İki yıl önce memuriyetten atıldım 5728 sayılı yasayla dönebilirmiyim
Sayın arkadaşların 2 yıl önce insan onuruna yakışmayan utanç verici hareketlerde bulunmak suçundan devlet memurluğundan atıldım 08 şubat 2008 de yayınlanan 5728 sayılı yasa memurlar kanununun 48 nci maddesindeki bu suç filini ortadan kaldırdı ben görevime dönebilirmiyim bunun için ne yapmam gerekiyor konuya vakıf arkadaşların bilgilerini bekliyorum şimdiden teşekkür ediyorum göreve başlayabilirsen ne zaman ve nereye müracaat etmem gerekir
Re: İki yıl önce memuriyetten atıldım 5728 sayılı yasayla dönebilirmiyim
8 ŞUBAT 2008 tarih ve 26781 sayılı resmi gazetede yayınlanan 5728 sayılı TEMEL CEZA KANUNLARINA UYUM AMACIYLA ÇEŞİTLİ KANUNLARDA VE DİĞER BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN 'un 48. maddesi 1593 sayılı Kanunun 282 nci maddesinin değiştirilmesi konusundadır.
memurluktan atılma nedeniniz bu 1593 sayılı kanun ile alakalı ise sizin için yeni bir dava süreci başlaabilir. durumunuzu bence burada daha ayrıntılı yazmalısınız.
Re: İki yıl önce memuriyetten atıldım 5728 sayılı yasayla dönebilirmiyim
Teşekkür ederim arkadaşım açıklamanız için.1593 sayılı yasaya baktım ama anlayamadım. ben 657 sayılı devlet memurları kanununa tabi idim ve 2 yıl önce memuriyeti kötüye kullanmaktan dolayı yüksek disiplin kurulunca görevden atıldım. 5728 sayılı yasanın 317 nci mamdesindeki değişiklik benim görevden atıldığım suçu iptal etmiş. ben boştayım şu an tekrar göreve başlamak istiyorum nereye müracaat etmem gerekir ve başlayabilirmiyim. bunun cevabını istirham ediyor size saygılar sunuyorum.
Re: İki yıl önce memuriyetten atıldım 5728 sayılı yasayla dönebilirmiyim
biraz daha açayım disiplin kurulunun görevden atma gerekçesi olan dava neticelendi ve 5 ay 25 gün hapis cezası verilip buda iyi halimden ve bu suçu işlemeyeceğim düşüncesiyle tecil edildi. ertelendi yani. İdare mahkemesinde açtığım iptal davası zaten devam ediyor ve şu an karar aşamasında Ama ben daha önce göreve başlayabilmek için 5728 sayılı yasanın benim suçumu yoksayması ve iptal etmesi üzerine bu haktan nasıl yararlanabilirim durum ve öğrenmek isteğim budur tekrar teşekkür ederim.
Re: İki yıl önce memuriyetten atıldım 5728 sayılı yasayla dönebilirmiyim
Arkadaşım:
Öncelikle ismin burada açıklanmadığı için memurluktan çıkartılma gerekçeni ayrıntılarıya yazmanı öneririm. Yukarıda yazdıklarından anladığım kadarıyla ve bildiğim kadarıyla sana şöyle yardımcı olayım. Bilmenizi isterim ben Avukat değilim ancak Hukuk ve Devlet Memurluğu Özlük hakları konusunda bilgi birikimim mevcuttur.
Size anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla şu şekilde bir öneride bulunabilirim:
Öcelikle TEMEL CEZA KANUNLARINA UYUM AMACIYLA ÇEŞİTLİ KANUNLARDA VE DİĞER BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN 317. maddesi 657 Tabi Devlet Memurları Kanunun 48. maddesi A-5 fıkrasının değiştirilmesiyle alakalı.
Eski Hali:
5. (Değişik: 29.11.1984- KHK 243/4 md.; 11.9.1987- KHK 276/12 md.; aynen kabul: 24.2.1988- 3409/12 md.; 10.1.1991- 3697/1 md.) Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak
Yeni Hali :
14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (5) numaralı alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
- “5. Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.”
Aradaki farkı görmeniz için bunları buraya yazdım.
anlattıklarınıuz kadarıyla burada sizi ilgilendiren kısım 6 aylık mahkumiyetin 1 yıla çıkartılmasıyla ilgili yer. sizin mahkumiyetiniz 5 ay 25 gün olduğu için 6 aylık mahkumiyetiniz bulunmadığından zaten bu kapsama önceki haliylede girmiyordunuz.
İdare mahkemesine açmış olduğunuz davanın seyirini belirleyecek konu budur. Sizin 5 ay 25 gün mahkumiyet almanız. Ayrıca idare mahkemedeki davanızı memurluğa geri dönem içinmi? yoksa yük. disp. kurulu kararına itiraz içinmi açtınız. bu konular önemlidir. yani mahkeme sonuçlandığında diyelim kurul için dava açtıysanız kurulu haksız bulursa kuruma geri dönme durumunuz doğar. ama buda kurumun size yer göstermesiyle kabul etmesiyle alakalı bir durum doğrabilir (inşallah olmaz böyle birşey) eyer kurum kabul etmezse bu kezde geri dönüş için dava açmanız gerekir bunlarda uzun süreçli işler.
eyerki idare mahkmesine mahkumiyetiniz ile ilgili kararı sunmadıysanız profosyonel (avukat) bir yardım alarak mahkemeye sunmanızı öneririm.
Re: İki yıl önce memuriyetten atıldım 5728 sayılı yasayla dönebilirmiyim
değerli görüşünüz için çok teşekkür ederim dostum. İdare mahkemesine göreve dönmem ve yüksek disiplin kurulunun kararını iptali için dava açtım. Ki idare mahkemesinin çok kez kurum aleyhine karar alıp disiplin kurulu kararını iptal ettiğini biliyorum. Örnekleri çok..Benim hakkımda başlatılan bir davaya atıfta bulunarak sanki o cezadan 40 yıl ceza alacakmışcasına hiç bekletilmeden görevden attılar. Oysa yanlış hesap Bağdata kadar bile ulaşamadı. Hemen mahkemeden döndü. Bu durumda idare mahkemesinin emsal kararlarına baktığımda mutlaka görevime iade olunacağım. Ama bu arada kurumun benden intikam almak gibi bir durumu ortaya çıkıyor ne gibi bir intikam yoluna gider....Çok teşekkür ediyorum
Konu kalehari tarafından (04-03-2008 Saat 12:02:42 ) de değiştirilmiştir.
Re: İki yıl önce memuriyetten atıldım 5728 sayılı yasayla dönebilirmiyim
Kurumlar bu konularda idarenin insiyatifyla hareket etmektedir. Bulunduğun ilin kurumun en büyük idari amiriyle aranın nasıl olduğu çok önemli. Kötü ise düzelt. Seni tanımıyorsa tanımasını ama çok iyi tanımasını ve gerçekten madur olduğuna inanması gerekir. Onun haricinde herşey olumsuz ise atanacağın yer çok olumlu olmaz...
Konu cevoooo tarafından (04-03-2008 Saat 12:34:56 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: bilgi eklme
Re: İki yıl önce memuriyetten atıldım 5728 sayılı yasayla dönebilirmiyim
teşekkür ederim cevabınız için. Ama koskoca bir bakanlık ben nasıl aramı düzeltebilirim ve kime ulaşabilirim. Yokmu bunun insancıl yönü evrensel hukuka inanan bir ülkede yaşama özlemimiz rüyalarımız ne zaman gerçekleşecek. Çok kin ve husumete dayalı devlet-vatandaş ilişkisi ne zaman düzelir dersiniz
Re: İki yıl önce memuriyetten atıldım 5728 sayılı yasayla dönebilirmiyim
Siz başlatabilirsiniz...
kalehari rumuzlu üyeden alıntı
teşekkür ederim cevabınız için. Ama koskoca bir bakanlık ben nasıl aramı düzeltebilirim ve kime ulaşabilirim. Yokmu bunun insancıl yönü evrensel hukuka inanan bir ülkede yaşama özlemimiz rüyalarımız ne zaman gerçekleşecek. Çok kin ve husumete dayalı devlet-vatandaş ilişkisi ne zaman düzelir dersiniz
Askeri Personelim.Açıktayım ve halen mahkemem devam etmektedir.Yargıtayın son bozma ilamında şöyle bir istem belirtilmektedir ; Sanık hakkında tesis...
Zaten icra vekalet ücreti 1000 TL değil 900 TL üzerinden hesaplanacaktı.
Borçlu, borcum yok demek yerine, benim borcum 1000 TL değil 900 TL şeklinde...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
eşlerde cocuk yoksa miras durumu...
13-05-2025, 13:01:29 in Miras Hukuku