Selamlar.. Şuan 8 aylık sigortalıyım. 3.cü ayın sonunda sağlık karnemin çıkartılmasın istediğimde '' bu hafta , bir dahaki hafta '' vs. denilerek ilk kaydım ( bana ssk için, 4 ay sonunda ilk kaydı biz yaptıracağız denildi ) ve 4 aylık maaş bordoromu 6.cı ayın sonunda alabildim. 2 ay evel sskya gidip kaydımı yaptırdım. Artık sağlık karnesinin verilmediğini kimlik ile halledildiği öğrendim. Hastaneye gittiğimde kimliğin yanında vizite kağıdınında işyerinden alınması gerektiğini duyduğumdan beri ( 2 aydır ) her hafta yine aynı şeyleri söylemeye başladım...

Durumum üstteki satırlardan ibaret. Sorunumsa artık sağlık karnesini vs.sini geçtim 1-2 ay içersinde işten ayrılacağım. Fakat çıkmadan evel aklıma takılan şeyleri öğrenmek ( çıkışıma yön verecek ) istiyorum.
1- Vizite kağıdını çıkartmak için herhangi bir maaliyet gerekiyor mu ? Yada vizite kağıdını kasten çıkartmamak için ne gibi bir gerekçe olabilirde diyebilirim.
2- Maaşım asgari gösterildiği halde patronumdan '' senin aylık sigorta ücretin 350 ytl '' diyerek maaş zam günümde '' hem ... para hemde 350 ytl sigorta ücreti yatıramam ben '' demesi yalan mı ? Sigorta türüm A ve patronum 3 tür sigorta var 130 dan başlayıp 550 e kadar, biz 350 olanı seçtik dedi . Veya daha basiti ben aylık sigorta ücretinin ne kadar yatırıldığını nasıl ogrenirim.
3- Vizite kağıdımı çıkartamadan işten ayrılsam, daha sonra neler yapmam gerekir ?
4- Annem ve babam için sigorta kaydı, vizite kağıdı içinde yine işyerimle mi görüşeceğim ?
Saolun.