Merhaba..
Benim bir ltd. şirketim var tek imza yetkilisi benim ve şirketim 3 yıldır faliyetine devam ediyor. Şirketimiz bir mal elımı için bir firma ile anlaştı ve bu anlaşma gereği cari çalışmak için kendilerine teminat çeki verdik ve bu şekilde çalışmaya devam ederken, yüklü bir mal alımı için sözleşme düzenledik ve bu şözleşmeye istinaden gerek malları temin etmeleri ve de gerekse teminata almaları için kendilerine bir ay ara ile şirket çeklerimizi verdik. aradan zaman geçti ve mallar tarafımıza teslim edilmedi. Bizde sözleşmemiz gereği şu tarihe kadar teslimatı yapılmayan ürünlerin çeklerinin tarafımıza iadesi konusunda firma ile görüştük ve çeklerin bankalarda olduğu ve iadesini yapacaklarını belirttiler. Biz çeklerimizin gelmesini beklemeye koyulduk, çok bir zaman geçmeden firmaya teminata verdiğimiz çekin bankalar tarafından karşılğı olup olmadı sorulmaya başlandı bizde firmadan olumlu bir netice alamamamız neticesinde bankamız üzerinden o firmaya kestiğimiz tüm çeklere 711/3 koydurduk, arkaları yazılmadı şimdilik durdurduk. Firma kendilerine verdiğimiz çekleri bankalara vererek kendilerine kredi almışlar, ve firma şu an batmak üzere.. firma ile yaptığımız sözleşmeyi sunarak çeklerin iptali konusunda dava açtık..Benim sorum tamda bu noktada olacak. Bundan sonraki süreç ne olur şirketimizi etkileye bilecek neler olabilir. Biz bir mal veya hizmet alımı yapmadığımız için bu dava leğimize sonuçlanırmı? Aksi bir karar çıkarmı? Aksi bir karar çıkacağına bir ihtimal vermiyorum vermekte istemiyorum fakat burası t.c. olduki çıktı. en kötü senaryo bizim olmayan çekleri ödemek bu durumda çekleri ödemek istemezsek benim ve şirket ortaklarının bir zararı olurmu. Şirketimizin ödenmemiş bir sermayesi bulunmuyor, Acil olaak yardımlarınızı bekliyoruz, bize bir yol gösterine ne yapalım..Bu konuda yardımlarınızı rica ederim..şimdiden teşekkürler.