Saygı değer Hukuk İnsanları öncelikle yardımınız için şimdiden hepinize teşekkür ederim...
Benim sorumun
Ben 5 katlı apartmanın 1. katında oturmaktayım Apartman merkezi sistemli kömür yakıtı ile ısınmaktadır.Bir süre önce dairemin banyosuna kalorifer peteğini çıkartıp su ısıtma cihazı olan boyler taktırdım.Bunu gören diğer kat malikleri benim yakıt giderini daha fazla ödememi söylüyorlar.Bu arada ne apartmanın diğer katlarında hiçbir şekilde ısı kaybı olmamıştır.Ne de fazladan yakıt yakılmamıştır.Bu durumun hukuki durumu nedir acaba beni bilgilerdirirseniz sevinirim.
Saygılar...
NOT:Apartmanın iskanı bulunmamaktadır ve ne bir resmi karar defteri nede bir gelir gider makbuzu bulunmaktadır..
BOYLER'İN İŞLEVİ: Boyler ayrı bir su deposu olan ve kaloriferin sıcak suyunun bu deponun etrafından geçerek diğer depodaki suyu ısıtmasıyla oluşan bir işlevi bulunmaktadır...
Hukuki NET Güncel Haber
Konu Erdoğan Kırcalı tarafından (25-01-2008 Saat 12:07:19 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: Tanımlama hatası düzeltildi.
bu arada ne apartmanın diğer katlarında hiçbir şekilde ısı kaybı olmamıştır.nede fazladan yakıt yakılmamıştır.
Bu durumdan nasıl bu kadar emin olabildiniz?
Diğer katlara gidip cihazınızın takılmasından önce ve sonra ısı ölçümü mü yaptınız?
Kalorifer siteminin, sizin taktırmış olduğunuz cihaz öncesinde ve sonrasındaki yakıt tüketimini mi takip ettiniz?
Mevcut kurulu sisteme yaptığınız ilave ile genel sistemden daha fazla ısı enerjisi harcamaya başlamışsınız.Daha fazla ısı harcamaya başlamanızla birlikte,ortaya çıkan ısı kayıpları ve bunların telafisi için daha fazla yakıt tüketimine neden olmanız normaldir.
Bu durumdan nasıl bu kadar emin olabildiniz?
Diğer katlara gidip cihazınızın takılmasından önce ve sonra ısı ölçümü mü yaptınız?
Kalorifer siteminin, sizin taktırmış olduğunuz cihaz öncesinde ve sonrasındaki yakıt tüketimini mi takip ettiniz?
Mevcut kurulu sisteme yaptığınız ilave ile genel sistemden daha fazla ısı enerjisi harcamaya başlamışsınız.Daha fazla ısı harcamaya başlamanızla birlikte,ortaya çıkan ısı kayıpları ve bunların telafisi için daha fazla yakıt tüketimine neden olmanız normaldir.
Yaklaşık bir aydır bu cihazı kullanıyorum.Evet toplantılar için daha önce 5. kattaki yöneticinin dairesine çıkmıştım ve dün'de yine bu konuyu konuşmak için çıktığımda dairenin ısısında bir değişiklik yoktu.Yine bir aydır kapıcıdan yakıt tüketimle ilgili bilgi aldım. Bir değişiklik söz konusu değil...
Sizin bu farklı uygulamanız çok az kayıp verdirse bile, bu sefer diğer maliklerin de başka türlü farklı uygulamalar yapmasına sebep olabilir. Komşularınızda kendi bağımsız bölümlerinde yapacakları farklı uygulamaları nedeniyle dağınık, takibi zor meseleler meydana gelebilir. Hatta münakaşalar çıkabilir.
Eğer sizin yaptığınız uygulama faydalı bir şeyse, bunu oluşabilecek yeni yönetime sunun ve tüm maliklerin uygulayabileceği bir karar haline getirin.
Böylesi daha hayırlı olabilir.
Hukukçu değilim ama makina muhendisi olarak yorumum şudur:
Boiler dediğimiz sistemi, merkezi ısıtmanın yapıldıgı bir apartmanda uygulamanız herşeyden önce etik/uygun bir davranış değil. Bırakın boiler taktırmayı, peteklerdeki dilim sayısını bile değiştiremezsiniz.
Boiler sisteminizi ister büyük ister küçük olsun, mutlaka diğer dairelere ve yakıt tüketimine yansıyordur. Genelde yakıt faturaları milyarlarla telefuz edildiği için sizin 10 ila 30 ytl olarak tahmın ettiğim ekstra harcamanız faturada göze çarpmıyor olabilir. Bu öyle kapıcıya sorarak ya da diğer daire sakinlerine sorararak anlayabileceğiniz bir şey değil. Bir ay ortalama sıcaklık 10 derece seyreder, diğer ay 10,9 derecedir. Bunları da ölçtünüz mü ya da termodinamik hesaplarını yaptınız mı?
Özetle, ben sizin samimiyetinize inanıyorum ama ne yazık ki şu yaptıgınıza haksızlık demek zorundayım.
İsterseniz boiler'ınızdan kaynaklanan ekstra yakıt maliyetini bir uzmana hesaplattırarak her ay apartmana ödeyebilirsiniz ya da boiler'i kaldırabılırsınız. Ama kapıcıya sordum, diğer sakinlere sordum bişey farketmedi diye kendinizi kandırmayın. Bahsettiğiniz şey mühendislik hesabıdır ve mühendislik hesapları tahminlerle değil hesaplamalarla yapılır.
Ve sizin diğer sakinlere maliyetiniz kesinlikle sıfırın üstünde...Yani başkalarının hakkını yiyorsunuz. 1 YTL de olsa, 40 YTL de olsa
Saygılar.
Konu Erdoğan Kırcalı tarafından (27-01-2008 Saat 14:41:30 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: Yanlış anlaşılmalara neden olmamak için düzeltilmiştir.
Sayın Kefenci85,
Makine mühendisi arkadaşında dediği gibi sizin yaptığınız haksızlıktır.Annemin oturduğu 10 daireli apartmanda 4 daire dediğiniz gibi gizlice bu cihazdan taktırmış. Bunun yanında 3 dairede fazladan 25-30 petek bulunuyor.Onlara görede yakıt giderinde bir artış bulunmuyor.
teknik olarak kalorifer kazanlarında suyun istenen sıcaklıkta olmasını ayarlayan termostat düzeneği bulunur. örneğin 80'C için ayar yaptığınızda dolaşımda olan su sürekli 80' olacak şekilde yakıt harcanarak ısıtılır.
siz, taktığınız boiler ile ilave bir ısıtılacak alan üretmiş oldunuz. veya şöyle söyleyeyim; ilave ettiğiniz ısıtılacak yeni alan sistemde dolaşımda bulunan suyun ilave olarak soğumasını sağlayacaktır. Suyun ilave soğuması ise ısının bu eksiği gidermesi için extra yakıt harcanarak termostat değerine çıkarmasıyla ortaya çıkar.
Ben yeni yapılan bir apartmanda kat malikiyim.Apartman yönetimi oluşmadan önce diğer kat malikleri teknolojinin sağladığı kolaylıklara hayır demezler mantığıyla banyoma havlupanı söküp yerine boyler taktırdım.Apartman yönetimi oluşturuldu ve yönetimdeyim.İlk toplantıda güneş enerjisinin zaman zaman patladığını üst katta oturanlara sıkıntı verdiğini böyle bir sistemin kendimde de var olduğunu buna izin verilmesini teklif ettim.Bir kişinin itirazı ile kabul sayısı, red sayısına bakılmaksızın kurul karar defterine oy birliğiyle yasaklanmış bir karar olarak geçirildi.Apartman olarak kat mülkiyetine geçmiş değiliz ve yönetim planı da yoktur.Bu konuda sadece kurul kararı mevcuttur.Ben ısıtma konusunda yabancı olmadığım için kul hakkı geçmesin diye almamız gereken kömürün yanında ilave olarak odun da aldım.Benim istediğim; masraf ettiğim cihaz sökülmesin ben bunun zararını fazla kömür alarak karşılayayım.Bu fikrime de karşı çıkıyorlar.Bana bu cihazı söktürebilirlermi?Hukuki açıdan bu cihazın vermiş olduğu zararı telafi etmek kaydıyla fazla kömür alarak kullanamazmıyım?
Apartmanımızın karşısında bulunan diğer apartmanın zemin katında bulunan araba boyası yapıldığı belirtilen iş yerinin apartmanımız karşısında bulunan...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Kripto Transferi Nedeniyle 7258...
18-06-2025, 09:12:38 in Ceza Hukuku