Ben 3 yıllık bir ogretmenim.Askerlik durumumla ilgili bir sorunum var.Gectiğimiz ağustos celbinde askerliği erteletmek için saglık raporu aldım ve bakaya düştüm.Cumhuriyet bassavcılıgı kovusturmaya gerek yoktur kararı verdi fakat askeriye milli egitime yazı yazarak ilişiğimin kesilmesini istedi.Milli egitim de askeriyeden aldıgım bir dahaki celp donemıne kadar askerlıkle ılıskısı yoktur yazısına (askerlik durum belgesi) ve savcılıgın KGY kararına dayanarak ilişiğimi kesmedi.Ben bu surecte ogretmenliğe devam ettim ve aralık celbinde ikinci raporumu alarak askerliğimi nisan donemıne ertelettim.Tekrar savcılıktan kovusturmaya yer olmadıgı kararı geldi.Ancak öğrendim ki eve muhtarlıktan bir gorevliyle sivil bir polis gelmiş ve babamı karakola goturmusler.Benim icin gelen bir kağıtta asker kaçağı olarak arandığım ve takibat baslatıldığı yazılıymıs.Şubeden takibat kaldırma yazısı getirmezsem tutuklanabilirmişim.Çalıştığım ilçedeki askerlik şubesine gidip öğrendim ki askeriye asker kacagı calıstırmak sucundan milli egitim müdürlüğü hakkında cumhuriyet bassavcılıgına suc duyurusunda bulunmus.Bu takibatı şube mi savcılık mı baslattı bilmiyorum.Mıllı egıtımdekı sevdiğim insanların basına da benim yüzümden birsey gelsin istemiyorum.Niyetim nisanda da rapor alıp agustosta askere gitmekti.Bu gelişmeler ısıgında ne yapmalıyım? Cumhuriyet bassavciliği boyle bir durumda ne yapar ne karar verir? Elimde 31 Marta kadar askerlikle ilişiği yoktur yazan belge varken beni tutuklayabilirler ve ilişiğimi kesebilirler mi? Lütfen acilen yol gösterin ne olur...