Yardimci Olacak Değerli Bilgi Sahiplerine şimdiden Teşekkürü Bir Borç Bilirim.
Sorunum şöyle:üç Memur Arkadaş Memur Olmayan Birine Kefil Olmuştuk.adam Borcunu ödememiş. Banada 7 Nci Ayda Mal Beyaninda Bulunmam Gerektiğiyle Ilgili Bir Yazi Gönderilmiş.bu Yazi Bana 9 Ayda Falan Geldi.ben Uyari Zannederek Mal Beyaninda Bulunmadim.
Bu Kağitta Kefillikte 3 Ncü Sirada Gözüküyorum.şuana Kadar Mal Beyaninda Bulunmadim.
Mayis Ayinda Banka Kredisiyle Bir Ev Almiştim.evim Banka Ipoteği Altinda.yalniz Ben Evde Oturuyorum.evin Banka Borcunu Her Ay Belirli Taksitlerle ödemeye Devam Ediyorum.
Sorum şu.
1-ipotekli Evim Elimden Alinirmi?
2-eşyalarima Haciz Gelirmi Veya Gelirse Evde Hanimimin Veya Babamin Almiş Olduğu Eşyalarda Var , Onlarada Haciz Uygulanirmi
3-hapis Cezasi Varmiş Sanirim Bundan Kurtulmamin Yolu Varmi?
Bu Sorunumun çözümünde Değerli Bilgilerinizle Beni Aydinlatirsaniz Size Minnettar Kalirim
Bilgiye Her Zaman Saygim Vardir
Sorunum şöyle:üç Memur Arkadaş Memur Olmayan Birine Kefil Olmuştuk.adam Borcunu ödememiş. Banada 7 Nci Ayda Mal Beyaninda Bulunmam Gerektiğiyle Ilgili Bir Yazi Gönderilmiş.bu Yazi Bana 9 Ayda Falan Geldi.ben Uyari Zannederek Mal Beyaninda Bulunmadim.
Bu Kağitta Kefillikte 3 Ncü Sirada Gözüküyorum.şuana Kadar Mal Beyaninda Bulunmadim.
Mayis Ayinda Banka Kredisiyle Bir Ev Almiştim.evim Banka Ipoteği Altinda.yalniz Ben Evde Oturuyorum.evin Banka Borcunu Her Ay Belirli Taksitlerle ödemeye Devam Ediyorum.
Sorum şu.
2-eşyalarima Haciz Gelirmi Veya Gelirse Evde Hanimimin Veya Babamin Almiş Olduğu Eşyalarda Var , Onlarada Haciz Uygulanirmi
Bu Sorunumun çözümünde Değerli Bilgilerinizle Beni Aydinlatirsaniz Size Minnettar Kalirim
1- kullandığınız eviniz ise ve başka eviniz yok ise haczedilemez.
Madde 82 – (Değişik: 18/2/1965 - 538/46 md.)
Aşağıdaki şeyler haczolunamaz:
12. Borçlunun haline münasip evi (Ancak evin kıymeti fazla ise bedelinden haline münasip bir yer alınabilecek miktarı borçluya bırakılmak üzere haczedilerek satılır.)
2- haciz gelebilir...size ait olmayan malları haciz tutanağına yazdırın ve asıl sahipleri de istihkak davası açsınlar
3-kurtulmanın tek yolu borcu ödemektir.
Konu Av.Ahmet İhsan AÇIKGÖZ tarafından (25-02-2008 Saat 22:14:09 ) de değiştirilmiştir.
Sorum şu.
1- Haczedilebilir. Taşınmazların hacze kabil olup olmadığını İcra müdürü takdir edemez bu konuda Yargıtay kararları mevcut. Eğer bu tarz bir haciz yapılırsa şikayet mercii olan İcra Mahkemesine haczedilmezlik şikayetinde bulunursunuz, mercii haklı görürse haczi kaldırır, görmezse hacze devam eder. İpoteğin icra hukukunda önemi ipotek alacaklısına rüchan hakkı doğurmasıdır. Yani eğer ev haczedilir ve satılır ise ipotek alacaklısı alacağını en önce alır, daha sonra para kalırsa paylaştırılır.
2- Eşyalarınıza, yani evinize haciz gelebilir. Bir takip dosyasında kefil ya da asil borçlu olmanız bir şey değiştirmez, kefiller de asıl borçlu gibi sorumludurlar, bu nedenle alacaklı isterse kefile, isterse asile gider. Evinizdeki mallar haczedilirse bu mallar üzerinde malların eşinize ya da annenize ait olduğuna dair istihkak iddiasında bulunabilirsiniz. Bu durumda haciz İ.İ.K. 97. maddeye göre yapılır ve malların sahibi olarak gösterdiğiniz üçüncü kişinin (eşinizin ya da annenizin) istihkak davası açıp İcra Mahkemesinde bu iddialarını kanıtlaması gerekir. Malların faturalarını veya diğer delilleri sunarsınız, hakim delilleri serbestçe takdir eder, istihkak iddiasının kabulü ya da redi kararı verir.
3- Mal beyanında bulunmama suçundan yargılanıp İ.İ.K. nun 337. maddesine göre 10 gün disiplin hapsi cezası aldıysanız ve bu ceza kesinleştiyse alacaklı tarafın şikayetinden vazgeçmesi ya da borcun tamamen ödenmesi dışında kurtulma yolunuz yoktur.
,
ipotekli eve haciz,
banka ipotekli eve icra gelir mi,
ipotekli eve icra gelirmi,
9.icra mahkemesi ipotekli ev davası,
evim ipotekli haciz gelirmi,
bir banka baska bir bankadan ipotekli evi satabilirmi,
ipotekli bir eve baska banka haciz edebilir mi,
ipotekli ev icra,
kendine.ait.munasip.ev.icra.yoluyla.satilirmi,
icralik borc yuzunden diger bankadan ipotekli ev satilirmi,
ipotekli araca haciz gelirmi,
ipotekli bir eve baska banka hacz edebilir mi,
evimbanka ipotekli vehacizli,
icradaki ipotekli evinizi kurtarıyoruz,
hacizli bankada bağli mal satilirmi,
Banka kredili ev icradan satilirmi ,
ipotekli eve baska banka icra getirebilirmi,
ipotek bitmeden ev haczedilemez
babamın 25 milyar borcu var ve mal varlıgı olarak geçen sene banka kredisi (mortgage) le 15 senelik vadeyle aldığıu ev bu ev şimdilik ipotekli bu eve...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku