Tarihinde verdiğimiz dilekçe ile zaten bize dar gelmekte olan evi satıp yeni bir ev almak istedik ancak satmak istediğimiz ev demans rahatsızlığı olan Recep Ç.e ait olduğu için satamadık ve diğer evide üzerine alamadık. Evi kaçırmamak için annemizin üstüne bu evi aldık. Kendi üstüme olan evin ise eşimin üstüne yapılması karşılığında eşim üstüne olan evin satılarak yeni evin borcunun kapatılmasını istedik ve ekte bulunan talebi dilekçemizi mahkemeye sunduk. Talebimiz yerinde görülerek ben Fatma Ç.nin eşim Recep Ç.nin vasisi olmasına ve evin pazarlık usulu satılmasına onay verildi . Böylelikle satılan evin parası bankada bloke ettirilecekti üzerime olan ev ise eşimin üstüne yapılıp bankadaki bloke çözülecekti. Ancak bizim beklediğimiz karar bu şekilde çıkmadı yüce mahkeme blokeyi çözmedi bizden borca ilişkin kanıtları istedi bizde elden senet karşılığı aldığımız 14.000 dolar ve gram altının kuyumcu kartlarını mahkemeye verdik. Ancak usulune uygun olmadığı gerekcesi ile hiçbir şey yapılmadı. Halbuki biz borcumuzu kapatıp hali hazırda ozaman 60.000 bin ytl şuan 80.000 ytl den fazla değere sahip olan üzerimdeki ev i eşimin üzerine yaparak bankadaki parayı almak ve borçlarımı kapatmak istemiştim. Aradan yıllar geçti ve ben alacaklılara karşı hep mahçup duruma düştüm. Eşimin bankada blokede bulunan 24.000 + faiz in karşılığında 2 katından fazla değere sahip olan bir evin üzerine yapılması istemekteyim. Bu düştüğüm müşkül durumdan kısıtlının hiçbir zararı olmadan kurtulmak istemekteyim. Kısıtlının zararı olmayacağı gayet açıktır.

BUNA İLİŞKİN ŞU DİLEKÇEYİ YAZDIM BU DİLEKÇE İLE EKLEYECEĞİM EVRAKLAR İLE HAKİM NE YÖNDE KARAR VERİR. YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM.

ÜSKÜDAR 2. SULH MAHKEMESİ SAYIN HAKİMLİĞİ’NE

KONU: 2004/690 nolu dosya ile yapılan gayrimenkul satışı.

OLAYLAR: 1- Tarafımdan Üsküdar 2. Sulh Mahkemesi’ne verilen dilekçe ile Üsküdar İlçesi Rumi Mehmet paşa Mah. ... Sk.34 Pafta 1215 Ada .. Parsel Sayılı 4/100 Arsa Paylı 2 nolu dairenin Mahcur Eşim Recep Ç. adına kayıtlı iken bu dairenin çok küçük olması nedeni ile satılıp eşim adına daha iyi bir daire almak istedik. Ancak mahcurun hastalanması dolayısı ile eski evi satamadık yeni daireyi de alamadık. Yeni daireyi kaçırmamak için (eski daireyi satamadığımızdan akraba ve komşularımdan borç alarak) kendi adıma aldım. Mahcur adına olan küçük daire satılarak halen üzerime olan dairenin de mahcur eşim Recep Ç. üzerine alınmasına izin verilmesini istedim. (*Ek1,2,3)

2-Dilekçeme istinaden, Üsküdar 2. Sulh Mahkemesi’nin Tarih:22/06/2005 Karar No:2004/83 Ek Karar ile talebim kabul edildi (*Ek4) ve dosya denetim maksadı ile Üsküdar Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi’ne gönderildi.

3- Üsküdar Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi dosyayı inceleyerek karar onayladı ve dosya 28/06/2005 tarihinde Üsküdar 2. Sulh Mahkemesi başkanlığına geri gönderildi. (*Ek5)

4-Kararlara istinaden 01.09.2005 tarihinde taşınmaz satıldı ve alınan 24.000. YTL bankada bloke ettirildi.(Ek6,7)

KANITLAR: Dosya içeriği, ekteki karar ve dilekçe fotokopileri.

SONUÇ-İSTEM: 1-Aldığım borçları ödeyemediğimden borç aldığım kişiler ile çok sorunlar yaşıyorum. Mahcur yararına olarak üzerimde bulunan .... .... .... Mah. 46 Pafta 211 Ada ve 30 Parseldeki evin değerinin tespit edilerek, mahcur eşim Recep Ç. üzerine geçirilmesine (Evin değeri 80.000 YTL den fazladır) ve Üsküdar İlçesi .... ...... paşa Mah. ........... Sk.34 Pafta 1215 Ada .. Parsel Sayılı 4/100 Arsa Paylı 2 nolu dairenin satışı ile bloke edilen para ve faizlerin tarafıma ödenmesine karar verilmesi,(11.03.2008)

Fatma Ç.

Ek1 : Üsküdar 2. Sulh mahkemesi sayın hakimliği’ne verdiğim dilekçe.
Ek2,3 : Tapu Fotokopileri.
Ek4 : Üsküdar 2. Sulh mahkemesi sayın hakimliği 2004/ 839 kararı ve ek kararı.
EK5 : Üsküdar Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi kararı.
Ek6,7 : Tapu yazısı ve banka cüzdanı fotokopileri.