Merhabalar herkese selam

Öncelikle daha önce hukuki konuda ilk kez bilgiye ihtiyacım olduğunu belirtmek ve böyle güzel faydalı bir platform kurduğunuz için kurucularına teşekkür etmek isterim.
Öğrenmek istediğim konu şu; erkek arkadaşım iki bankadan 6.000 ytl kredi kullanmış 4-5 ay taksitleri düzenli ödemiş fakat işten çıkması ve maddi sıkıntıları yüzünden krediyi ve bankanın gönderdiği kredi kartı borcunu ödeyemez hale gelmiş. Gecikme için ev telefonunu arayan bankaya annesi burada böyle biri yok ben annesi değilim demiş. Geçen hafta bankanın avukatından Noter kanalıyla borcunuzu ödeyin şeklinde ödeme emri gelmiş annesi almamış kağıdı, muhtara bırakmışlar kendisi yazıyı muhtardan aldı. bundan sonra nasıl bir prösedür yürütülüyor. Yani mal beyanı avukattan gelen yazıyı takiben 7 gün içindemi bulunacak yoksa başka bir kağıt mı gelecek? Bundan sonraki süreç ne kadar zaman alır? Çok can sıkıcı bir durum ilk kez başımıza geliyor borçtan kaçış olmayacağı malum ama rahatlayana kadar bir süre zaman kazanmak, asıl amacımız ailesi de mağdur olmasın. Ne ile karşılaşacağımızı bilmiyoruz aklımızdan geçenleri hukuk bilen kendi avukatımız imiş gibi bilgi alabileceğim burası aklıma geldi bunun için size danışmak istediğim konular şunlar
İkametinin bulunduğu Evi şöyle tarif edeyim; zemin dahil 4 katlı tek giriş kapısı olan müstakil bina m2 olarak çok küçük, içerden tek merdivenle çıkılan 3 kat var. Üst katlar merdiven koridoru üzerinde odalardan oluşuyor. Banyo mutfak ve salondan oluşan 3 kapı var. Ev tapusu annesinin üzerine. Zemin kat boş. Bir üst katta annesi tek oturuyor, Onunda üstü boş, En üst katta abisi ve eşi çocuğu oturuyor. Benim korkum annesini ve abisinin eşyalarının tek daire gibi göstererek komple binanın haczedilmesi. Bu durumdan kurtuluş yolumuz varmıdır
Bunun için boş olan zemin kata ufak tefek eşyalar ile yatak tv konularak döşense zile isim yazılsa elektriği de açtırırız burada yaşıyor denilse annesini ve abisinin eşyaları üst katlar haczedilmez değil mi
Annesi evlerini satacak satınca haciz işlemi için eve gelirler mi?
Birde biz evlendikten sonra ikametgahımızı muhtara bildirmez isek (böyle bir zorunluluk yoksa tabii.) evimize icra gelir mi?

Sorularımı tam yanıtlanması çok önemli benim için
Şimdiden çok teşekkür ederim.