+ Konuyu Yanıtla
1 den 8´e kadar toplam 8 ileti bulundu.

Konu: Türkiye'de online oyun oynatan site hakkında

Türkiye'de online oyun oynatan site hakkında Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    İletiler
    15
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Arrow Türkiye'de online oyun oynatan site hakkında

Merhabalar
    Okuyan ve yanıtlayan herkese şimdiden teşekkürler

Fazla başlık kirliliği yapmak istemediğim için tek başlıkta bir kaç soru sormak ve bunları sizlerle tartışmak istiyorum:

1-com.tr uzantılı bir site online bir oyun oynatıyor ama kurallarını yabancı bir ülke kanunlarına göre düzenliyor,bu durumda bu kuralların geçerliliği olabilir mi?

2-Ucretsiz olarak oynanabildiğini söylemesine rağmen oyun içerisinde ek özellikler alabilmek için para ödemek zorundasınız,bu yasal mıdır?

3-Oyunu yönetmek için yine oyuncular içerisinden bir yönetim ekibi kurulmuş ancak bu yöneticilere hiç bir ödeme yapılmıyor,ancak oyunun yıllık cirosu yüzbinlerce euro ,bu durumda sigortasız işçi çalıştırmak gibi bir durum söz konusu değil midir?

4-Yönetim kadrosuna girebilmeniz için sizden yazılı bir sözleşme (gizlilik yemini gibi bir şey) ve kimlik fotokopilerinize kadar bilgiler isteniyor;bu ne kadar yasaldır?

5-Oyun için ödenen paralar direk yurtdışına gidiyor;sonuçta tr de oynanan ve para ödenen bir oyunda maliyeyeye bir vergi ödemeleri gerekmez mi?Bu anlamda yasalarımız da herhangi bir düzenleme varmıdır?Eğer böyle bir düzenleme var ise ve bu site gerekli ödemeleri yapmıyor ise ne gibi bir yaptırım uygulatılabilir?

6-Oyun içerisinde para ödediniz ve oyun kurallarına aykırı bir eylem yapmamış olmanıza rağmen oyunla ilişiğiniz kesildi;yatırdığınız para için hukuki süreci gereksiz buluyorsunuz;site de bu miktarlar için kimsenin mahkemeye başvurmayacağı ve yabancı ülke kanunlarına göre savunulduğu düşüncesi ile size hiç bir açıklama yapmak zorunda olmadığını savunuyor ; bu durum bir dolandırıcılık mıdır?

7-Yine bu siteye ait bir forum sayfasında kaydınız var ve bir çok insan tarafından tanınan ve saygı duyulan bir nickname e sahipsiniz,ancak bu nickname iniz forum kurallarına aykırı bir şey yapmamanıza rağmen banlanıyorsa ve size bu ceza hakkında geçerli bir açıklama yapılamıyorsa bu nickname inizin haklarını mahkeme yoluyla geri talep edip tekzip yayınlatabilir misiniz?Bu yapılan bir nevi konuşma özgürlüğünün kısıtlanması olarak değerlendirilemez mi?herhangi bir tazminat hakkı doğurabilir mi?

8-Gerek oyun gerekse forum yönetiminin keyfii ve baskıcı bir şekilde yönetim göstermesi yasal midir?

Bir kaç soru tek başlıkta dedim ancak belki de ayrı ayrı değerlendirilebilecek sorular oldu sanırım Daha konuyla alakalı epey soru var ama sizlerle önce bu soruları çözelim hele

Sorularımın tamamına veya bir kaçına bile yorum katacak herkese saygılarımla..

Hukuki NET Güncel Haber

Türkiye'de online oyun oynatan site hakkında konulu yargıtay kararı ara
    Türkiye'de online oyun oynatan site hakkında konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    İletiler
    Ne kadar?

İletiler
    15
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Red face Re: Turkiye'de online oyun oynatan site hakkinda

keşke tek tek sorsaydım

İletiler
    8
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Turkiye'de online oyun oynatan site hakkinda

Benim de böle bir sorunum var.Avukat tutmadan önce bir ön bilgi almak için buraya geldim.Galiba bu konuda çok bilgi eksikliği var ve birisi bu işin ucundan tutmazsa bizi daha çooook sömürecekeler gibi geliyor.Bu işlerden anlayan avukatlara nasıl ulaşabiliriz?O da ayrı bi konu.

İletiler
    6
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Re: Turkiye'de online oyun oynatan site hakkinda

arkadaşlar bende aynı sorunla yüz yüzeyim oyuna başlarken onayladığımız giş kurallarında yazan örneğin bigpoint oyunlarında almanya mahkemelerinin selahiyeti şartını kabul ettiğimiz için maalesef türkiyede dava açamıyoruz fakat benim gibi maliye denetim hattını arayarak yahut dilekçe ile müracaat ederek harcadığınız ücretleri belgelendirerek tarafınıza alış veriş faturasının kesilmediğini ve para aktarılan hesapların incelenmesini talep ettiğinizde bu oyun sahiplerinin türkiyede vergi kaydı olmadıklarını görürsünüz.oysa ki yurttdışı kaynaklı bir şirkette olsa buradan gelir elde ettiğine göre türk vergi sistemine kayıt yaptırmak ve eğlence vergisi gelir vergisi gibi vergiler ödemek zorundadır.ben mahkemeye veremediğim için bu yolu denedim ve ilgili şirketin vergi kaydının olmadığını ve verdiğim banka hesabı inelemesinin sonucunda sadece bir şube hesabında ciddi paraların dndüğünü öğrendim şimdi o şirkete kesilen cezanın toplam tutarının yüzde onu tarafıma ihbar tazminatı olarak ödeneceğini duydum soruşturma bitince devamını tekrar buradan paylaşacağım.

İletiler
    35
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Türkiye'de online oyun oynatan site hakkında

Alıntı mister no rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Merhabalar
    Okuyan ve yanıtlayan herkese şimdiden teşekkürler

Fazla başlık kirliliği yapmak istemediğim için tek başlıkta bir kaç soru sormak ve bunları sizlerle tartışmak istiyorum:

1-com.tr uzantılı bir site online bir oyun oynatıyor ama kurallarını yabancı bir ülke kanunlarına göre düzenliyor,bu durumda bu kuralların geçerliliği olabilir mi?
    cevap = evet kuralları yabancı oyun oldugu icin oradan alıp kendine göre düzenlemiştir yada aynısını sunar bu oyunu sana sunan şirketin bir anlaşması gib bişi

2-Ucretsiz olarak oynanabildiğini söylemesine rağmen oyun içerisinde ek özellikler alabilmek için para ödemek zorundasınız,bu yasal mıdır?
    oyunu ücretsiz oynuyorsun deyilmi örnek(oyuna katılmak için bir ücret ödemiyorsun - ek olarak(oyunun içinde geliştirilmiş eşya silah'lar için para isteniyorsa bu başka birşey))

3-Oyunu yönetmek için yine oyuncular içerisinden bir yönetim ekibi kurulmuş ancak bu yöneticilere hiç bir ödeme yapılmıyor,ancak oyunun yıllık cirosu yüzbinlerce euro ,bu durumda sigortasız işçi çalıştırmak gibi bir durum söz konusu değil midir?
    kişilere bu durum belirtilmiştir emin ol onlar bilerek bu işi yapıyorsa sorun yok ;]

4-Yönetim kadrosuna girebilmeniz için sizden yazılı bir sözleşme (gizlilik yemini gibi bir şey) ve kimlik fotokopilerinize kadar bilgiler isteniyor;bu ne kadar yasaldır?
    buda şirketin kendini güvene alması söz konusu oyun içinde kullanıcılara ek özellik saglar veya arkadaslarınızı güclendiriseniz gibi ufak tedbirler

5-Oyun için ödenen paralar direk yurtdışına gidiyor;sonuçta tr de oynanan ve para ödenen bir oyunda maliyeyeye bir vergi ödemeleri gerekmez mi?Bu anlamda yasalarımız da herhangi bir düzenleme varmıdır?Eğer böyle bir düzenleme var ise ve bu site gerekli ödemeleri yapmıyor ise ne gibi bir yaptırım uygulatılabilir?
    şirket eger türkiyede deyilse zaten vergileri alınıyordur bundan haberininz olması söz konusu deyildir bence ki(bende böyle bir sistem oluştursam gelir giderimi acıklamak istemem)

6-Oyun içerisinde para ödediniz ve oyun kurallarına aykırı bir eylem yapmamış olmanıza rağmen oyunla ilişiğiniz kesildi;yatırdığınız para için hukuki süreci gereksiz buluyorsunuz;site de bu miktarlar için kimsenin mahkemeye başvurmayacağı ve yabancı ülke kanunlarına göre savunulduğu düşüncesi ile size hiç bir açıklama yapmak zorunda olmadığını savunuyor ; bu durum bir dolandırıcılık mıdır?
    bu durumda yapacagınız şey oyunla ilişkinizi kesip başka alternatif oyunlara yönelmek aksi taktirde cok eşya karakter para kaybedersiniz(gecirdiginiz zamanı saymıyorum bile)

7-Yine bu siteye ait bir forum sayfasında kaydınız var ve bir çok insan tarafından tanınan ve saygı duyulan bir nickname e sahipsiniz,ancak bu nickname iniz forum kurallarına aykırı bir şey yapmamanıza rağmen banlanıyorsa ve size bu ceza hakkında geçerli bir açıklama yapılamıyorsa bu nickname inizin haklarını mahkeme yoluyla geri talep edip tekzip yayınlatabilir misiniz?Bu yapılan bir nevi konuşma özgürlüğünün kısıtlanması olarak değerlendirilemez mi?herhangi bir tazminat hakkı doğurabilir mi?
    nickinizin ne kadar saygın olması forum kurallarına engelse bu forum yetkilisinin sizi yasaklamasına engel deyildir forum kurallarına uygun sekilde nick bulmanız gerekir aksi taktirde hep yasaklanırısnız

8-Gerek oyun gerekse forum yönetiminin keyfii ve baskıcı bir şekilde yönetim göstermesi yasal midir?
    :] buna en güzel cevap oyunu bırakmanızdır bunu ilerki zamanlarda anlarsınız yetki bazı kişilerde kötüye kullanılabiliyor

Bir kaç soru tek başlıkta dedim ancak belki de ayrı ayrı değerlendirilebilecek sorular oldu sanırım Daha konuyla alakalı epey soru var ama sizlerle önce bu soruları çözelim hele

Sorularımın tamamına veya bir kaçına bile yorum katacak herkese saygılarımla..
    iyi günler

edit : 2008 konusu imiş bosuna upladık :]
    Konu besimbicer tarafından (27-05-2011 Saat 14:05:19 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    istanbul
    İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Merhaba,
    Bu konuyla ilgili başıma gelen somut bir olayı anlatmak istiyorum.
    İnternette oynanan online bir strateji oyununda hesap aldım. Bu hesapla o güne kadar kimsenin hayal bile edemediği kadar büyük bir ordu basmak için 80 gün boyunca gece gündüz emek harcadık. İlk 20 gün ben sonraki 60 gün kurallara uygun olarak devrettiğim bir arkadaşım. Tam gerekli kaynakları toplamış ve amacımıza uygun orduyu oluşturacakken hesabımız banlandı. Yani hesap silinmedi ama itiraz süresi olan 10 günlük süre boyunca hesaba girişimiz yasaklandı. Ben bu itiraz hakkımı kullanırken 4. mesajdan sonra, hiç bir saygısızlık yapmadığım yanlış kelime kullanmadığım halde bu 10 günlük süre beklenmeden destek ekibi keyfine göre hesabımı sildi. 80 Gün boyunca gece gündüz çalıştığımız hesabımızı bir anda delilsiz yok ettiler. Hesap için oyun firmasından yaklaşık 100 TL değerinde hesabı geliştirmeye yarayan elmas adındaki şeyden aldık.
    Sonra oyunun forumunda yapılan haksızlığı dile getirdim ve başıma gelen, ispatlayabileceğim 2 olaydan bahsettim. Burda da hiç bir kötü kelime kullanmadığım halde ve forum sözleşmesine aykırı hiç birşey yapmadığım halde forumdaki hesabımı da yasakladılar.
    Açılabilecek davalar nelerdir? Veyahutta dava açma hakkım var mı? Açarsam kazanma ihtimalim nedir? Burda oyunu 2 yıldır oynadığımı ve birçok kişinin tanıdığı bir oyuncu olduğumu, gerçek hayatta da forumdaki arkadaşlarımla görüştüğümü göz önüne alırsak manevi tazminat davası açma hakkım var mı ?

Nerede
    istanbul
    İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Oyun Sözleşmesinde böyle bir madde var: (Firma adını xxx oyun adını yyy olarak değiştirerek yazdım.)

c. Üyeliğin xxx(firma) Tarafından Sonlandırılması
    xxx, gerekli gördüğü durumlarda kullanıcıların hesaplarını hiç bir açıklama yapma yükümlülüğü olmaksızın dondurabilir, silebilir ya da kapatabilir. Kayıtların silinmesi, hesapların kapatılması ya da dondurulması gibi durumlarda kullanıcı isterse xxx'e itiraz edebilir; ancak hiç bir suretle yasal bir hak talep edemez ve bu konuda adli makamlara başvurarak hesaplarının yeniden açılmasını ve/veya kayıtlarının yeniden oluşturulmasını isteyemez.
    "yyy" oyunun, web sitelerinin ve bunların içeriğindeki tüm materyallerin burada belirtilen Kullanım Koşullarına aykırı kullanılması durumunda xxx’nin, web sitelerine erişiminizi ve kullanımınızı sonlandırma hakkına sahip olduğunu kabul ediyorsunuz.

Sözleşmeye böyle bir madde koyunca oyun sahipleri her istediklerini yapma hakkına sahip oluyorlar mı? Bu gibi oyunlara zaman ayıran milyonlarca insan var. Bu insanların oyuna harcadıkları emeğin hiç bir garantisi yok mu ? Tamamen oyun sahiplerinin vicdanına mı kalmış ?

Nerede
    istanbul
    İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Pek bilinen bir konu değil bu galiba? Enazından hangi avukatlara danışmak gerekli bilen var mı? ona göre başvurayım.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar: