Öncelikle site yönetimine böyle bir bilgi paylaşım platformu sağladıkları için teşekkürlerimi sunarım ...
Kısaca olayı özetlemek istiyorum; Geçen cumartesi günü İzmir de bir alışveriş merkezinden evime motosikletimle gitmek üzere yola çıktığım esnada , alışveriş merkezinin ana yola bağlantı noktasında üzerime ters yönden bir iş makinesi geldiğini farkederek durmak istedim.Ancak bölgedeki yoğun inşaatler sebebiyle kumlu ve kaygan bir hal alan yolda kayarak düştüm . Karşımdan gelen iş makinesiyle herhangi bir temasım olmadı . Yani herhangi bir çarpışma yok . Ancak motosikletimde maddi hasar ve benim ayağımda da kat-i raporda 2 derece olarak belirtilen kırık mevcut ... Sigorta yaptırdığım yere danıştığımda olayda herhangi bir çarpışma olmadığı için trafik sigortasının hasarı karşılamayacağı söylendi.(Motosikletimin kaskosu da yok bu arada ...)
Bostanlı da ifadelerimiz alındıktan sonra o kırık bacağımla gerekli tüm evrakları tamamlamak üzere dolaşmadığım yer kalmadı ... Komiser Bey dosyanın savcılığa gönderileceğini ve savcılığın karar vereceğini söyledi ... Ancak bu ne türde bir karar olacak bilemiyorum... Yani karşı tarafı suçlu görüp maddi manevi hasarımın karşılanması gibi bir karar mı ya da farklı bir şey mi bilemiyorum ...
Bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim.Ayrıca hasarımın karşılanması için yapabileceğim bir şey var mı bilmiyorum. Trafik sigortasının sadece karşımızdakilere mi faydası var , kendimize bir faydası yok mu ??? Ha bu arada aklıma gelmişken ilk ifadeyi verirken nöbetçi poli memuru arkadaşın trafik sigortasının hasarımı karşılayacağını söylemesi üzerine karşı taraftan şikayetçi olmamıştım... Ama bu durumda acaba şikayetçi olsamıydım diye düşünüyorum açıkçası ... Gerçi belki savcılık zaten olayı kamu davası olarak kabul eder mi bilmiyorum ama ... Yani anlayacağınız kafam çok karışık ...
Hepinize cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim ... Saygılar ...
Öncelikle Tedbirsiz Dikkatsizlik Neticesi yaralanmalar ve kazalar şikateye tabi bir suç olup savcılık aşamasında takipsizlik kararı verilebilir. Ama tahmin ediyorum ki sizin ilk etapta ifadeniz alınacaktır. Ama şikayetçi olmadığınız için büyük bir ihtimalle karşı taraf diye nitelendirelibeleceğimiz ve kazaya karışmayan iş makinesi süücüsünün beyanı ve kimliği büyük bir ihtimalle tespit edilmemiştir ki bu da işinizi güçleştirir.
Eğer şahıs tespit edilmiş ve beyanı tespit edilmişse savcılık size tebligatta bulunduğunda şikayetçi olduğunuzu beyan edersiniz.
Trafik kazanız anlattığınıza göre tek taraflı gelişmiş olup iş makinesi sürücüsünün durumdaki rolü nedir bilmiyorum. Bu husus trafik kazası tespit tutanağından anlaşıcaktır. Ama tahmin ediyorum ki suçun büyük bir çoğunluğu 8/5 gibi bir oran sizde olma ihtimali yüksek. şikayetçi olmanız halinde kamu davası açılıp yargılamaya başlandığı taktirde sizinle uzlaşma talebi olacaktır o zaman maddi zararlarınınızın giderilmesini talep edebilirsiniz.
onun haricinde ceza davalarında maddi tazminat konusunda bir karar verilmemekte olup onun için ayrıca asliye Hukuk Mahkemesine dava açmanız gerekiyor ki Ceza davasının sonucunu beklemenizi tavsiye ederim ceza davasının sonucuna göre dava açarsanız sizin için daha hayırlı olacaktır.
Öncelikle Tedbirsiz Dikkatsizlik Neticesi yaralanmalar ve kazalar şikateye tabi bir suç olup savcılık aşamasında takipsizlik kararı verilebilir. Ama tahmin ediyorum ki sizin ilk etapta ifadeniz alınacaktır. Ama şikayetçi olmadığınız için büyük bir ihtimalle karşı taraf diye nitelendirelibeleceğimiz ve kazaya karışmayan iş makinesi süücüsünün beyanı ve kimliği büyük bir ihtimalle tespit edilmemiştir ki bu da işinizi güçleştirir.
Eğer şahıs tespit edilmiş ve beyanı tespit edilmişse savcılık size tebligatta bulunduğunda şikayetçi olduğunuzu beyan edersiniz.
Trafik kazanız anlattığınıza göre tek taraflı gelişmiş olup iş makinesi sürücüsünün durumdaki rolü nedir bilmiyorum. Bu husus trafik kazası tespit tutanağından anlaşıcaktır. Ama tahmin ediyorum ki suçun büyük bir çoğunluğu 8/5 gibi bir oran sizde olma ihtimali yüksek. şikayetçi olmanız halinde kamu davası açılıp yargılamaya başlandığı taktirde sizinle uzlaşma talebi olacaktır o zaman maddi zararlarınınızın giderilmesini talep edebilirsiniz.
onun haricinde ceza davalarında maddi tazminat konusunda bir karar verilmemekte olup onun için ayrıca asliye Hukuk Mahkemesine dava açmanız gerekiyor ki Ceza davasının sonucunu beklemenizi tavsiye ederim ceza davasının sonucuna göre dava açarsanız sizin için daha hayırlı olacaktır.
Öncelikle bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim ... Karşı tarafın kimliği belli ve ifadesi alınmış durumda ... Ancak nasıl bir ifade verdiğini bilemiyorum ... Savcılık bana nasıl bir tebligatta bulunacak ... (Şikayetçimisin değilmisin şeklinde mi ??? ) ve sizce savcılık bana böyle bir şey sorarsa şikayetçi olmalımıyım ....??? Çünkü biliyorsunuz şayet mahkeme benim aleyhime karar verirse tüm mahkeme masraflarını da bana ödetmelerinden çekiniyorum.Zaten yeterince zarara uğradım ...
Ceza davalarında mahkeme aleyhinize sonuçlansa bile hukuk mahkemelerinin aksine masraf diye birşey yoktur.Bazen keşif ve tebligat masrafları oluyor o kadar
Ceza davalarında mahkeme aleyhinize sonuçlansa bile hukuk mahkemelerinin aksine masraf diye birşey yoktur.Bazen keşif ve tebligat masrafları oluyor o kadar
Bu durumda şikayetçi olmak daha mantıklı görünüyor , çok teşekkür ederim ...
Kazaya sebebiyet verme
Araba ile giderken, benim bulundugum yola göre tali yoldan benim şeridime giren araba aniden önüme çıktı ve ben karşıma çıkan arabaya çarpmamak için ani bir refleks ile direksiyonu saga kırıp, frene bastım. Ben bu manevrayı yapınca karşıma çıkan arabaya çarpmadım Arabam ters dönerek 4 teker yukarda olacak şekilde bir defa döndü. Bende herhangi bir yaralanma olmadı. Kaza yapmama sebeb olan araba olay yerinden kaçtı ama ben plakasını aldım. Trafik %100 kusuru bana verdi. Karakolda kaçan arabadan şikayetçi oldum ve iki şahit götürdüm. Polisler, benim ve şahitlerin ifadeleri alındıktan sonra ilgili mahkemeye göndereceklerini söylediler.
Olayı anlattıgım şekilde ifedelerimi verdim ve şahitlerde benim ifademe yakın beyanda bulundular.
Polisler dosyanın savcılığa gönderileceğini ve savcılığın karar vereceğini söyledi ... Ancak bu ne türde bir karar olacak bilemiyorum... Yani karşı tarafı suçlu görüp maddi hasarımın karşılanması gibi bir karar mı ya da farklı bir şey mi bilemiyorum ...
Hasarımın karşılanması için yapabileceğim bir şey var mı bilmiyorum.
Ayrıca ben arabamı kaportacıya yaptırırsam mahkemeyi kazandıgımda karşı taraftaki arabanın sigortası benim arabamın hasarını karşılar mı? Karşılarsa benim nasıl hareket etmem lazım. Mahkeme benim lehime karar verebilir mi? Trafik raporuna itiraz edebilirmiyim? Çünkü beni %100 suçlu göstermesini anlayamadım.
Beni bu konuda aydınlatırsanız ve ne yapmam gerektiği hakkında bilgi verirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ediyor çalışmalarınızda başarılar diliyorum...
Konu üzerinden zaman geçmiş isede başka bir üyenin konuya eklenti yapması dolayısı ile konu öne çıkmış dikkatimi çekmiştir ve bilgilenme açısından cevap vermek gerektiği kanaatine vardım.
drerhan rumuzlu üyeden alıntı
Geçen cumartesi günü İzmir de bir alışveriş merkezinden evime motosikletimle gitmek üzere yola çıktığım esnada , alışveriş merkezinin ana yola bağlantı noktasında üzerime ters yönden bir iş makinesi geldiğini farkederek durmak istedim.Ancak bölgedeki yoğun inşaatler sebebiyle kumlu ve kaygan bir hal alan yolda kayarak düştüm . Karşımdan gelen iş makinesiyle herhangi bir temasım olmadı . Yani herhangi bir çarpışma yok .
İş makinesi ile bir temas olmasada burada önemli olan çalışmayı yapan firmanın koruyucu önlemleri alıp almadığıdır.
Yolda çalışma olduğunu,zeminin kumlanma,ıslanma dolayısı ile kaygan olabileceğini gösteren bir işaret,ışıklı levha,iş makineleri ile ile yoldaki diğer araçların geçişleri sırasında koordineyi sağlayacak bir görevli yahut akan bir trafik ise trafik zabıtası bulunup bulunmadığı ( trafik zabıtasına jandarma yada trafik polisine böyle durumlarda özel şirket dahi olsa bilgi verilme koruyucu tedbirler açısından gerekli.Özel şirket görevlileri kanunen bu tür çalışmalar sırasında ellerinde kırmızı bayrak yada ışıklı levhalar ile trafiğin akışını yönlendirme konusunda yetkili olsalarda bunu herkes bilmediği için en garanti çözüm üniformalı personelin trafik akışını yönetmesi ),şayet bunlar bulunmuyor ise uğradığınız kayıplardan dolayı motorunuzun hasarı dolayısı ile kazanç kaybı ve manevi tazminat davası açmanız olası.
Bu durumda durum değerlendirmesi yapacak olan bilirkişi 100 puan üzerinden hata dağılımı yapacaktır.
(Motosikletimin kaskosu da yok bu arada ...)
Trafik sigortası zorunlu olmakla beraber kasko kişinin gelir durumuna ve aracın değerine göre şahsi kanaatle yaptırıldığı için kasko olmaması zararınızın sizin cebinizden direk olarak çıkmasından başka bir olumsuzluğu bulunmayan bir uygulama şeklidir.
Bostanlı da ifadelerimiz alındıktan sonra o kırık bacağımla gerekli tüm evrakları tamamlamak üzere dolaşmadığım yer kalmadı ...
Acele etmenize lüzum yoktu.Bir avukatın profesyonel olarak danışmanlık bilgisine başvursaydınız sizi bilgilendirirdi.Bilmediğimizi sormamak veyahut bedava diye kulaktan dolma bilgiler ile hareket etmek konusunda biz Türkler 1 numarayız dünyada..
Komiser Bey dosyanın savcılığa gönderileceğini ve savcılığın karar vereceğini söyledi ...
Yaralamalı kaza olduğu konusunda savcılık karşı tarafın kusuru olup olmadığına göre kamu davası açıp açmamaya karar verecekti.Kendi çıkarınızı siz düşünüp savcılık dava açmasa bile kazanç kaybı ve manevi tazminat davası açabilirdiniz.Bu ceza davasını bağlayan yada sonucunu beklemenizi gerektiren bir durumla ilgisiz bir konuydu.
Ancak bu ne türde bir karar olacak bilemiyorum... Yani karşı tarafı suçlu görüp maddi manevi hasarımın karşılanması gibi bir karar mı ya da farklı bir şey mi bilemiyorum ...
Olayı anlattığınız şekilde yanıt vermek zor çünkü eksik bileşenler ve bilgiler var.
Sadece Ülkemin çalışma prensiplerini bilen biri olarak ihtimaller üzerinden tahmin yapmak gerekirse;büyük ihtimal ile orada çalışma olduğu sırada uyarıcı bir tabela yoktu.Kaygan zemin,yolda çalışma var,yavaşla şeklinde..
Neden yoktu diyorum çünkü işçilerin başındaki vatandaş şöyle düşünmüştürör değiller ya çalışma olduğunu görüyorlar tabelaya gerek yok !
Trafiği koordine edicek bir görevlide yoktu neden:görürler heralde koskoca iş makinesini durular diye !
Bu ihtimaller üzerinden konuyu açan üye nasıl bir yol izledi bilemiyorum ama maddi manevi tazminat almak ve hasarını karşılatma olasılığı yüksek bir durumdu kanımca..
Sonuçta davayı iş makinesine değil onu çalıştıran ve gerekli güvenlik tedbirlerini almayan taşeron firmaya açacaktınız.
Araba ile giderken, benim bulundugum yola göre tali yoldan benim şeridime giren araba
Gittiğiniz yolun anayol olduğunu gösteren bir tabela varmıydı yolun başlangıcında burası önemli çünkü;en çok yanıldıya düşülen konu anyol ve tali yol kavramlarıdır.Trafik tabelası anayol olduğu belirtilmiş yollar haricinde trafiğin diğer yollara göre daha yoğun olduğu yollar yani halk tabiri ile ARAYOLLAR TALİ YOL OLARAK sayılmaz.Yolun tali yol olabilmesi içintrafik tabelası ile belirtilmiş bir anayol ile kesişmesi gereklidir.Bu mantık ile trafiğin yoğun olduğu arayollar yani otobüs güzergahları benzeri yollar anayol onları kesen yollar ise arayol yahut tali yol DEĞİLDİR.Bu noktada çok fazla yanılgı olduğundan dolayı açıklama yapma gereği duydum
mavilimblue rumuzlu üyeden alıntı
aniden önüme çıktı ve ben karşıma çıkan arabaya çarpmamak için ani bir refleks ile direksiyonu saga kırıp, frene bastım.Ben bu manevrayı yapınca karşıma çıkan arabaya çarpmadım Arabam ters dönerek 4 teker yukarda olacak şekilde bir defa döndü.
Anlatımınızdan aracın soldan geldiği ve sol tarafa döndüğü anlaşılıyor.Araç sürücüsü anayol yada tali yol burada kusurlu trafikte sağdan geçişler ( aynı sınıf araçları dikkate alarak ) önceliklidir.Fakat burada kontrolsüz bir kavşakta olayın meydana geldiğini tahmin ediyorum bu konuda bir şey söylememişsiniz fakat aniden önünüze çıkması onu göremediğinize göre böyle düşündüm.
Sizin aracınızın takla atarak tavanı üzerinde kalması ise hız sınırının üzeirnde gittiğinizin göstergesi.Bulunduğunuz yolda mutlaka hız sınırı tabelası vardır.Sizin olduğunuz noktada olmasa bile yolun başlangıcında yada devamında bulunmaktadır kanısındayım.
Bende herhangi bir yaralanma olmadı. Kaza yapmama sebeb olan araba olay yerinden kaçtı ama ben plakasını aldım. Trafik %100 kusuru bana verdi.
100 de 100 kusur zaten hatalı bir kusur verme durumu burada memurlar hatalı.Benzer konularda bunu açıklamıştım 100'de 10 her zaman yolun yapısı itibarı ile karayollarındadır.90 puan üzerinden ve anlatımlarınız ve tahminlerim üzerinden diğer aracın hızını ve yolun durumunu,yukarıda bildirmediğini yolun tabela ile gösterilen burası önemli gerçekten yolun başlangıcında tabela ile anayol olduğunu göstern bir ibare yok ise sizin hızlı olmanız dolayısı ile,karşı tarafın durumunu tam bildirmediğinizden ( sonuçta araç yavaş giderkende aniden önünüze çıkabilir.siz hızlısınızdır sizin için ani onun içinde ani olur ) hız sınırı dolayısı ile kusurun çoğunun yani;
10 puan karayolu yapısına
30 puan sizin hızlı araç kullanmanıza ve 20 puan dikkatsiz araç kullanmanıza
20 puan ise diğer aracın sizin solunuzdan yoldan geçecek olmasına rağmen size öncelik tanımamasına ( burasını aracın sınıfının sizin aracınız ile aynı olduğunu varsayarak söyledim ),
20 puan ise dikkatsiz araç kullanmasına verilir ise;
Sizin verdiğiniz bilgilerin eksikliğine ve tahminlerim üzerinden %50 siz-%40 diğer araç kusurlu gibi gözüküyor...
Kaçan arabadan şikayetçi oldum ve iki şahit götürdüm.
Araç size çarpmadığı için çarpıp kaçtı şeklinde değerlendirilmez.Sürücü plakadan tespit edilerek gerekli evraklarında sorun olmadığı düşünülür ise dikkatsiz araç kullanmaktan trafik cezası yazılması olasılığı mevcut..
Ayrıca ben arabamı kaportacıya yaptırırsam mahkemeyi kazandıgımda karşı taraftaki arabanın sigortası benim arabamın hasarını karşılar mı?
Aracın teknik özellikleri ve sürücünün araç kullanmaya ehil olduğu konularında bir sıkıntı yok ise ( ayrıca işlem yapılır sizin kazanızın oluş şekli konuya dahil edilmez) yapabileceğiniz veyahut karşı tarafın sizin zararınızı tazmin etmesi mümkün gözükmüyor.
Trafik raporuna itiraz edebilirmiyim?
Edebilirsiniz.Anlatımlarınız üzerinden zaten 100'de 100 değil tahminen yarısı kadar hatalısınız.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
go to this web-site
17-06-2025, 15:32:57 in Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku