Merhabalar;
Bundan 4 yıl önce İstanbulda bir Motorsiklet satıcısına motorumu 2.el olarak satılsın diye bıraktım.Süresiz vekalet vermiştim.Bir kaç gün önce bu motorun vergi borcu olduğuna dair bir yazı geldi kapıma.İlgili dükyanı aradığımda öğrendimki motorumu katti noter satışını yapmadan satmışlar.Motoru alan şahısla bağlantı kurdum ama adam satış almak istemiyor.Vergi borcunu ödeyeceğini söyledi.Bende borcu ödeyene kadar fazla sıkıştırmayayım dedim.Ancak borç ödendikten sonra adam satışı almamakta ısrar ederse ne gibi bir yol izlemeliyim? Geceleri uyuyamıyorum,motor hiç tanımadığım bir adamda,ya ölümlü bi kaza yaparsa,ya motorla hırsızlık yaparsa? Sonuçta mal bana ait gözüküyo.
Satışı almazsa motoru bağlatabilirmiyim,veya ne yapabilirim.
Sayın Ritimci ;
Kanunda gösterilen yol haricinde ama çok yaygın olan bir satış yöntemiyle aracınız satılmış. Genlerimizde olan vurdumduymazlık nedense ters br olaydan sonra hep bizi ayıltır. Şansınız varki sadece yasal bir borç çıkmış, dediğiniz gibi aracınız hırsızlık cinayet gibi çok daha elim sonuçlar doğuracak bir suçtan aransa idi bulunacak ve başı ağrıyacak olan siz olurdunuz.
Yasal prosedür olarak yapmanız gereken kişinin aracı galeriye verdiğiniz vekaletle galeriden yasal olarak almasını sağlamanızdır. Bunun için bence vekalet verdiğiniz galeriyi vede alan kişiyi sıkıştırmanız gerekmektedir. Hukukçu olmamam nedeniyle size diyebileceğim son şey ise eğer boşverme sezerseniz öncelikle galeriye 'aracınızın çalındığını belgeleteceğinizi ' söyleyebilirsiniz. Nede olsa araç halen daha sizin üzerinizde.. Pek hoş ve etik bir yöntem değil dolayısıyla hukuklada bağdaşmıyor ancak ciddi bir zorlama ile ileride başınıza gelebilecek daha ters olayları engelleme yolu gibi gözüküyor. Tabiiki başka bir yol varsa bit hukukçu üyemiz yazarsa öğrenmiş oluruz..
bilmiyorum dediğim konu hakkında 2 saat eh bence dersem günlerce konuşurum
ÖZET : 13.10.1983 günlü, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun, 28.3.1985
günlü, 3176 sayılı Kanunla değişik 20/d maddesi gereğince, noterlerce
yapılmayan her çeşit satış ve devirler geçersizdir hükmü, 18.6.1985
tarihinden itibaren yürürlüğe girmiştir. Motorlu araçların alım-satı-mı ile
her türlü devirlerinin noterlerce yapılmasının amacı, sadece tarafların
hukuksal yararlarının korunmasından çok üçüncü kişilerin ve Devletin yararını
korumaktır.
(2918 s. Trafik K. m. 20/d)
Taraflar arasındaki alacak davasının yapılan yargılaması sonunda, ilamda
yazılı nedenlerden dolayı davanın reddine yönelik olarak verilen hükmün
süresi içinde davacı avukatınca temyiz edilmesi üzerine; dosya incelendi,
gereği düşünüldü:
1- İddia ve savunmaya, toplanan delillere göre dava konusu vasıta 10.2.1989
tarihinde davacının, elinden alınarak asıl malik Nazife'ye verildiği
belirgindir. Bu durumda davacının, vasıtaya yapmış olduğu faydalı ve zorunlu
giderleri anılan vasıta malikinden isteyebileceğine göre davacının aşağıdaki
bendin kapsamı dışında kalan sair temyiz itirazlarının reddi gerekir.
2- Taraflar arasında düzenlenen araç satışına ilişkin 2.4.1987 tarihli
sözleşme, noterce tanzim edilmemiş bulunduğundan geçersizdir. 13.10.1983
günlü, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun, 28.3.1985 günlü, 3176 sayılı
Kanunla değişik 20/d maddesi gereğince, noterlerce yapılmayan her çeşit satış
ve devirler geçersizdir hükmü 18.6.1985 tarihinden itibaren yürürlüğe
girmiştir. Motorlu araçların alım-satımı ile her türlü devirlerinin
noterlerce yapılmasının amacı, sadece tarafların hukuksal yararlarının
korunmasından çok üçüncü kişilerin ve Devletin yararını korumaktadır. Böyle
olunca, söz konusu hüküm kamu yararı ve kamu düzeni amacıyla getirilmiş
demektir. Geçersiz sözleşme uyarınca taraflar haksız iktisap hükümlerine göre aldıklarını iade ile mükelleftirler. Sözleşmede 1.500.000 TL.'nın davalı tarafından alındığı yazılıdır. Öyleyse, satış parasının davacıya iade
edilmesi gerekir. Mahkemece yanlış değerlendirmelerle yazılı şekilde davanın
reddi usule ve yasaya aykırıdır ve bozma nedenidir.
S o n u ç : Yukarıda birinci bent gereğince davacının sair temyiz
itirazlarının (REDDİNE), kararın ikinci bentte açıklanan nedenle davacı
yararına (BOZULMASINA), peşin harcın istek halinde iadesine, 17.9.1991
gününde oybirliğiyle karar verildi.
en iyiyi bulmak için çalışırken, iyiyi kaybetmeyin...
Satış işlemi geçersizdir, fakat eğer ki siz çalıntı diye şikayette bulunursanız, kötü niyetli sayılırsınız ve haklarınız korunmaz. Fakat sayın commodore'un da belirttiği gibi, yaygın bir yöntem. Taşınır bir mal olan motorlu araçların satışının noterde yapılması, geçerlilik unsurudur; fakat yapılmazsa da, düzeltilmesini isteyebilirsiniz.
en iyiyi bulmak için çalışırken, iyiyi kaybetmeyin...
İNŞALLAH ALIR.BEN 3 YILDIR BEKLİYORUM.HA BU GÜN HA YARIN DİYOR BAŞKA BİŞEY YOK.DELİMİDİR NEDİR?
ALMAM DA DEMİYO, HİÇ BİR ŞEYDEN KORKMUYOR DA.
BENİM BAŞIMDA DA AYNI SIKINTI MEVCUT.EMNİYET, SAVCILIK YASAL BOŞLUKTAN DOLAYI İLGİLENMİYOR BİLE.BEN DE YATAMIYORUM.HERGÜN KORKU İÇİNDEYİM.BENİM ARACIMIN DA SADECE MOTORU CHANGE EDİLEREK BAŞIMA Bİ İŞ GELİRSE AL BAŞINA BELAYI.ÇALINDI DİYE EMNİYETE BİLDİRSEM KAMU DAVASI AÇILACAK DAVAMI GERİ ALSAM BİLE DAVA DÜŞMEYECEK.BUNU ADAMIN KENDİSİNE SÖYLEMEME VE ENAZ 10 KEZ TELEFONUMA, YÜZYÜZE GÖRÜŞMEME RAĞMEN SONUÇ FİYASKO.ACABA YENİ TCK'DA BU KONUYLA İLGİLİ DÜZENLEMELER OLDUMU?AVUKAT ARKADAŞLAR KATKIDA BULUNURLARMI?
BENİM SİZE TAVSİYEM NOTERDEN İHTARNAME ÇEKİN.15 GÜN İÇİNDE DEVRİNİ ALMASI GEREKTİĞİNİ AKSİ TAKTİRDE KAZA, BELA VS. İHTİMALİNDE SİZİ SORUMLULUKTAN KURTARACAKTIR.
Merhaba Arkadaşlar,
Aynı sorun bende de var.10 yıldan beri motorumdan haber yok.En son satılan kişiyi buldum o da bir başkasına satmış.Sattığı kişiyi söylemiyor.İşte falan il de deyip başından savuyor.Ne yapacağımı bilmiyorum.Bir de üstelik vergi borçlarını alan kişi hiç ödememiş.En son olarak savcılığa bir dilekçe yazacağım.Sattığım kişi motoru bir başkasına sattığını ve motorumun kötü amaçlar için kullanılacağı şüphesi diye.Bakalım bu işe yarayacak mı?.Benim de bu motor yüzünden rahat bir uyku uyuyamıyorum.Bu konuda sayın site yöneticileri bizleri aydınlatırlarsa memnun oluruz.
Pek etik bir yol değil ama genelde uygulanan bir metottur.Öncelikle motorlu aracın nerede bulunduğunu tespit etmelisiniz.Daha sonra güvendiğiniz bir arkadaşınıza usulen borçlanarak, mesela bir bono tanzim edip vererek, arkadaşınızın sizin hakkınızda icra takibi yapmasını sağlayıp bunun ardından motorlu aracı haczettirp muhafaza altına aldırma yoluna giderek tescil işlemini yapması için karşı tarafı zorlamayı deneyebilirsiniz.
Dediğim gibi pek etik bir yol değil ama denenebilir.
Yapabileceğiniz bir yöntem daha var.Çok güvendiğiniz sağlam birisine bir borç senedi düzenleyip verin.Daha sonra bu kişi gidip sizi icraya versin ve ödeme emri kesinleştikten sonra motorsiklet üzerine haciz koysun.Bundan sonrasını artık devir almayan şahıs düşünsün.Sizde keyifle sigaranızı tüttürebilirsiniz.
,
araç satış almayan kişiye ne yapılır,
aracın satısını almıyo,
sattim motor,
motorsiklet sattim devrini almiyor,
motorun satisini almadilar be yapabilirim,
satis almiyan arac sahipleri,
araç satışını almıyor,
motor satisini veremedim,
motorumu satdm satisini alan almyo neyapabilrm,
araç satış almıyor,
arac satisini almayana ne yapilabilir,
motorum sattim devrini vermedim,
arac satisini almiyor ne yapmak gerekir,
motorun satisini almiyor ne yapmaliyim,
motorumu sattim satisini almadilar,
arac satisini almayan icin ne yapilir,
savciliktan aracimi baglatabilirmiyim
Merhabalar Öncelikle Yardımlarınız için teşekkürler
6 Ay önce bir galeriye aracımın satılması veya takasa verilebilmesi için bıraktım.Ancak galerici...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku