'ın (36) boğazını keserek öldürdü: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/85...d=233&sz=33876

Bu da psikiyatrinin şu sözlerini doğruluyor: " Medya üzerinden sadece biçimsel olarak etkilenmiş olabilirler."

Bir de başka boyuttan farklı olaylarla ele alınmış şöyle bir forumumuz vardı:

https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=14740

Bunların hepsi birer tesadüf olamaz herhalde...

İletiler
    28
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Bence üzerinde durulmalı, kriminolojik olarak araştırılmalı, ancak büyütülmemelidir. Mesela bir çok benzeri olağanın dışında olaylar ülkemizin bir çok ilçesinde gerçekleşip haber yapılmadığı için hiç olmamış ve yaşanmamış olarak duruyor. Ülkemizin 81 ilinde bir çok kez yaşanan olaylar kimseyi rahatsız etmez ve genellemelere yol açmaz, korkutmazken, bir iki tane medyanın öne çıkardığı ve ilgilendiği bu haberler bir anda bize neler oluyor sorusunu sordurtuyor. Ne milli değerlerin, ne geleneklerin ne de toplum psikolojisinin bir sorunla karşı karşıya olduğuna inanmıyorum. Tamamı ile medyanın belirleyici olduğu bir gündem ve tartışma konusudur bu.

Medya çok kurnaz. Tamda gündemleşip halkın; " yahu bu gençler -ya da- biz nereye gidiyoruz böyle?" diye kendi kendisine soru sormasına yol açan olaylar yaşanırken, medya o bihaber olduğumuz ilçelerin yereline kadar inip aynı türden haberlerin peşinden koşuyor ve az biraz benzerde olsa, suçun tipiklikteki benzerliği üzerine, nedenlerin çok farklı olmasına rağmen bu olayları, "bakınız, gençler yolunu şaşırdı, türk milletine neler oluyor allah aşkına!!" sanısı ve izlenimini yaratıp haber yapmış oluyor. Ülkemizde hep gündem medyanın bu dürüst olmayan tarzı yüzünden saçma sapan şeylerle meşgul oluyor.

Cumhuriyet kurulduğundan beridir başımızı ağrıtan ve tartışılmadığı için süregelen sorunları tartışan olmazken ve medya bunların üzerinden izleyici ya da okuyucu toplayamayacağını bildiği için, sıkça yukarıda örneklediğimiz söz konusu olaylar abartılıp halkımıza servis ediliyor. Bunu bilerek ve görerek bu haberlere yaklaşalım lütfen...

+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar: