Merhaba, 01.02.2008 tarihinden işyerim ile anlaşarak tazminatlarımı (Kıdem ve ihbar) ve işsizlik prim başvurusu evraklarımı da alarak ayrıldım. İşsiklik primi için ilgili kuruma başvurumu yaptım. Bana 01.Mart.2008 itibari ile tekrar gelmemi ve akabinde işsizlik maaşımı alabileceğimi belirttiler.
07.Mart.2008 tarihinde kuruma başvurduğumda şirketimin çıkışım ile ilgili ir başvuru yapmadığını belirterek herhangi bir ödeme yapılamayacağını belirttiler.
Bunun üzerine mahasebe ile görüştüm. Kendileri çıkış evraklarımın geç gönderildiğini, gönderildikten sonra da kurumun bu evrakları kaybettiklerini, 28.03.2007 için randevu aldıklarını ve bu tarihde kurum ile mutabakat yapıp düzelteceklerini belirttiler. Akabinde de herhangi bir kaybım olmayacağını, sadece maaşımı geç alacağımı belirttiler. Bugün yaptığım görüşmede randevunun Nisan ayının ilk haftasına ertelendiğini söylediler.
Şirketim ile herhangi bir sürtüşmem yok. Hala gider ziyaret ederim.Ancak yine de kanuni bir kayıp yaşamamak adına sizinle paylaşmak ve bu durumda bir mağduriyet yaşayıp yaşamayacağım konusunda bilgi almak istedim.
İlginize şimdiden Teşekkürler.