Selamlar,
Forum içerisinde arama yaptım ama bizim sorunumuza yakın bir dava bulamadım.
Dedem 2004 yılında 80 yaşında,üzerindeki 17 tane irili ufaklı daire ve dükkanı 4çocuğuna 20 günlük zaman zarfında eşitsiz bir şekilde küçük meblalardan paylaştırdı.Bu paylaşım sırasında biz kendi hakkımızı 3 gün sonra aldık.Dedemin avukatı eniştemin akrabası olduğu için sadece bizim payımıza düşenlere intifa hakkı koydu.Diğerleri kira almaya başladı.Herneyse biz bu şekilde kabullendik.Dedem paylaşım yaptıktan bir süre sonra Paylaşımdan rahatsız olduğu için dava açarak sattıklarını geri almak istedi.Bu sırada bizden parasız aldığımızı beyan etmemizi istedi.Kendide parasız sattığını beyan etmiş zaten.Bizde yaptık.Dedem rahatsızlandı falan dava takipsizlik almış.Dava kapandı tabi bizim ifademizde bu dava dosyasıyla arada kaldı.
Dedem 2 hafta önce vefat etti.Diğer amcam ve halam bize yukarıdaki ifade doğrultusunda kendileri daha fazla hak aldıkları halde bizden hak talep eder oldular dava açmışlar.Birde şunu söyleyeyim kendi hakkına düşen paylardan daireleri 6,000 ytl damadının üzerine dükkanlarıda 10,000 ytlye kızının patronu üzerine,2,5 ay sonrada 4,500 ytlye kendi üzerine almış.Amcamda daireleri kendi üzerine dükkanlarıda gelini üzerine değerinin onda biri gibi fiyatlarda satış yapmışlar.Bizimkilerde benim kayınvalidemin üzerine fakat biz gerçeği yani parasız aldığımızı söylediğim için düzde doksan bozulacak.
Biz dava açtığımız yukarıda anlattıklarım doğrutusunda neler çıkarabiliriz.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.