Bundan tam 2 yıl önce alt komşumuz bizi ölümle tehdit etti şahidimiz de vardı savcılığa şikayet ettik savcılık da sulh cezada kamu davası açmış . Hakim bizim şahidimizi dinledi fakat o celseye bizi ölümle tehdit eden şahıs gelmedi.

Mazeret de bildirmemiş ve mahkemenin kafasını karıştırmak için şahidimizin ağzından dilekçeler yazmış. Sözde kendisi şahidimize telefon açmış ve ben yokken gıyabımda nasıl bana böyle şeyler söylersin demiş şahidimiz de bana bunları zorla söylettiler demiş.

Hakim de şahidimizin yeniden dinlenmesi için mahkemeyi tam 4 ay sonraya attı. Ben itiraz ettim karşı tarafın mazeret bildirmesi gerekirdi dedim fakat kabul edilmedi. Şahidimiz de ağır bir hastalık geçirmişti zaten hakime bir daha gelemeyeceğini ve hasta olduğunu ifade etmişti.

Böyle bir durumda şahidimizin ilk ifadesi geçersiz mi sayılır. Suçlu taraf mahkemeye mazeret göstermeden gelmeyip mahkemece yeminli olarak dinlenen şahidin bir daha dinlenmesini talep edebilir mi? Bizim ne yapmamız gerekir? Böyle bir ciddiyetsizlik olabilir mi? Karşı taraf beraat edebilir mi?

Saygılarımla,