Merhaba,herkese kolay gelsin,iyi çalışmalar,
Ben basit bir bilgi talebinde bulunacaktım. Aslında benzer bir bilgi daha önce verilmiş ama bazı farklılıklar olduğundan yazıp danışmak istedim.
Mart-2007 tarihinde eşimle beraber yaptırmış olduğumuz Genel İngilizce (Başlangıç Seviyesinden İtibaren) kursundan, aynı ay içinde başlayacağı taahhüt edilen kur programı üç ay gecikmeli olarak başlamış olup, başladığı tarih itibariylede bizim mevcut çalışma saatlerimizle çakıştığı için , ancak iki hafta devam edebildiğimiz ve hemen öğrenci işleri birimine başvurarak kaydımızın haftasonu açılacak olan yeni bir sınıfa yada aynı seviyede ki haftasonu devam eden başka bir sınıfa kaydırma talebimizi kuruma ilettik. Kurumun öğrenci işleleri yetkilisi tarafından bir sonraki uygun sınıf açılana kadar kaydımızın dondurulacağı ve haftasonu açılacak olan ilk sınıfa en kısa süre içerisinde yerleştirileceğimiz tarafımıza iletildi. Fakat aradan geçen yaklaşık bir yıllık süreçte açılması taahhüt edilen sınıf bugün yarın diye oyalanarak ve bizimde büyük sabrımızla beklememiz sonucunda açılmamış ve bu süreyi takip eden zamanda son olarak kurum yetkilisi tarafından tarafımıza iletilen yakın zamanda yeni bir sınıf açılmayacağı bilgisinden dolayı yapmış olduğumuz , paketin tamamını kapsayan peşin ödemenin en kısa süre zarfında tarafımıza iade edilmesi talebini yazılı olarak kuruma ilettik. Bunu takip eden üç haftalık süre sonunda ise sanki dalga geçiyormuşcasına kursun iade ödemesi yapamayacağını bize önümüzdeki ay yeni açılacak bir sınıfa kaydımızın aktarılacağını ilettiler. Tabi bizde bu kadar lakayt çalışan bir kurum ile eğitime devam etmek istemediğimizi ilettik. Bize ödeme yapmayacaklarını bildirdiler.
Şimdi ben bunun üzerine bu ödememin geri alınıp alınamayacağını, firma hakkında yasal bir işlem yaptırıp yaptıramayacağım (ilgili makamlara şikayet/mahkeme gibi) hakkında bilgi istemekteyim.
Not : Firma bize ödeme esnasında makbuzları kalmadığı için yazılı ve kaşeli imzalı bir kağıt vemişti. Daha sonra makbuz vereceklerini söylediler fakat vermediler. Fakat bu kağıdı kaybettik. Ayrıca herhangi bir sözleşme imzalanmadı, fakat devam ettiğimiz iki haftadan dolayı elimizde kursun verdiği kitaplar ve kursun yoklama defterindeki imzalarımız mevcut. Yukarıda bahsettiğim tüm görüşmeler telefon ile olduğundan ücret iadesi talebi dışında yazılı bir evrakımız da yok.

Bu konuda acil yardım talep etmekteyim,uzun zamandır çok can sıktılar. ızgın:
İlgi ve bilginiz için teşekkürler,