Asagidaki konunuz niye kilitlenmis anlayamadim ama "dusuncelerinize dikkat edin, davranislariniz olur" diye yazmak, en basinda da "dikkat edin!" diye buyuk harflerle ikaz etmek bana cok ters geliyor. Hangi dusunceye dikkat edilsin, kime gore, neden? Size ters gelen, Ali'ye dogru gelebilir. Herkesi ayni kaliba sokmaya calismak, ozellikle bunu zorlamak ya da kuvvetli telkinde bulunmak bence hatali. Boyle toplumlarda yenilik gorulmuyor, yaraticilik olmuyor, cunki kaliptan disari cikani ikaz etmeyi toplumun fertleri uzerlerine gorev almis bicimde.
Dusunce hurriyeti yasaklandigi ya da denetlendigi an, toplumlar cok sey kaybediyorlar.
Sizin bundan once iletilerinizi begenerek okudugum ekleyeyim. Trafik konusunda cok anlamli bir yazi yazmistiniz, bir kac tane daha basliklarini hatirlayamiyorum. O yuzden lutfen bu iletiyi kisisel elestiri olarak almayin lutfen. Tartisma yaratmak ta degildir amacim cunki siteye cok nadir geliyorum. Esen kaliniz.
herhangi bir düsünceye degil genel düsünce ne olursa olsun demek istenmis, dogru yanlis bir tasnif yapilmamis,
Bir düsünce sizi tüm benliginizle sararsa o düsünce yapisina göre hateket etmeye baslariniz buda sizin davranislariniz olmaya baslar demek istemis alttaki maddelerde ona göre siralanmis ..
Bu arada evet siteye az geldiginiz dikkatimi çekiyor lütfen bizleri düsüncelerinizden mahrum etmeyiniz...
Konu neden kilitlenmis iste o uzman sorusu vardir kilitleyenin bir bildigi )))
bilmiyorum dediğim konu hakkında 2 saat eh bence dersem günlerce konuşurum
Web ortaminda kolaylikla hata yapilabiliniyor ve karsinizdakine haksizlik edebiliyorsunuz. Bana alinti yapilan soz biraz sert gibi gelmisdi, bu tabi tercume'den ya da toplumlar arasinda kultur farkliligindan dolayi olabilir. Sayin Commodore, aciklamaya calismissiniz, sagolun, ama ben gene sizin gibi okuyamiyorum. Ingilizcesini gormek isterim, Hintcesini anlayamayacagim icin. Mesela "Kader" kelimesi. Hint kulturunde boyle bir kavram var mi bilmiyorum. Gandi Musluman degil diye biliyorum. Bu tip yazilar belki benim felsefi kabiliyetimin cok ustunde; Sayin Engin kusura bakmasin, kabahat onda degil, bende.
Altin gibi laflara gelince, Gandi'den once, Turkiye gercegine uygun guzel bir sozu Sayin Engin'in ta kendisi soylemisti, belki farkinda degil. Yeni trafik kanunlarini konustugumuz bir yaziyi soyle bitirmisti: "Trafik terörü" terör olmaktan çıkıp tekrar "kaza" olma niteliği kazanacaktır." Okurken bravo dedigimi hatirliyorum.
Sevgili lawless ; yazinin orijinali budur (hintçe degil ama ingilizceyede böyle çevirmisler)
Destiny tam olarak kader i Türkçe de karsiliyor gibi geliyor bana aslinda söz biraz sert sanirim yasadigi dönem ve sartlara bagli bir sertlik ama güzelde.. bilmem benim hosuma gitti
Buarada sayin Engin' in kesinlikle ters bir amacli yazmadigini saniyorum gerçi bu sözcükler grubunda terslik nereden çikartilir onuda bulamadim ama neticede bu sözü say1n Gandi demis..
Sayin Engin 'in O trafik yazisini bende okumustum bende helal olsun ayn1 ben ))) demistim. Sayin Engin in öyle güzel vecizeleri ba_ka yerlerdede var. Neticede iki akilli ve degerli kisilersiniz iyiki bu site varki sizlerle tanisma firsatimiz oldu.. sagolasin hukuki net....
Sayin Commodore, Ingilizcesi icin tesekkur ederim. Turkce tercume ile arasinda mana farki var ozellikle basta. "Dusuncelerinizi pozitif tutun, cunki dusunceleriniz kelimeleriniz olur" demis. (Bu literal ceviri).
Biz ise "Dusuncelerinize dikkat edin, duygulariniza donusur" diye cevirmisiz. Duygu kelimesi orijinal de yok, bizde onu eklemisler. Bu cumleyi okudugum an benim tepkim, Hangi dusunce'ye , kimin deger yargisina gore dikkat edecegiz oluyor. "Dikkat edin" bir ikaz halbuki dusuncelerinizi pozitif tutun bir suggestion yani oneri. Pozitif dusunmek, universal bir kavram ama genel olarak "dusuncenize dikkat edin" demek bambaska bir sey.
sanıyorum ciddi bir yanlış anlama durumu söz konusu. eğer dikkat ederseniz söz konusu iletiyi eklediğim gün iki farlı forum açmışım,bunlaran biri panonuza asın biri de dikkat edin başlıklı ..ve hepside özellikle bu "asma " amacının bir gereği olarak düşünüp büyük harfle yazmış olduğum sözler. ben okuduğumda hoşuma giden ve okunduğunda başkalarınında hoşuna gidebileceğini düşündüğüm ve altında başka hiçbir şey aranamayacak sözler: )ayrıca bu sözleri aldığım anda ilginçtir;noterdeydim beklerken canım sıkılıyordu adamlar dolap kapaklarına asmışlardı bende çıkardım kalemi kağıdı yazdım sonra da aktardım size: )) siteden uzun bir süre ayrı kalıp tekrar dönünce herşeyi paylaşayım duygusu perçinleniyor galiba: ))
bir şey savunmak istediğimde önce ana düşüncemi belirtir sonra destek olarak fayda sağlasın diye bir söz grubunu kullanmaya gerek duyarım oysa burada tamamen Sayın Commodore 1 tr ın belirrtiği genel ifadeler mevcut.
ayrıca Sayın Lawless,yazdıklarıma ilişkin söylemiş olduğunuz güzel sözler için teşekkür eder, sizin yazdıklarınız için aynı düşüncede olduğumu bilmenizi isterim.
kolaylıklar dileğiyle...
hata yaptıysan dönmesini bileceksin,yapışıp kalmayacaksın...
Sayin Engin, Ya iste Noter'den Gandi gondereyim, bir iyilik yapayim derken, bir akilli cikip, hem Gandi'yi hem sizi yerin dibine sokuyor. Kusura bakmayin.
Sevgili lawless gandi yi taniyamadim . Ama sizi ve sevgili av s_ engini taniyorum ( Hatta Av. S_engin i reel de taniyorum ) ufak bir yanlis anlasilma ile ne gandi ne siz nede degerli engin yerin dibine girmezsiniz .. 0tibariniz oldugu gibi duruyor çok degerlisiniz çok..
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
go to this web-site
17-06-2025, 15:32:57 in Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku