İlgili bankanın bilgisayar sistemindeki bir hatadan kaynaklanan ve tarafıma herhangi bir haber verilmeden hesaplarımın tamamı başka bir ildeki bir şubeye devredildi. Uzun telefon görüşmeleri sonucunda bankadan aldığım bilgilere göre:

- Banka, çok gerekli olmadıkça (o ildeki ilgili bankaların tamamı kapatılmadıkça) habersiz şube değişikliği yapamaz.
- Çok gerekli durumlarda şube değişikliği yapılmadan önce veya yapıldıktan kısa bir süre sonra hesap sahbine bilgi verilir.
- Banka hesabı, hesap sahibinin ıslak imzası olmadan bir başka şubeye devredilemez.

Detay vermem gerekirse, Garanti Bankası'ndaki hesaplarım, "Eskişehir Köprübaşı" şubesinden, "Kars" şubesine 6 ay kadar önce devredildi. Bu da "Eskişehir Doktorlar" şubesinin açılış tarihidir. Bankanın dediğine göre hesaplarım, ben hiç bir talepte bulunmamama rağmen, "Eskişehir Köprübaşı" şubesinden, "Eskişehir Doktorlar" şubesine devredilecekken, bilgisayarlarındaki bir sistem hatası yüzünden "Kars" şubesine devredilmiştir. Bu devir işleminin ne öncesinde, ne de sonrasında bana bir bilgi verilmemiştir. Aynı zamanda hesap numaralarımın ilk 3 hanesi değiştiği için almam gereken havale ve eftlerin bir kısmını alamadım.

Bunu düzeltmek için bir şubeye giderek, imzalı "Şube Değiştirme Dilekçesi" vermem gerekti. Bu dilekçeyi verdim, 2 ay oldu ancak halen şubem değişmedi. Yine tarafıma ulaşan bilgiye göre, dilekçem imzasızmış. (Ancak bunu sanmıyorum, yarın gidip kontrol edeceğim)

Bu konu ile ilgili yasal işlem başlatılmasını istiyorum ve sizce ne yapabilirim, ne yapmalıyım, bu tür bir durumla ilgili emsal bir dava var mı? (Bankanın üst düzey tenkik ekipleri böyle bir sorunun sadece benim hesaplarımda yaşandığını söylüyor.)

İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.