2007 mayıs ayında yapılan sağlık bakanlığı müfettiş yardımcılığı sınav mülakatı hakkında; Ankara 2. idare mahkemesi tarafından 2008 ocak ayında yürütmenin durdurulması kararı verilmişti. Ancak daha sonra idarenin itirazı neticesinde Bölge İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararını durdurdu...

Bu olayı bir sitede tesadüfen okurken aklıma takılmıştı; ama merakımı giderememiştim. Sorum şu:

Mesela BİM yürütmeyi durdurma kararına itirazı red etseydi.
Yani mülakata ilişkin yürütme durdurulsaydı. O halde 7-8 aydır göreve başlayan atanmış memurların memurluğu geri mi alınacaktı? Hiç atanmamış gibi mi olacaklardı?

Bir yerlerden duymuştum (ben hukukçu değilim). İptal kararı (ve tabi aynı fiili sonucu doğuran yürütmeyi durdurma kararı), idarerinin istikrarını bozacak kertede geriye yürüyemeceğine ilişkin bir danıştay kararı varmış. İptal davasının geriye yürümesi dava açma süresiyle (60 gün) sınırlıymış. Bu bilgiler doğru mu?

Keza forum sayfalarında gezinirken konuya direkt cevap oluşturacak bir başlıkla karşılaşmadım. Ama iptal davasının her durumda ve sürede geriye yürüyeceğine ilişkin bazı cümlelerle ve tabi aksini addia eden bazı başka cümlelerle karşılaştım. Kafam karıştı yani ) O yüzden bu konudaki merakımı giderirseniz müteşekkir kalacağım. Saygılarımla...