Re: ABD, sözde Ermeni Soykırımı Tasarısı'nı tanımalı mı?
kimdir o
Herşeyi bilir sinsice susar
Sen yaparsın o gelir bozar
Son günü bekler nefreti kusar
Kalbi bataklık yarını yutar
Görmezsin duymazsın hep vardır
Tepede beyaz bir saray
Sarayda soytarı bir kral
Kara haber onun işi sıra kimde
Kanlı resimler ressamı
Sergide insan mezarı
Satılık olan karanlıktır çerçevede
Tanrısı para kendide köle
Sözleri zehir onu dinleme
Sadık uşaklar eteğini öper
Korku üretir süsleri gizler
Alırsın satarsın yutarsın
Türkiye İçin Ermeni Yasa Tasarısına Hayır Deyin - Anket
Ermeni Yasatasarısı ve MSNBC Anketi
Amerikan senatosunun dış işleri komisyonundan geçirilen Ermeni soykırımı yalanlarıyla ilgili yazmak istediğim birçok şey bulunuyor ama bu yazıda detaya girmek istemiyorum. MSNBC Amerika’nın Ermeni soykırımı tanıması hakkında ne düşünüyorsunuz diye açtığı bir anket bulunuyor.
Should the United States formally recognize the World War I-era killing of Armenians as genocide?
(Amerika Birleşik Devtleri 1. Dünya savaşında öldürülen ermenileri, resmi olarak katliam olarak tanımalı mı?)
Yes. Many scholars agree that the Ottoman Turks systematically killed up to 1.5 million Armenians. Other countries have recognized this as genocide. The U.S. should do the same.
(Evet. Çoğu bilgin, Osmanlı Türklerinin 1.5 milyon ermeniyi sistematik olarak öldürdüğünü düşünüyor. Bunu soykırım olarak kabul eden başka ülkeler de var, ABD’de aynısını yapmalıdır.)
(Bunu seçmelisiniz) No. Historians continue to debate whether the deaths were genocide. Besides, Turkey is too important an ally to alienate when the U.S. has troops in the Middle East.
(Hayır. Tarihçiler, bu ölümlerin soykırım olup olmadığıyla ilgili tartışmaya devam etmeliler. Bundan da önemlisi, Türkiye ABD’nin Ortadoğudaki askeri varlığı için çok öneme haiz bir müttefiği.)
I’m not sure.
(Kararsız).
Re: Türkiye İçin Ermeni Yasa Tasarisina Hayir Deyin - Anket
3. devletlerin 2 devlet arasındaki konularda aldıkları hiçbir karar bizi bağlamaz, bir yaptırımı yoktur.
Benim anlamadığım neden 3. ülkelerin kararlarına bu kadar önem verildiğidir? Neden büyük devlet politikası izlemiyoruz?
Re: Türkiye İçin Ermeni Yasa Tasarısına Hayır Deyin - Anket
"Evet" asla demem.
"Hayır" bu gerekçeyle asla demem çünkü tarihçiler diğer ülkelerin tarihindeki bu gibi iddiaları da inceledikleri ve bize soykırımı kabul edin, diğer ülekelere de tanıyın baskısında bulunan ülkelerin aynı eleştiri ve baskıyı, onlara da uyguladıkları zaman tarafsız olduklarına, insanlık adına mücadele verdiklerine inanırım. Ve çünkü ABD'nin bizi müttefik olarak değil, sömürgesi ve bu bölgede planladığı BOP'un kuklası olarak gördüğünü düşünüyorum.
Kararsızım, demem çünkü kararsız değilim...
ÖzerBozkurt rumuzlu üyeden alıntı
3. devletlerin 2 devlet arasındaki konularda aldıkları hiçbir karar bizi bağlamaz, bir yaptırımı yoktur.
Benim anlamadığım neden 3. ülkelerin kararlarına bu kadar önem verildiğidir? Neden büyük devlet politikası izlemiyoruz?
Kafamızı kuma gömerek kendi kabuğumuza çekilerek ve biz kendi kendimize yeteriz mantığı herşeyin sebebi değil mi? Araştırmadan, paylaşmadan sesimizi çıkarmadan tepki vemeden mi büyük devlet olunuyor. Hayır demek ve tepkimizi göstermenin yanlış olmadığını düşünüyorum. Bu bir yanlış ise de ben bu yanlışı işlemeye sonuna kadar varım.
Tamam kulak vermeyelim bu tür girişimlere ama o zaman da somut gerçekleri araştırmak irdelemek gerekmez mi?
Kaç tane ermeni iddialarını cevaplar nitelikte bilimsel eserimiz var? Kaç tane olaylara ışık tutan derinlemesine araştırma yazısı? Yanlış hatırlamıyorsam iki yüz yada üç yüz ama ermenilerin bu konu hakkında kaç kitapları olduğunu yakın zaman içinde utanarak öğrendim. Beş bine e yakın o dönemi anlatan yazılmış kitap varmış. Tamamı taraflı mı taraflı! Avrupada Amerikada onbinlerce okuyucu kitlesinin hizmetine sunuluyor mu ? Evet! E bizde yapalım yapabiliyorsak ! Yapamıyorsak ta kusura bakmayalım en azından bir anketle de olsa tepkimizi dile getirelim. Unutmayalım TÜRK'ÜN TÜRK'TEN BAŞKA DOSTU OLMAZ.
murat83 rumuzlu üyeden alıntı
Kafamızı kuma gömerek kendi kabuğumuza çekilerek ve biz kendi kendimize yeteriz mantığı herşeyin sebebi değil mi? Araştırmadan, paylaşmadan sesimizi çıkarmadan tepki vemeden mi büyük devlet olunuyor. Hayır demek ve tepkimizi göstermenin yanlış olmadığını düşünüyorum. Bu bir yanlış ise de ben bu yanlışı işlemeye sonuna kadar varım.
Tamam kulak vermeyelim bu tür girişimlere ama o zaman da somut gerçekleri araştırmak irdelemek gerekmez mi?
Kaç tane ermeni iddialarını cevaplar nitelikte bilimsel eserimiz var? Kaç tane olaylara ışık tutan derinlemesine araştırma yazısı? Yanlış hatırlamıyorsam iki yüz yada üç yüz ama ermenilerin bu konu hakkında kaç kitapları olduğunu yakın zaman içinde utanarak öğrendim. Beş bine e yakın o dönemi anlatan yazılmış kitap varmış. Tamamı taraflı mı taraflı! Avrupada Amerikada onbinlerce okuyucu kitlesinin hizmetine sunuluyor mu ? Evet! E bizde yapalım yapabiliyorsak ! Yapamıyorsak ta kusura bakmayalım en azından bir anketle de olsa tepkimizi dile getirelim. Unutmayalım TÜRK'ÜN TÜRK'TEN BAŞKA DOSTU OLMAZ.
Sayin Murat83;
Bize herhangi bir yaptırımı var mı bu tanımanın? Hayır yok. Biz kendimizi ifade edebiliyor muyuz? Tam olarak edemiyoruz.
Ben yurt dışında yaşıyorum. Çevremde bir çok ermeni var. Bu tartışmalara çok girdik. Dedikleri yegane şey ''bütün dünya kabul etti, demek ki doğruymuş. Sizde kabul edin'' . Karşımızdakiler bilimsellikten uzaklar. Ellerinde sayısı 20'yi aşmayan fotoğraf var ve kime ait olduğu belli değil. Aşağı yukarı bütün kitaplarında aynı fotoğraflar var. Siz hiç elinize aldınız mı o kitaplardan birisini?
Ben kabuğumuza çekilelim demedim. Ama sözde soykırımı tanıyan ülkeler sırf bu konu yüzünden bizimle ilişkilerini koparamazlar. Bu yüzden bu konuyla kabuğa çekilmenin bir ilişkisi yok.
ermeni diasporasının gücünü biliyor musunuz? Dünyada Yahudi lobisinden sonra geliyorlar. Dünyanın dört bir yerine dağılmış durumdalar ve ekonomik anlamda çok güçlüler. Bulundukları ülkelerde çok iyi yerlerdeler. İş adamı,bürokrat,siyasetçi... Bir ülkeyi yöneten 3 mevki. Peki bunların bu gücüne birkaç anketle cevap vermek neyin göstergesidir? Güçsüzlüğün.
Bakın ermenistan dediğiniz ülkenin nüfusu 3 milyon. İstanbul'un 5'de 1'i. Ama diğer ülkelerde kalabalıklar ve zenginler. Bizim dişimizin kabuğunu doldurmazlar. Ama lobi faaliyetleri mükemmel. Bizde lobi yapmaya çalıştıkca komik duruma düşüyoruz böyle büyük bir ülke olarak. Elimize yüzümüze bulaştırıyoruz.
Bence bu konu üzerinde konuşmak yanlış. Yurtdışına giden yöneticilerin bu konu hakkında konuşmamaları gerek.Muhattab alınmaması gerek. erivandan açılan uçak seferlerinin iptal edilmesi gerek. ''Bizim böyle bir muhattabımız yok, biz böyle bir konuyla ilgili değiliz'' mesajının verilmesi gerek.
Sayın Forum uyeleri,
Ahıska Türkleri'nin Türkiye'ye Kabulü ve iskanına dair 3835 sayılı yasa gereğince oturma izni için yapılmış bir basvurumuz var....
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku