Merhabalar,
1 yıl önce internet üzerinden tesadüfen bir bayan ile tanıştım. İlişkimiz 3 ay kadar sanal şekilde devam etti. 4. Ay başlarında evine daveti sonucu, ilişkimiz yalnızca cinsel ağırlıklı devamını sürdürdü. Bahsi geçen bayan benden yaşca büyük ve daha önceden sorunlu bi evlilik yaşamış / boşanmış ve bunun dışında eski eşinden 13 yaşında bir çocuk sahibi. (Çocuk babası ile yaşıyor )
*Yukarıda da bahsettiğim gibi ilişkimizde herhangi bir duygusal bakış açısı olmadı.
Bahsi geçen bayanın ciddi psikolojik sorunları olmasına rağmen ısrarlarım üzerine doktor tedavasi görmeyi red etti.
Farklı sebeplerden dolayı ilişkimizdeki ilk ayrılığımız gerçekleştiğinde bana " Hamileyim" diyerek olayı farklı yönlere çekme çabalarının sonucunda , istemiş olduğum hastane ve doktor raporları sonucunda, göndermiş olduğu belgelerin herhangi bi gerçekliği olmayıp, eski eşinden olan ilk çocuğunun 13 yıl önceki ultrason sonuclarını gönderdiği kanısına vardım. Bu durumu ona yansıttığımda yukarıda belirttiğim psikolojik sorunlarının arkasına geçti.
* İlişkimiz boyunca bana sürekli " Ben korunuyorum" ayrıca doktor ilk doğumumda söyledi, bir daha çocuk sahibi olmam imkansız" gibi sebeplerde bulundu. Velhasıl ilişkimiz aylar önce geri dönmeksizin tamamen bitti. Ve yukarıda bahsetmiş olduğum bayan yine aynı şekilde " Hamileyim " ve sana "Babalık Davası açacam" gibi farklı iddalarda bulundu. Fiziksel olarak hamilelik belirtileri var. Fakat şuan elinde herhangi resmi bi rapor yok. *Öncelikle anlatımda yanlış veya yasak bir kelime kullandıysam özür diliyorum.
Yukarıda bahsi geçen bayanın bu durumda ne gibi haklara sahip olabilir ?
* İlişkimizde herhangi bir resmiyet yok.
* Daha önceden de aynı şekilde bahane ile konuyu farklı yönlere çekmek istedi.
* Boşanmış olduğu resmi nikahlı bir eşi ve cocuğu var. Maddi engelden dolayı çocuğun tüm bakımı babaya ait.
* Ciddi şekilde psikolojik sorunları var.
* Cinsel ilişkimizde sürekli "korunuyorum, zaten benim çocuğum olmaz" gibi bahaneleri sonucu şahsım adına herhangi korunma durumunda bulunmadım.
* Benden yaşça büyük bir bayan ve aramızda yaşanan her olay kendi rızası ile oldu.
* Sürekli "evlenelim" teklifleri / şantajları olmasına rağmen bu duruma elimden geldiğince uzak durdum.
* Böyle bi durumdan Mahkemeye gitse olayın gerçekleşme yada benim gerçekten bu olanlara karşılık suçlu olma ihtimalim var mı?
Belki sorunumu bu sekilde , burada tam anlatmamam gerekebilir, ama inanın bugünüme kadar hiç bir olaydan ötürü mahkemelik bir durumum olmadı ve bu konudaki bilgim çok yetersiz.
Bir kusurum olduysa şimdiden çok özür diler, Hepinize iyi görevler dilerim.
Madde 301 - Çocuk ile baba arasındaki soybağının mahkemece belirlenmesini ana ve çocuk isteyebilirler.
Dava babaya, baba ölmüşse mirasçılarına karşı açılır.
Babalık davası, Cumhuriyet savcısına ve Hazineye; dava ana tarafından açılmışsa kayyıma; kayyım tarafından açılmışsa anaya ihbar edilir.
II. Karine
Madde 302 - Davalının, çocuğun doğumundan önceki üçyüzüncü gün ile yüzsekseninci gün arasında ana ile cinsel ilişkide bulunmuş olması, babalığa karine sayılır.
Bu sürenin dışında olsa bile fiili gebe kalma döneminde davalının ana ile cinsel ilişkide bulunduğu tespit edilirse aynı karine geçerli olur.
Davalı, çocuğun babası olmasının olanaksızlığını veya bir üçüncü kişinin baba olma olasılığının kendisininkinden daha fazla olduğunu ispatlarsa karine geçerliliğini kaybeder.
III. Hak düşürücü süreler
Madde 303 - Babalık davası, çocuğun doğumundan önce veya sonra açılabilir. Ananın dava hakkı, doğumdan başlayarak bir yıl geçmekle düşer.
Çocuğa doğumdan sonra kayyım atanmışsa, çocuk hakkında bir yıllık süre, atamanın kayyıma tebliği tarihinde; hiç kayyım atanmamışsa çocuğun ergin olduğu tarihte işlemeye başlar.
Çocuk ile başka bir erkek arasında soybağı ilişkisi varsa, bir yıllık süre bu ilişkinin ortadan kalktığı tarihte işlemeye başlar.
Bir yıllık süre geçtikten sonra gecikmeyi haklı kılan sebepler varsa, sebebin ortadan kalkmasından başlayarak bir ay içinde dava açılabilir.
IV. Ananın mali hakları
Madde 304 - Ana, babalık davası ile birlikte veya ayrı olarak baba veya mirasçılarından aşağıdaki giderlerin karşılanmasını isteyebilir:
1. Doğum giderleri,
2. Doğumdan önceki ve sonraki altışar haftalık geçim giderleri,
3. Gebelik ve doğumun gerektirdiği diğer giderler.
Çocuk ölü doğmuş olsa bile hakim, bu giderlerin karşılanmasına karar verebilir.
Üçüncü kişiler veya sosyal güvenlik kuruluşlarınca anaya yapılan ödemeler, hakkaniyet ölçüsünde tazminattan indirilir.
Öncelikle, bu konuda genel olarak aydınlattığınız çok teşekkür ederim.
Anne' nin bu haklara sahip olabileceğini az da olsa düşünüyodum fakat, bu durumda öncelikle yaşanan ilişkideki düzey yada tarafların durumu göz önünde bulundurulmaz mı ?
Sonuçta ben ne doğumun nede X şahıs ile tekrardan bir beraberliğin taraftarıyım.
Hayatımda yapabileceğim en büyük yanlışlardan birtanesi olarak görüyorum bu durumu.
Yaşanmış olan ilişkide çocuk olayının olmaması kanaati getirerek, X kişiye bu durumu bir çok kez belirtmeme rağmen, ilk mesajımda da yazdığım gibi "Korunuyorum" , "hem ayrıca ilk doğumum sorunlu olduğundan, doktor birdaha çocuğun olmuyacak dedi" şeklinde ifadelerde bulunması sonucu kendimde cinsel açıdan korunma ihtiyacı duymadım.
Karşı tarafın yanlış bilgiler vermesi sonucu oluşan bunca olaydan sonra , kendimde herhangi bir suçluluk payı aramam ne kadar doğru olur bilmiyorum.
Velhasıl bu tarz bi suçlama gerçekleştiğinde, bahsetmiş olduğum *X Şahısın, müstehcen görüntüleri ( Web Kamerası karşısında para karşılığı streptase..) ve Sanal dolandırıcıkları suçları olduğunu , genel olarak normal bir psikolojiye sahip olmadığını* yazılı ve görsel olarak kanıtlasam olayın akışı ne şekilde değişir?
Yani genel olarak anlatmak istediğim olay, tamamen saçmalık çıkmazı içerisindeyim. Benden yaşca büyük olan bu kadın ilişkide korunuyorum diye yalan söylerek güvenini kazandırma ve beraberinde birçok çirkin plan yapma çabasında...
X kişinin , sonradan bu tarz iddalarda bulunacağını göz önüne alarak, yapmış olduğu sanal dolandırıcılıkların birçok görsel ve yazılı kanıtını saklıyorum. Bunların bu davaya ne gibi etkisi olur yada kendimi bu olaydan kurtarabilmem için elimdeki kanıtları ne koşulda kullanabilirim. Hani alışa gelmiş bir laf vardır ya, " Ben Masumum" diye..
Ben hakkaten masumum
Doğum gerçekleştiğinde,anne ve babasını seçme şansı olmayan GERÇEK MASUM'un sizinle soybağı tesbit edildiğinde, şu anda sizin kendinizi haklı görmenize neden olabilecek yukarıda saydığınız sebeplerin hiç bir önemi kalmayacak,kanunlar önünde babalık yükümlülüğünüzü yerine getirmek zorunda kalacaksınız.
Doğum gerçekleştiğinde,anne ve babasını seçme şansı olmayan GERÇEK MASUM'un sizinle soybağı tesbit edildiğinde, şu anda sizin kendinizi haklı görmenize neden olabilecek yukarıda saydığınız sebeplerin hiç bir önemi kalmayacak,kanunlar önünde babalık yükümlülüğünüzü yerine getirmek zorunda kalacaksınız.
Sayın Erdoğan KIRCALI,
Ben yalnızca olayın hukuki değer ve boyutunu öğrenmeye çalışıyorum. Bunun dışında bahsettiğiniz gibi hukuk'un yanı sıra kendi içimdeki Vicdani değer, ve pişmanlık bir ömür boyu sürecek bununda bilincindeyim. Fakat ben durumun bu boyutlara gelmesini önlemek için elimden gelen herşeyi yaptığıma inanıyorum.
Adaletin karşısında sadece " doğum yapan mı haklı sayılıyor? " bilinçsiz bir ilişkiden doğacak masum çocuğun bunları yaşamaya hakkının olmadığınıda biliyorum. Fakat şöyle birşey var. Bu ne yazıkki global hale gelmiş; * Yaşanan bir ilişki bu boyut da ise erkek haksızdır ?!?
Bir erkeğin onur duyacağı şeylerden birtanesi evlat sahibi olmasıdır. Fakat bilinçli bir ilişkinin yanı sıra önce resmi bir nikah daha sonra aile planlaması ve çocuğun sağlıklı geleceği hakkında yapılan planlar.
Peki bu durumda ben neden kendimi savunuyorum ?
Ben çocuk yapma taraftarı değilim ki... Çünkü bu sorumluluğu alabilecek ne gücüm var nede bilgim..
Ayrıca beraber olduğum bayan daha öncede bahsettiğim gibi internet aracılığı ile para karşılığında müstehcen görüntüler sergiliyen bi kişilik. Bu olay aynı kişi tarafından ben değil başka birinin başına da gelebilirdi.
Ben burada olabilecek durumlarda kendi haklarımı nasıl savunabileceğimi öğrenmek istiyorum. Saygılar..
Anlamak istemediğiniz konu şu:
Burada söz konusu olan kadının değil doğacak çocuğun haklarının korunmasıdır.
Kimse sizi o kadınla evlenmeye ya da birlikte yaşamaya mecbur edemez.
Ancak daha önce gerekli tedbirleri almadığınız için doğacak çocuğun sizden olduğu anlaşıldığında ona karşı sorumluluklarınızı yerine getirmelisiniz.
Bir kaç sorum var yardımcı olursanız çok memnun olurum.
Acaba imtiyaz usulü ile yahut 99 Anayasa değişikliği ile getirilen özel hukuk sözleşmesi ile...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku