Merhabalar.
Geçtiğimiz sonbaharda X bakanlığına bağlı bir kurumun düzenlediği sınava katıldım.

67 puan alarak 677. yedek oldum.

Yedek planlaması 400. sırada son bulduğu duyurularak bundan sonra yedek aday çağırılmayacağı söylendi.

Bunun üzerine yapmış olduğum kapsamlı araştırmalar neticesinde 67 puan alan 566. ve 66,25 puan alan 1052. yedeğin planlamaya dahil edildiğini ve öğrenciliğe alındığını ispatlayıp yürütmeyi durdurma ve iptal istemiyle idare mahkemesine dava açtım.

Davalı idare savlarımın tamamını sözlü olarak reddetse de Bilgi Edinme Kanunu'nca verdiği cevapta; sınavda bir sorunun hatalı bulunduğunu bu nedenle hatalı soruya yanlış cevap veren adaylara 1,25; boş bırakan adaylara 1,00 puan verildiğini, doğru cevaplandıranlara ise herhangi bi puan verilmediğini söyleyerek; 556. ve 1052. yedeğin anılan soruya yanlış cevap verdikleri içn puanlarının arttığını, benim ise soruyu doğru cevaplandırdığım için puanımda bir değişiklik olmadığını belirttiler.

Görüldüğü üzere anılan soroya yanlış cevap verenler mükafatlandırılmış, doğru cevap veren ben ise cezalandırılmış oldu.

Konuyla ilgili tam ve benzer içtihat bulamadım. Yürütmenin durdurulması ve iptal kararı verilmesini istiyorum.

Yürütmenin durdurulması ne nihayetinde davayı kazanma oranım nedir? Hukukçulardan yorum bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler...

Yönetim:
Beklerken boş durmamış,aynı konuyu tekrarlamışsınız da.Lütfen tekrar yapmayın!