evimin altında bir market var market sahibi evimden su aktığını iddia ediyor evimde kiracı var ancak o da evin banyosunu kullanmadığını, o suyun apartmanın ortak su hattından kaynaklanddğını söylüyor ve yaptırmıyor market sahibi de bana tazminat davası açacağını maddi yönden zarar gördüğünü söylüyor bu durumda evde kiracım olmasına rağmen bu hakka sahip mi bana böyle bi dava acmaya hakkı var mı beni bilgilendirirseniz sevinirim
<b id="quote">quote:</b id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote">Böyle bir dava açma hakkına sahip, eğer davada, sizin dairenizden kaynaklandığını ispat eder ve zararını belirletirse, davayı kazanır (illiyet bağı).
Bir sitede (18 villalık) bir villaya sahibim,yönetim planında bagımsız bölüm amacı dışında kullanılamaz ve pansiyon yapılamaz diyor.Otel yapabilirmiyim?
ben hukukçu değilim ama bazı soruları görünce cevap yazmadan duramıyorum. Aslında bu siteye kızgınım. Eski kocam beni rahatsız ediyo hala bi şey yapamadılar. Ama sayın nüvitin sorusunu cevaplamadan olmaz.
sayın nüvit. yönetim planında pansiyon yapılamaz diye yazdığına göre göre, pansiyon harici her şey yapabilirisn. Otel yap, tatil köyü yap, hatta birleşme evi bile yap. kim ne diyecek.
diyen olursa da, planda böyle yazıyor dersin. Cezayı beraber öderiz
<b id="quote">quote:</b id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote">Bir sitede (18 villalık) bir villaya sahibim,yönetim planında bagımsız bölüm amacı dışında kullanılamaz ve pansiyon yapılamaz diyor.Otel yapabilirmiyim? </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote">
3 sene önce Cihangirdeki evimi annemin arkadaşı diye bir bayana kiraya verdim.eEvin masrafı vardı buyüzden kiralar 500 - 600 civarındayken evde ne gerekiyorsa yapması karşılığı 150 ytl'ye anlaştık.Bu arada tanıdık olduğu için kontrat yapmadık 1 sene herhangi bir sorun çıkmadı ama zam zamanı gelince evde herhangi bir tadilat yapmadığını gördüm.Bunuda sineye çektim.Kirayı normal düzeyde istedim kabul etmem en fazla 250 ytl veririm dedi ve çıkmadı avukata gittik. Avukat elimizde kontrat olmadığı için çıkaramazsınız dedi Mecburen anlaştık çünki olumsuz bitecek bir mahkemeye verecek paramız yoktu. Kontrat yaptık ama zam yapmadı.300 ytl ödedi.Bu senenin mayıs ayında kontratı bitecek çıkartmak istiyorum ama çıkartamazsın mahkemeye ver sonuna kadar uğraştırıcam seni diyor.Ondan kurtulmak için evi satışa çıkarttım ama gelenlere evi kötüleyip almalarını engelliyor.şuanda oranın kirasının 1,000-1200 ytl olması gerekirken 400 ytl kira ödüyor.resmen evime sahip çıktı. Onun evden çıkması için ihtarname çekmeyi düşünüyorum.Mahkemeye vermeden onu evden çıkartmamın bir yolu varmı? Yardımcı olursanız sevinirim. SAYGILARIMLA
Sözleşmenin sona ermesi ev sahibi açısından kiracıyı çıkartabilmek için yeterli bir sebep değildir.
6570 sayılı GAYRİMENKUL KİRALARI HAKKINDA KANUN'un 7.maddesini inceleyebilirsiniz.
Kira tesbit davası ile kiranızın güncellenmesini sağlayabilirsiniz. https://www.hukuki.net/kanun/6570.13.text.asp
İlginiz için teşekkurler.Bir sorum daha olucak.Kontratın dolmasına 3 ay var.Bu ay ihtarname çekmeyi düşünüyordum.Fakat dediğiniz gibi kira tebit davası açarsam ve ihtiyacım olandan daha düşük bir bedel belirlenirse yine tahliye davası açabilirmiyim? Açarsam kira tesbit davasının tahliye davasında benim için bir dez avantajı olurmu? Kendimde kirada oturuyorum.Aldığım kira oturduğum evin kirasını karşılamıyor.Bu sebep tahliye davası için yeterlimidir?
Gayrimenkul kiraları hakkında kanun'dan:
7)
... d) Gayrimenkulü Medeni Kanun hükümlerine göre iktisabeden kimse kendisi veya
eşi veya çocukları için tamamen veya kısmen mesken olarak ve yine kendisi veya
eşi veya çocukları için bir meslek veya sanatın bizzat icrası maksadiyle iş yeri
olarak kullanma ihtiyacında ise iktisap tarihinden itibaren bir ay zarfında ki-
racıyı keyfiyetten ihtarname ile haberdar etmek şartiyle altı ay sonra,
e) Kira bedelini vaktinde ödememelerinden dolayı haklı olarak bir yıl içinde
kendilerine iki defa yazılı ihtar yapılan kiracılar aleyhine, ayrıca ihtara
hacet kalmaksızın, kira müddettinin hitamında, Tahliye davası açabilirler.
Siz kirayı kendi istediğiniz miktara yükseltmek mi istiyorsunuz,kiranızın düşük kaldığını ispatlamak mı, kendiniz de kirada oturduğunuz için sahip olduğunuz evde oturmak üzere kiracınızın tahliyesini mi?
Kendim oturacağım diyerek sözleşme bitiminden önce ihtarname ile durumu bildirebilirsiniz.Sözleşme sonunda tahliye davası açabilirsiniz ancak ,davayı kazanıp kiracınızın tahliyesinden sonra siz oturabilirsiniz.Bir başkasına kiralamanız durumunda kiracınız yasal yollara başvurarak uğradığı zararı sizden talep edebilir.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku