İlk önce herkese merhabalar. Ben facebookta oynanabilen ve yarışmanın ilk ödüllü döneminin 2 hafta önce bittiği Hsbc'nin advantage oyununda en yüksek puanı alarak birinci olmuştum. Olmuştum diyorum çünkü yarışma bitiminden 2 hafta sonra birinciliğim iptal edildi ve benle birlikte ilk 10' a giren 7 arkadaşımında dereceleri iptal oldu ve hiçbir ödül alamadık.(İlk 10'a da ödül veriliyor).
Şimdi oyunu belki bilen vardır ama bilmeyenler için biraz bahsetmeek istiyorum. oyunda size 10 tane taş veriliyor. toplamda 40 taş var ve 4 farklı renkte, amaç aynı renkten 10 taşı dizerek en yuksek puan olan 250bin puanı almak. yarışma 1 ay sürdü ve yarışmayı 9milyon 650bin puanla bitirdim. Günde yaklaşık 500bin puan alıyordum. Aynı renkten taşları dizebilmek için diyelim 2 taşınız eksik kaldı bunları arkadaşlarınızdan alabiliyorsunuz. bu yüzdende oyunda yaklaşık 25 kişiyle oynuyorduk zaten ilk 10 a 7 kişi girmemizin sebebidebu çoğu yarışmacı bunu anlayamamıştı ve yarışmadan kopmuşlardı. İkinci olarakta diyelim 2 taşınız eksik farklı olan iki taşı sistemle değiştirerek aynı renkteki iki taşı elde etmenizde mümkün fakat günlük 5 hakkınız var ve aynı renkteki taşı bulmanız düşük bir ihtimal.

Şimdi gelelim esas konuya bizimle birlikte yarışmada bir grup daha var onlarda yaklaşık olarak 25 kişilerdi ve aramızda inanılmaz bir rekabet vardı. Ama biz hep önlerde gidiyorduk. Son 5 gün bu diğer grup inanılmaz şekilde yükselmeye başladılar, mesela günde 1milyon filan yukseliyolardı(oyunu 1 ay oynamış bir kişi olarak bu şekilde yukselmenin kurallar dahilinde olamayacağını çok iyi biliyorum ve hemen hile yaptıklarını anladım). Biraz kafa yorduktan sonra şöyle bir açık farkettim yukardada bahsettiğim gibi günde 5 kere sistemle taş değiştirme hakkınız vardı. Fakat günde 20 arkadaşa oyunun davetiyesini gönderip onlarda kabul ederse size ekstradan 20 tane taş değişim hakkı gelirki buda müthiş bişey bununla günde 1 milyon yukselebilirsiniz. Adım gibi eminimki karşı grup bunu yapmaya başladı. Bizde birincilik elden gidecek diye geri kalan 4 gün boyunca sahte hesap açtık ve onlara davetiye gönderdik böylece günlük 25 tane taş değişim hakkımız oldu. Ve nihayetinde tekrardan 1.liği kapıp ilk 10a 7 kişi soktuk.
Fakat 2 hafta sonra yazılım ekibinden bana ve arkadaşlarıma şöyle bir mail geldi mail aynen şöyle:
Merhaba xxxxx xxxxx,

Avantaj Toplamaca birinci ödüllü döneminde 9.624.173 puan toplayarak ilk onda yer aldınız.

Ancak ödüllü dönem bitiminde yaptığımız incelemede oyun sırasında sahte hesaplar kullandığınızı belirledik. Kurallarımız gereği sizi 1. Ödül Dönemi yarışmasından diskalifiye ediyoruz.

Yine de, yarışmanın son gününe kadar bu heyecanı bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederiz. Üyeliğinizi iptal etmeyeceğiz. Yeni dönemde, yeni ödüllü yarışmamızda sizi de aramızda görmek istiyoruz.

Saygılarımızla,
Avantaj Toplamaca Ekibi

Şimdi gelelim haksızlığa uğradığımız noktalara;
1) Oyunun kurallar kısmında sahte hesap açarak taş değişim hakkını arttıranlar diskalifiye edilir diye bir kural yok aksine bunu yapmamız teşvik edilmiş çünkü aynen şöyle yazıyor;
Günde sadece 5 kez sistemle Avantaj Plakası değiştirebilirsin. Ama bunun bir istisnası var...
Mantık olarakta bir insana 30 gün boyunca 20 arkadaş davet etme hakkı veriyorsunuz buda ayda 600 arkadaş ederki böyle birşeyde imkansız. ayrıca kesinlikle böyle bir kural yok ama bana gönderilen mailde bu kuraldan dolayı diskalifiye edildiğim yazıyor.

2)Madem hile yaptık bunun anında tespit edilip yani yarışma sürerken diskalifiye edilmemiz gerekmezmi Çünkü oyuna günde 5 saat zaman harcıyordum ve aynen 5 arkadaşımda günde 5 saat harcıyordu. yani boşu boşuna zamanımızı yediler.

3)Diğer grubunda hile yaptığı garanti bunu onlarda bilyolar fakat onlara hiç birşey yapılmadı ve haketmedikleri ödülleri aldılar.

Bu haksızlıklar sonucunda birsürü zamanımı harcadım ve 4 milyarlık ödüllerimizden olduk. Şimdi hukukçu arkadaşlarımıza bu gibi bir durumda neler yapabileceğimi sormak istiyorum çünkü şuanda çok çaresiz bir durumdayım dava açarak herhangi bir hak iddaa edebilirmiyiz. şimdiden teşekkürler.