Merhaba ;

Mart ayı içersinde şu anda çalıştığım firma vasıtasıyla yurtdışında yeni kurulan ve şu an çalıştığım firmanın belirliği oranda ortaklığı bulunan bir firmada çalışmaya başlayacağım. Şu an için SSK primlerim eksiksiz olarak yatmakta. Yurt dışında bulundunacağım süreçte (1-3 yıl arası) çalıştığım firma ssk primlerimi yatırmaya devam ederse ilerde ne gibi sorunlar çıkabilir? Ben aynı zamanda kalacağım sürecin 3 yılı bulması durumunda askerliğimide 1 ay bedelli olarak yapmayı planlıyorum. Fakat askerlik için yurtdışında bulunduğum süre hesaplanırken hem yurtdışında bulunup hemde ssk primlerimin burada yatması sorun yaratırmı ? Bana hem Türkiyede hemde pasaporttan kontrol edilerek yurdışında bulunduğum söylenebilirmi ?
Araştırdığım kadarıyla firma beni geçici görevli olarak gönderirse ssk primlerimin yatmasında bir sorun yok.

Ben belirli bir süre sonra da devlet memuru olan eşimide yanıma almak istiyorum. Ücretsiz izin alabilmesi için ssk sigortamın yatması ve geçici hizmetle gönderilmemin yararı olacağı kanısındayım.

Bana bu konularla ilgili yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum....