+ Konuyu Yanıtla
1 / 4 Sayfa 1234 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 34 ileti bulundu.

Konu: Okuyun ve Orhan Pamuk' u iyi tanıyın!!!

Okuyun ve Orhan Pamuk' u iyi tanıyın!!! Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    Hatay, Türkiye.
    İletiler
    3.380
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Okuyun ve Orhan Pamuk' u iyi tanıyın!!!

HÜRRİYET
    09.02.2005
    Kimse söylemiyor, bari ben söyleyeyim

İsmail EREL/FRANKFURT

Yazar Orhan Pamuk, bir İsviçre dergisiyle yaptığı söyleşide "Kimse söylemediği için ben söylüyorum. Türkiye'de 30 bin Kürt öldürüldü. Bir milyon da Ermeni" dedi.

"Kar" adlı romanı Almanca'ya çevrilen ve bu nedenle Almanca yayınlanan bir çok dergi ve gazetenin kendisiyle röportaj yaptığı Orhan Pamuk, tartışma yaratacak açıklamalarda bulundu.

İsviçre'de yayınlanan Tagesanzeiger'in "Das Magazin" isimli kültür ilavesine konuşan ünlü yazar, 1 milyon Ermeni ve 30 bin Kürdün öldürüldüğünü söyledi. Söyleşinin bu bölümü şöyle gelişti:

- Kars'ta, Kar isimli kitabınızdan parçalar okur muydunuz?
    - Evet, 30 yıl içinde, ülkem geçmişiyle barıştığında ve benim şakalarımı kaldırabildiğinde, ekonomik durum bu kadar kötü olmadığında. Bugün için kesinlikle oraya gitmem, bu çok tehlikeli olurdu. Fazla kitap okumayan birinin bu kitap yüzünden yaralanmasını anlayabiliyorum. Ama ben bir romancıyım. Benim sorunum da bu zaten. Roman yazmak bir Batı buluşu ve ben bu işi uzun süre roman nedir bilmemiş bir ülkede yapıyorum. Stendhal ve Voltaire'nin sorunu da buydu. Onlara karşı diyorlardı ki; "Bu yazarlar bizimle alay ediyor. Onlar Fransız değil." Bazı yazarlar, doğru dürüst kitap yazacaklarına, başka yazarlardan daha Türk olduklarını söylüyorlar. Türkiye'de yalnızca "Türk" olmakla gurur duyan yazarlarımız var. Mesele iyi bir kitap yazmaktır. Ancak diğerlerinden daha Türk olduklarını söyleyerek gurur duyan yazarları kimse de okumuyor.

- Onlar da sizin için aynı şeyi söylüyor.
    - Ama benim kitaplarım satıyor, onlarınki satmıyor. Bu ölçülebilir birşey. Sizi kutlarım. Bu söyleşide, kendimi Avrupalı değil de, bir Türk gazetecinin karşısında oturuyorum gibi hissettim.

- Ben Türk#8217;e benziyor muyum?
    - Hayır ama, bu ülkede iki-üç yıl önce yeniden hortlayan milliyetçiler gibi konuşuyorsunuz. Ve sorularınızla beni de kışkırtmayı başardınız. Teşekkür ederim.

- Ama ben henüz tatmin olmadım. Türkler nasıl uzlaşacak?
    - Bir Türk yılda ortalama 4 bin Euro kazanıyor, bir Avrupalı ise bunun 10 katı. Bunun yukarı çekilmesi gerekiyor. O zaman milliyetçilik ve faşizm gibi sorunlar kendiliğinden ortadan kalkar. Bu nedenle AB'ye girmemiz gerekiyor. Bizim geçmişimiz bugünümüzle birlikte değişime uğruyor. Bugünkü gelişmeler geçmişi değiştiriyor. Ülkenin geçmişindeki kötü olayları yavaş yavaş konuşabilmemiz gerekiyor.

- Ama siz hala konuşuyorsunuz. İlle de başınızı derde mi sokmak istiyorsunuz?
    - Evet, bunu herkes yapmalı. Burada 30 bin Kürdü öldürdüler. Ve bir milyon Ermeni. Ve neredeyse hiç kimse bunu dile getirmeye cesaret edemiyor. O halde ben yapıyorum. Ve bu yüzden benden nefret ediyorlar.

MİLLİYETÇİLER BENDEN NEFRET EDİYOR

Türkler'e herkesin düşman olduğunu sanan milliyetçilere karşı eleştirel olduğunu belirten Pamuk, "Onlar da benden nefret ediyor" dedi. Bu milliyetçiliğin nereden geldiğini soran gazeteye, "Bilmiyorum" diye cevap veren Pamuk şöyle konuştu:

"Ben sadece, bizim Avrupa'ya yaklaşmamızın ne kadar harika olduğunun anlaşılmamasına şaşırıyorum. Bunun alternatifi diktatörlüktür. İster askeri olsun, ister dini. Ama sevinecekleri yere bazıları hala Kıbrıs'la uğraşıyor."

Pamuk, "Beni AB ilgilendirmiyor. Ben AB'yi düşünce özgürlüğü, açık toplum ve demokrasi için istiyorum" diye ekledi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'I ÖVDÜ

Orhan Pamuk, Alman Süddeutsche Zeitung'a verdiği demeçte ise son üç yılda Türkiye'de büyük değişimlerin yaşandığını söyledi. Pamuk 30 yıldır talep ettikleri düşünce özgürlüğünü sınırlayan yasaların kalkmasını Erdoğan hükümetinin gerçekleştirdiğini vurguladı ve şimdi sıranın Avrupa'nın Türkiye'ye yardım eli uzatmasında olduğunu söyledi.

Hukuki NET Güncel Haber

Okuyun ve Orhan Pamuk' u iyi tanıyın!!! konulu yargıtay kararı ara
    Okuyun ve Orhan Pamuk' u iyi tanıyın!!! konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    Türkiye.
    İletiler
    243
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Sayin Bayindir

Pamugun konumunda bir Turk vatandasinin daha dikkatli ve temkinli beyanda bulunmasini beklerdim. Haberi gazete de okuyunca pes dogrusu dedim. Sohret, para ve ilgi bazilarimizin pusulasini sasirttiriyor herhalde.

Nerede
    Afyonkarahisar
    İletiler
    2.022
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Sayın Lawless,

Beni de Orhan Pamuk ve onun konumundaki insanların söyledikleri şaşırtmıyor.Edebiyatçı gözüyle görmediğim, ama bir şekilde reklamı güzel yapılan birisi.Türkiye'de hiçbir yerde başarılı insanlar hakettikleri yere gelmezler.Türkiye'de bir yere gelenler her zaman hainler, yalaklar ve döneklerdir.

Akıllarımız sınırlı, fakat bu sınırlılığın şartları içersinde sonsuz olasılıklarla çevrilmişiz. İşte hayatın gayesi bu sonsuzluktan kavrayabildiğimiz kadar çok şey kavramak.

Nerede
    Afyonkarahisar
    İletiler
    2.022
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Bu arada o tarihte 1 milyon Ermeni var mıydı merak ediyorum

1927 sayımına göre nüfus: 13.648.270(demek ki o yıllarda 11 milyon kadar)
    Öldürdüğümüz Kürtler, rumlar ve ermenilerle birlikte her 10kişiden birini düşmanlarımızın öldürmesine fırsat vermeden biz öldürmüşüz.Bunu da ne hikmetse Sayın (?) Orhan Pamuk tarihi belgelerle ne güzel açıklamış

Çanakkale savaşı
    Türkiye
    2,850,000(TOPLAM ASKER SAYISI)

ASO MECLİS TOPLANTISI - 30 Ekim 2002

Ekonomik krizin ekonomik ve sosyal faturası ağır olmuştur. Kriz, ülkemize zaman kaybettirmiştir. Kriz öncesindeki seviyeye gelmemiz en az iki üç yıl alacaktır. Cumhuriyet kurulduğunda Türkiyenin nüfusu yaklaşık 12 milyon idi

Abdullah Özdoğan

"Pamuk" eller cebe…

Kim ki Avrupalının gözünde "iyi " ve "değerli" adamdır, ona dikkatle bakmak lazım… Kim iyidir onlar için, kim değerli… Mesela yaşadığı topraklarla, özellikle Türkiye ile ilgili ihanet ve kötü yorum içeren yazılar yazıyor ve başkalarının "itiraf "dediği konuşmalar yapıyorsa o iyi adamdır… Bize göre ise ne iyidir, ne de adamdır… Zaman zaman bu Pamuk, yumurtlar… Yumurtlama mevsimi de yoktur… Her an ve her zaman yumurtlama kabiliyeti mevcuttur… Avrupa ve ABD kaynaklı çeşitli kuruluşlardan ödüller aldıkça da daha fazla yumurtlar… Bu şahıs, şimdi de " Vaad edilmiş Toprakları ele geçirme ve ardında dünya hakimiyeti kurma çabasının bir parçası olarak Türkiye''nin güneydoğu bölgesinde 1 milyon Ermeni ve 30 bin Kürt''ün öldürüldüğünü itiraf etmiş"… Bunu da "kimse itiraf etmiyor, bari ben söyleyeyim" diyerek yumurtlamış… Gördüğünüz gibi dışardan bize bir şey yapmalarına gerek yok… Biz içerdeki "altın Şkir yumurtlayan tavukları" kendi kendimize yaratıyor ve baş tacı ediyoruz. Bu "itiraf" bizi şaşırtmadı… Ancak , edebiyatçı Pamuk''un "itiraf" kelimesinin nerede ve nasıl kullandığına bakarsak hem edebiyatını tartışabiliriz, hem de kişiliğini… Bizce ikisi de artık tartışmaya açık değildir. Çünkü yaptığı bu açıklamanın satır aralarında ikisi de tescillenmiştir… Hadi bakalım Avrupa ve Amerika''nın modern ve özgürlükçü dernek ve kuruluşları… "Pamuk" eller cebe….

. . . Benim bulutlarım sarıdır….

. . . . Benim bulutlarım sarıdır kimse karışamaz… Gökyüzüm pembe… Ve ağaçlarım mavidir… Ve toprağım beyaz… Onlar benimdir kimse karışamaz… Benim nehirlerim yeşildir… Okyanuslarım kırmızı… Kendi dünyamda renkleri ben boyarım… Gün olur geceleri beyaz, gün olur gündüzleri siyah yaparım… Gözlerimi kapattığımda gördüklerim açıkken baktıklarımdan daha gerçektir hem de… Ben güneşimi batıdan doğarken görürüm bazen… Ve bazen de gün ortasında ay doğar… Benim gözlerim kapalıdır gördüğümde… Ve açmayan çiçek yoktur düşlerimde… Hep doğmayı düşlerim geceleyin düşlerimde… Ve çoğu zaman da en mutlu anımda ölmeyi beklerim gülüşlerinde….

. . . . Kelimelerin peşinde….

. . . . Kelimelerin peşindeyim tam bir ömürdür… Onlar ne kadar kaçsa de ben yılmadan kovalarım… Yakalarım da bazen… Bazen de yakaladığımı zanneder aldanırım… Kelimelerim aşkımdır benim… Kelimelerim çoğu zaman da en acımasız düşmanım… Her görüşümde yüzüne gülerim ama… Arkamı döndüğümde vuracağını bildiğimden ağlarım.

. . . . AYRINTILAR.

. . . . Bir bayrak altında….

. . . Bu suyu içiyorsak eğer hepbirlikte…. Ve bu vatanın topraklarından kazandıklarımızı ekmek olarak veriyorsak ailemize…, Bu bayrağa borcumuz var…. Bayrağı bir bez parçası olarak görenlerin boğazından geçmemeli bir dilim ekmek… Ve "banane" diyorsak… Helal olmamalı soluduğumuz hava… Şehit kanlarıyla yoğurulan bu topraklar gözümüze durmalı… Bayrağa uzanan ellere şahitsek ve kırmıyorsak… Niçin yaşadığımızı biri bize sormadan biz bize sormalı… Bir bayrak altındayız… Burada kimlik ve ben yok…. Bayrak kalmalı yeni nesillere bayrak… Bir de yıkılmayan onur olmalı….

Akıllarımız sınırlı, fakat bu sınırlılığın şartları içersinde sonsuz olasılıklarla çevrilmişiz. İşte hayatın gayesi bu sonsuzluktan kavrayabildiğimiz kadar çok şey kavramak.

Nerede
    Bursa, Türkiye.
    İletiler
    2.735
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Ben türk yazarlarının büyük bir çoğunluğunu okudum. Hatta kemal Tahirin üçlemelerini dahi okudum ama, Orhan Pamuk'u 15.sayfadan sonra okuyamadım. Burada tartışmamızın anlamı dahi yok. Adamın gerek siyasi, gerekse edebi kimliğinin olduğu kanısında değilim. Ama insaflı olun. Sitemize tavsiye edilen adnan hoca tarikatının hazırladığı siteyi gördünüz mü? Orhan Pamuk'un yazdıkları ta da röportajında söylediklerini kim ceiidiye almış? Ama bu gün ülkemizde NURCU adı altında bi çuval tarikat var.(bi çuval diyorum çünkü sayı telaffuz etmek, onları adam yerine koymak anlamına gelir)
    Kürdistan ve kürdistanın ezilmişliğini anlatan kimler var ki? sayın Fethullahçılar, Adnan Hocacıloar,i ve devamları. İnternet sitelerinden gizli kapaklı değil, açıkça görüşünüzü söyleyin. Benim adım ve soyadım gerçek. Eğer bir site tavsiye ediyorsanız, en azından kendi adınızı söyleyecek kadar dürüst olun. Bu iş manken pazarlamaya benzemez

Nerede
    istanbul, Türkiye.
    İletiler
    8
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

orhan Pamuğun kitaplarında osmanlıyı,islamiyeti nasıl aşağıladığını okuyanlar bilir,onu başımıza taç ettiniz,

şimdi o istediğini söyleme gücünde,herhangi bir insan değil kitapları milyonlarca satan,yurttışında da tanınan bir yazar.....

kim

Nerede
    Türkiye.
    İletiler
    243
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Orhan Pamugun kitaplarindan sadece "Benim adim Kirmizi"yi okudum. Ben bu kitabinda (digerlerini bilmiyorum), Muslumanligi ya da Osmanliyi kotuleyen cumleye, fikre rastlamadim.

Bunun aksine, hic kimsenin ilgi gostermedigi, unutulmus bir Osmanli sanatini ve dolayisiyla o gunun Osmanli kulturunu gunumuze getirmesi takdir edilecek bir olaydi diye dusunuyorum. Kitabin kurulus bicimi cok ilgincti. Cansizlari konusturmasi, renge, madeni paraya "ses" vermesi, Ester adindaki bohcaci kadin karakteri, eski Istanbul ve kitabin 1.ci bolumu: kuyunun dibinden konusan olu. Bunlar hep orijinal ya da fazla gorulmeyen metodlardi.

Ama her ne kadar bu kitap odul aldiysa da (Dublin Impac International), beni Orhan Pamuk okuru yapamadi. Cesitli nedenleri var, o tamamiyla degisik tartisma konusu. Fatih Altayli olaya objektif yaklasan bir yazi yazdi Pamuk konusunda. Burada onemli olan Pamugun sanati degil, politik alanda ulkemize zarar verebilecek, sorumsuzcana beyanlar vermesi.

Nerede
    Ankara, Merkez, Türkiye.
    İletiler
    423
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜN SINIRI : bir kişinin ifade hürriyeti, diğer bir kişiyi suç işlemeye yönelttiği anda anda sona erer.
    Orhan Pamuk sadece düşüncesini ifade etti. bunu yaptı diye onun kişiliğine ve edebi yönüne eleştiri getirilmesini amacın saptırılması olarak görüyorum. bir ülkücü sitesinde Orhan Pamuk'un yazsının üstüne şu bildiri yayınlanıyor' orhan pamuk gibilerin üstüne Tanrı'nın gazabından daha feci olan Türk yıldırımı düşecek.bunu gibilere aldığı her nefesi haram etmeli.'
    gerçekten sadece düşüncesini açıkladı diye bu açıklamamnın yazıldığı sitedeki gibi onu vatan hainin ilan etmek gerekir mi? vatani nitelikler bu kadar mı kolay kazanılıp kaybedidilir.peki kimdir vatansever? oğlununu yalının karşısına askerlik yapsın diye göndern mi? oylarımızla Başa getirip bizi ABD'ye peşkeş çekenler mi? mafyayla bir olan bürokratlar mı? EŞREF BİTLİS gibi değerleri vatan adına ortadan kaldıranlar mı yoksa hukuki yollardan değil de daha kestirmeden kötülerin düşmanı polat alemdar mı?
    ve bizi sömüren binlercesi mi? babamın bir tanımı vardır. ona göre en vatansever, işini dürüstçe ve en iyi şekilde yapan aldığı parayı sonuna kadar hakedendir. Orhan pamuk reklama ihtiyacı olmayacak kadar başarılı bir yazar.işini iyi yapmasına gelince kitapları 100 ÜLKEDE YAYINLANIYOR VE 60 DİLE ÇEVRİLİYOR işinin üstadı bu insan aslında çok şey hakediyor...

nilgul

Nerede
    Afyonkarahisar
    İletiler
    2.022
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Düşünce nedir :Düşünme sonucu varılan, düşünmenin ürünü olan görüş, mütalâa, fikir, mülâhaza, ide:

Tasa, kaygı, sıkıntı.

Niyet, tasarı.

felsefe İlke, yönetici sav.

Düşünce özgürlüğü ise: Düşüncenin dış baskı ve yasaklarla sınırlandırılmaması, bunların etkisinden bağımsız olması.

Sayın saraç Yukarıda yazılanlara göre <span id='hl' style='background-color: #FFFF00'>Dış dünyanın insan zihnine yansıması.</span id='hl'> düşüncedir.Yani olan bir olayı söylemek düşüncedir.

<span id='hl' style='background-color: #FFFF00'>Kasıtlı ve asılsız suç yükleme, kara çalma, bühtan:</span id='hl'> ise iftiradır.

Orhan Pamuk iyi bir yazar değil, demek düşüncedir.Orhan Pamuk 100 kişiyi öldürdü demek doğru değilse iftiradır.

O şartlar altında belki kürtler ve ermeniler öldürülmüştür demek düşünce.

"Kimse söylemediği için ben söylüyorum. Türkiye’de 30 bin Kürt öldürüldü. Bir milyon da Ermeni" Demek ise aslı yoksa iftira atmaktır.

Yani söylediğiniz gibi sadece düşüncesini ifade etmemiş

Gelelim Vatan Haini Kelimesine
    <span id='hl' style='background-color: #FFFF00'>Vatanın yüksek menfaatlerini hiçe sayarak onun aleyhinde iş gören kimse.</span id='hl'>

Vatan haininin kelime anlamı yukarıdaki gibiymiş.Ermeni soykırımı iddiası yıllardır var.Dğil bir Türk'ün söylemesi, Fransa yada ABD de birinin söylmesi bile Türkiyenin menfaatlerinin hiçe sayılıp aleyhinde iş görülmesidir.

Yani, <span id='hl' style='background-color: #FFFF00'>ORHAN PAMUK VATAN HAİNİDİR</span id='hl'>

Vatansever ise bir sıfattır.Vatan arapça, sever türkçedir.Vatansever'in anlamı ise yapması gereken normal şeyleri yapıp mesela işini dürüstçe ve en iyi şekilde yapan aldığı parayı sonuna kadar hakeden değil bunun ötesinde vatanına fayda sağlayacak her türlü işi büyük bir özveri ve zevkle yapan kişidir. Babanın söylediği dürüst insanın tanımıdır.Vatansever olmak için gerekirse silahlı mücadeleye bile girmek gerekir ki Kurtuluş savaşında bunun örneğini çok gördük.

Orhan Pamuk, İclal Aydın ve diğer yazarlar içinse gerçekten HUKUKİ TARTIŞMALAR HUKUKÇULARA BIRAKILACAKSA, EDEBİ TARTIŞMALAR DA EDEBİYATÇILARA BIRAKILMALI VE DÜŞÜNCEMİ AÇIKLIYORUM. Orhan Pamuğun edebi bir eser yazma ihtimali, bence bir maymunun bilgisayar başına oturup, tüm insanlık tarihini hatasız yazması kadar zordur.

Eşref Bitlis'in öldürüldüğü yolunda bir bilginiz varsa bizi de aydınlatabilir misiniz?Belki bu forumu izleyen savcılarımızın gözünden kaçan bir nokta vardır.Ama dikkatinizi çekerim, Eşref Bitlis Olayı üzerine giden Hulki Cevizoğlu gibi bir Türkçü ve Yeniçağ gibi bir Ülkücü gazete.Ülkücülere her fırsatta birşeyler söylemeniz ne güzel Ve neden Her vatan hainini savunmayı borç bilen Kürtçü ve Devrimci gazeteler.Eşref Bitlis olayına sakin yaklaşıyorda.Orhan Pamuk gibi bir Vatan Haininin savunucusu oluyor.Vatan haini dediğime kimse alınmasın.Yukarıdaki tanım tamamıyla Türk Dil Kurumunun sitesinden alınmıştır.

Nerede
    Ankara, Merkez, Türkiye.
    İletiler
    423
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

ben düşünce özgürlüğünden ve onun sınırndan bahsetmedim. ifade hürriyetinden bahsettim bu kapmasama kendi düşünceleri, ifadeleri girebileceği gibi alıntılarda dahil edilebilir.ateş olmayan yerden duman çıkmaz derler. sayıların abartı olduğuna bende inanıyorum sayın alisinkayın'da belirttiği gibi bunun enbasit ispatı o dönem ki nufus sayımı.ama bazı gerçekleri tamaman inkar etmek, o dönemde yaşayıp görmesek bile akla ve mantığa sığmıyor. şu söylenemez mi 'o günün şartları gereği bütünlüğümüze karşı gelen tüm unsurları ortadan kaldırdık ' veya buna benzer bir ifadeler.
    tarihi olaylar bügününü şartlarıyla değil o günün şartlarıyla değerlendirmek gerekir. Türklerle omuz omuza savaşan Kürtler olduğu gibi oyunlara alet olan ve kukla haline getirilip yüzyıllardır birlikte yaşadıkları insanlara düşman edilen Kürt'ler de vardı ve bunların ortadan kadırılması o günün şartları ve gelecekte kurulması düşlenen devlet için şarttı. neden hala kendi tarihimizi kendimiz yazma gayretindeyiz. anlayamıyorum.

' Orhan Pamuk, İclal Aydın ve diğer yazarlar içinse gerçekten HUKUKİ TARTIŞMALAR HUKUKÇULARA BIRAKILACAKSA, EDEBİ TARTIŞMALAR DA EDEBİYATÇILARA BIRAKILMALI VE DÜŞÜNCEMİ AÇIKLIYORUM. Orhan Pamuğun edebi bir eser yazma ihtimali, bence bir maymunun bilgisayar başına oturup, tüm insanlık tarihini hatasız yazması kadar zordur'
    (alisinkay'ın yazısından)

hiclal aydın, yazsın bakalım bi romanda görelim. kendisi daha doğru düzgün şiir bile yazamazken edebiyat eleştirmeniolrak mı karşımıza çıkıyor dikkate almaya bile değmez!

Eşref Bitlis SABATAJINA GELİNCE
    ne sen ne de ben uçak mühendisi yada uçak motorlarıüzerine uzman değiliz. ama Allah aşkına biraz vicdanlı düşün ceviz kabuğunu izledik.
    raporu yazan (bilirkişi olarak dosyada adı geçenlerden) ODTÜ prof.larından birinin beyanı aynen şu
    '% 90 BİLE DEMİYORUM BUNUN BİR SABATOJ OLDUĞU AÇIK; FAKAT BİZE MAHKEMEDE BU SABATAJ MI DEĞİL Mİ DİYE SORULMADIĞINDAN BİZDE GÖRÜŞ BEYAN ETMEDİK '

Butür konuların üzerine Kürtler gititi mi üstelerine atılan sıfatlar farklı olduğundan emin olun Hulki cevizoğlu kadar dikkat çekmeyecekti ne de olsa onlar ezelinden ayrılıkçıydı.
    ülkücülere gelince ülkücülüğü özünde yaşayanlara sözüm yok.herkes düşüncesinde hürdür fakat bunu bir show haline getirenlere tahamülümde yok. ülkü ocaklarına gidin 10 liseli ülkücünün aklını toplayın 1 tam aklı çıkar mı kuşkuluyum !!!
    liseleri bırakın, Sevgili Ali bilirsin bizim üniverstedeki ülkücü reisleri.
    yaptıkları haftalık olağan tolantılarında :-) yıkım ekibi tarafından yıktırılması gerekelerin listesi yapıldı ve herkes piyangonun kime vuracağını merak ederdi.ne kadar da önemli VATANİ dürtülerle hareket ediyorlar değil mi !!!

nilgul

+ Konuyu Yanıtla
1 / 4 Sayfa 1234 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar: