Anket Sonuçlarını Göster: yargıya intikal ettiğinde sizce haklı olurmuyum?
- Oylayanlar
- 2. Bu ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor.
-
EVET
0 0% -
HAYIR
0 0% -
BİLMİYORUM
2 100,00%
-
16-02-2008, 04:14:58 #1
- İletiler
- 2
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
Kişisel Haklarım hiçe sayıldı!
herkese selamlar
yaşadığım olayı olabildiğince detaylı anlatmak isterim.
2006 yılı içerisinde katalog çalışması yaptığım firmanın alan tescil işlemlerini yaptım. ancak firma ile ilişkimi kesicek bazı olaylar yaşadım ve ilişkimi tamamen kestim (parasal sorunlardan dolayı). alan tescil işlemlerini (firma adını belirtmemde bi sorun çıkmasından dolayı belirtmedim. eğer ismini vermemde bi sakıca yoksa büyük bi zevkle belirtmek isterim. çünki hepimizin bildiği internet ortamında dünya sıralamalarına giren büyük bir portal) 1 yıl süre ile yaptım. ödeme olarakta müşterimin kişisel kredi kartını kullanarak tüm şifre ve sorumluluklarını kendisine bizzat verdim. matbaa grafikeri olduğum için web siteleri ve ilgili alanda tecrübeli olmadığım için. ancak kasım veya aralık (tam hatırlıyamıyorum kesin tarihi) XXX firmanın ilgili departmanından " yapmış olduğunuz 6 adetlik alan tescil işlemlerinin uzatma zamanının geldiğini ve uzatmak için ilk tercihimin kendime ait olduğunu, onayımı almak istenen bir telefon görüşmesi ile karşılaştım. firma yetkilisine alan tescil işlemlerini yaptırdığım firma ile ilişkimi kestiğimi ve kendileri ile görüşmenizin daha sağlıklı olacağını bu işlem için beni rahatsız etmemelerini tatlı bir dille belirttim. teşekkür edip sonlandırdım görüşmeyi. 01 ocak tarihinde kullanıcı bilgilerimi ve şifremi girip hesabımda işlemler yapmak istedim. ancak şifremin geçersizlik kazandığını farkettim. hemen müsteri ilişkilerine ileteceğim konu ile ilgili YARDIM talebinde bulundum. (kayıt bilgileri mailimin ulaşıp geri gönüleceğine dair farklı adresime onay maili gelmiştir ve bulunmaktadır) ancak konu ile ilgili hiç bir departman yetkilisinden mail veya telefon alamadım. 13 şubat 2008 tarihinde ev adresime gelen alışveriş faturası ile şaşkınlığa uğradım. faturada XXX firmasının tescil işlemlerinin XXX firma tarafından (kendi hesabımın,adresimin, kişisel bilgilerim kullanılarak) 3 yıl uzatılmış ve faturasının 07.01.2008 tarihinde kesildiğini gördüm. konu ile ilgili XXX firması ile telefon görüşmesini gerçekleştirdiğimde inanılmaz bir şaşkınlığa uğradım. telefon görüşmemde gerçekleşen İLK alan tescil işlemlerinde kullandığım kredi kartının sahibine BÜTÜN KİŞİSEL BİLGİLERİM!, ADRESİM! VERGİ VE FATURADA KULLANABİLİCEK BİLGİLERİM! açıkçası hesabımın tamamen XXX adlı alan tescili yapılan firmanın yetkilisine verildiğini sölediler. XXX hesabımın üyelik sözleşmesinden alıntıdır "Üyelik bilgileri ve kişisel bilgiler üyenin onayı alınmadan başka üyelere açılmaz." nitekim hiç bir onay alınmamıştır tarafımdan.
(kendim yazılı basın ve tv programları, danışmanlık ajans hizmetleri yapan bir firmada çalışıyorum. gerektiğinde internet ve gazetelere haberini büyük bir özveri ile hazırlayıp verebilirim. konu ilgilenen kişiler olursa tarafıma mail gönderip tüm detayları verebilirim)
XXX hesabımın olduğu firma ile telefon görüşmemde bana kimlik bilgilerimin fotokopisinin belirtilerek taraflarına dilekçe göndermemi ve konu ile ilgileniceklerini belirttiler. bu görüşmelerim XXX firmanın veri tabanında telefon görüşmelerim kayıtlıdır. çünkü görüşme öncesi kayıt yapıldığını belirten uyarıdan sonra yetkili kişiyle bağlantı kurdum. ve ben hiç bir dilekçe göndermedim henüz. çünkü bu kişisel özgürlüğüme bir tecavüz olarak sölemek istiyorum. ETİK olmayan bir davranış olduğunu telefon görüşimemdede belirttim ve halen savunmaktayım.
şu anda resmi yargıya başvurarak hakkımı aramak ve önerilerinizi bekliyoorum.
ve firmaya dilekçe gönderimini yargıya başvurarak taraflarına ulaşmasını istemekteyim
ilgilenen zamanını ayırıp cevap veren, veremeyen tüm herkse teşekkür ederim.
(bu mesajı dün gece işyerimde hazırladım. sabah evime geldiğimde tekrar bir fatura ve XXX firma harici başka bi adres tescili yapılmıştır. şu anda adıma 3 adet fatura düzenlenmiştir. bilgilerinize...)
Hukuki NET Güncel Haber
Konu abbesusse tarafından (16-02-2008 Saat 11:20:03 ) de değiştirilmiştir.
-
16-02-2008 04:14:58 # Nedir?Tavsiye Soru Cevap
- İletiler
- Ne kadar?
-
28-02-2008, 13:42:10 #2
- İletiler
- 2
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
Re: Kişisel Haklarım hiçe sayıldı!
konuyu acaba açık bir şekildemi belirtmedim? cevap konusunda kimseleri göremiyorum...
-
28-02-2008, 13:53:40 #3
-
06-03-2008, 00:35:32 #4
- İletiler
- 5
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
Ben bu yazıyı bir kaç kez okudum. Ama hiç bir şey anlamadım.
Sizde olayı hiç bilmeyen birisi olarak okumaya gayret edin, bence aynı sonuçla karşılacaksınız.
Bu yazı çok karışık. Konu anlaşılmıyor. Sıkıntı verici.
-
06-03-2008, 17:51:22 #5
- Nerede
- Samsun
- İletiler
- 5.785
- Blog yazıları
- 2
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
Somut olayınız için avukatınıza danışmanız en uygunudur.
Bu sayfada bulunan kavramlar: