değerli forum üyeleri,

Geçen aralık ayında 1997 tarindeki işyerimden vergi borcu çıktığını öğrendim (2660 YTL matrah+faiz). Aradan neredeyse tam 10 yıl geçmişti.

Vergi dairesindeki icra memuru ile görüşmemden sonra borcun 5 yıllık tarihi dolmadan önce, 20.12.2002 yılında borcumu ilanen tebliğ edildiğini öğrendim. Ödemek için ilanı görmek istedim ama göstermediler. Ben de aradan 10 yıl geçmiş benden zaman aşımına uğramış bir borcu istediklerini düşünerek ( icra memurunun terbiyesiz tavırlarından dolayı da ) ödemeyi yapmadım (memur tehtid etti vs. konuşmalar sergilediğinden, uzun hikaye, o anda tehdit edildiğime dair polis çağırıp tutanak tutturmadığıma da pişman oldum zaten) .

31.12.2007 tarihinde ilanında 5 yıllık süresi doldu.

Ocak-2008 de hiç bir bilgi ve tebligat vs. gelmedi. Çalıştığım firma maaşlarımızı bankaya açılan maaş hesabına yatırmaktadır. 1 Şubatta maaşımın bir kısmını çekmiştim. 8 Şubatta para çekmek istediğimde hesabımın vergi dairesi tarafından hacz edildiğini ve bloke konduğunu öğrendim.

Sizleden ricam şudur.

1. Öncelikle yukarıdaki açıklamalarıma göre bu borcum zaman aşımına uğramış mıdır?

2. Eğer zaman aşımına uğradı ise, maaşıma bu şekliyle nasıl haciz yapabiliyorlar, yasal mıdır?

3. Bu blokeyi nasıl kaldırabilirim.

şimdiden ilgilenen herkese çok teşekkür ederim.