+ Konuyu Yanıtla
1 den 4´e kadar toplam 4 ileti bulundu.

Konu: Görevli Memura Hakaret Ve Sövme

Görevli Memura Hakaret Ve Sövme Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    ARDAHAN
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Angry Görevli Memura Hakaret Ve Sövme

Emniyet genel müdürlğünde görevli bir polis memuruyum.Görev yaptığım sırada araç içerisinde oturuyordum bir şahıs geldi ( Alkollü bir şahıs ) ve cama vurarak camı açmamı istedi camı açtım ve buyrun dedim,şahıs bana hitaben siz polis misiniz dedi bende evet dedim şahıs bana sizin yaptığınız işin a....koy..,tüm polislerinde a...koy..ve seninde a...,koy... diyerek sinkaflı küfürler söyledi bende telsiz ile anons ettim ve bir asayiş ekibi istedim ekip geldi durumu anlattım şikayetçi olduğumu söyledim ve şahıs o gece savcının talimatı ile nezarette kaldı artı sarhoşluktan idari yaptırım kararı cezası kesildi,ve savcı şahsı nezaret sonrası serbest bıraktı..
    1-Şahıs yaptığı bu hakaret ve sövmelerden ceza alırmı alırsa ne ceza verilir,
    2-Ben ve diğer meslektaşlarım şahıs hakkında tazminat davası açabilirmiyiz,ne kadarlık tazminat davası açabilirim,

Hukuki NET Güncel Haber

Görevli Memura Hakaret Ve Sövme konulu yargıtay kararı ara
    Görevli Memura Hakaret Ve Sövme konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    Mersin, Turkey.
    İletiler
    177
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Görevli Memura Hakaret Ve Sövme

Şahıs yaptığı bu hakaret ve sövmelerden ceza alır ama bu cezanın ne kadar olabileceğini söyleyebilmemiz mümkün değil...Davaya bakan hakimin kanaati burada önemli bir yer tutar...
    İlgili şahıs hakkında tazminat davası açabilme hakkınız da tabi ki mevcut...Çünkü bu bir hukuki yoldur...Tazminat talebinizle hakim bağlı olacağı için sizin karşınızdaki insanın ve sizin sosyo ekonemik durumunuzu baz alarak bir miktar belirlemeniz gerektiğini düşünüyorum...Ancak unutmayın ki talebinizden fazlaya hakim hükmedemeyecektir...

Nerede
    ankara
    İletiler
    1.107
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Görevli Memura Hakaret Ve Sövme

Alıntı ahmet3341 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Emniyet genel müdürlğünde görevli bir polis memuruyum.Görev yaptığım sırada araç içerisinde oturuyordum bir şahıs geldi ( Alkollü bir şahıs ) ve cama vurarak camı açmamı istedi camı açtım ve buyrun dedim,şahıs bana hitaben siz polis misiniz dedi bende evet dedim şahıs bana sizin yaptığınız işin a....koy..,tüm polislerinde a...koy..ve seninde a...,koy... diyerek sinkaflı küfürler söyledi bende telsiz ile anons ettim ve bir asayiş ekibi istedim ekip geldi durumu anlattım şikayetçi olduğumu söyledim ve şahıs o gece savcının talimatı ile nezarette kaldı artı sarhoşluktan idari yaptırım kararı cezası kesildi,ve savcı şahsı nezaret sonrası serbest bıraktı..
    1-Şahıs yaptığı bu hakaret ve sövmelerden ceza alırmı alırsa ne ceza verilir,
    2-Ben ve diğer meslektaşlarım şahıs hakkında tazminat davası açabilirmiyiz,ne kadarlık tazminat davası açabilirim,
    Hic merak etme Mütecaviz serhoşluk ve Hakarettn aynen onu süslüycekler,Tazminat davasıda aca bilirsiniz.

Bu örnek birden fazla hakaret sucu icin verilen ceza,sizin tutuğunuz tutanağın aksi sabit oluncaya kadar delil niteliğindedir.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, arkadaşının rahatsızlığı nedeniyle aradığı 112 Acil Servis görevlilerine hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan kişiye 27 bin 360 YTL ceza verildi.

Ayvalık'ta yaşayan Mehmet Y. (37), 19 Ocak 2006'da Balıkesir'deki 112 Acil Servis Sağlık Yardımı Komuta Merkezi'ni telefonla aradı. Mehmet Y, arkadaşı Serda Y'nin rahatsızlandığını belirterek, ambulans gönderilmesini istedi.

Mehmet Y'den arkadaşının sağlık sorunuyla ilgili bilgi alan servis görevlisi, ambulans gönderilmesine gerek olmadığını bildirdi.

Bunun üzerine sinirlenerek 1 saat boyunca 112 Acil Servisi aradığı ve telefona çıkan görevlilere hakaret ettiği ileri sürülen Mehmet Y. hakkında dava açıldı.

Balıkesir 1. Sulh Hukuk Mahkemesindeki duruşmada, Mehmet Y, görevli memurlara hakaret suçundan 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, eylemin birden fazla tekrar edilmesi nedeniyle cezayı artırarak sanığın 3 yıl 7 ay 4 gün hapisle cezalandırılmasını kararlaştırdı.

Mehmet Y, kararın ardından Yargıtaya temyiz başvurusunda bulundu. Yargıtay 4. Ceza Dairesi, kararı bozarak sanığın yeniden yargılanmasına karar verdi.

Bunun üzerine dosyayı yeniden ele alan Balıkesir 1. Sulh Hukuk Mahkemesi, hakaret suçunun sabit görüldüğüne karar vererek, sanığı aynı sürede hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, daha sonra, cezayı 27 bin 360 YTL para cezasına çevirdi.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------

Önceki yazıların aksine, bu yazı serisine bundan böyle polisin savunma hakkına daha yakın ve konuları daha somut olarak inceleyerek devam etmek istiyorum.

Bilindiği ve daha doğrusu yaşanmakta olduğu üzere, polis sokakta görev yaparken her gün hakarete maruz kalmakta, tehdit edilmekte ve bu durum yetmiyormuş gibi bir de haksız şikayetlere maruz kalmaktadır.

Bu günkü yazımda, bu ve benzeri durumlarda sadece Hukuk Mahkemesi nezdinde açılabilecek bir manevi tazminat davasının dilekçesinin nasıl hazırlanabileceğine ilişkin bir taslağı sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu taslakta, ceza mahkemesinin verdiği karar sonrasında açılacak bir dava hayal edilerek hazırlanmıştır. Ancak şunu da ifade temek gerekir ki, ille de önce ceza davası açık veya devam eden bir ceza davasının bitmesini beklemek zorunlu ve gerekli değildir. Ama delil açısından ve Borçlar Kanunun 53. ve 60.maddeleri bakımından avantajlı olabilir.

Hukukçu kardeşlerimize, ağabeylerimize ve bu yönde tecrübe sahibi arkadaşlarımıza sesleniyorum. Bu ve benzeri konularda ki bilgilerinizi ve sahip olduğunuz mahkeme kararlarınızı bizler ile yazacağınız yorumlar vasıtası ile bu sayfada paylaşırsanız, bu durum mağdur tüm arkadaşlar için faydalı olacaktır.

Yapacağınız katkılar dolayısı ile şimdiden sizlere teşekkür ediyorum.

ÖRNEK TASLAK

ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ BAŞKANLIĞINA

…………………

DAVACI : isim ve soyisim

adres

KARŞI TARAF

(DAVALI) : isim ve soyisim

adres

DAVA KONUSU : Tekrarlanan şekilde davalının hakaret ve tehdit teşkil eden, mahkûmiyet ile cezalandırılan eylemleri ile savcılık ve mahkeme aşamasında hakkımızda ileri sürdüğü haksız şikayetlerden dolayı toplam 3 bin YTL tutarında tazminat hükmedilmesine, dava tarihinden itibaren yasal faiz işletilmesine, ayrıca yargılama giderlerinin ve tutulacak avukat ücretlerinin de davalıya yüklenilmesine, ceza zamanaşımı süresinin uygulanarak karar verilmesi istemi.

OLAY TARİHİ : …/…/2007

AÇIKLAMALAR

A-ESASA İLİŞKİN GEREKÇELER:

1-………. Asliye Ceza Mahkemesinin ………………. tarih ve ………. esas, …………. sayılı kararında (EK-1), davalı ………….. hakkında görevlilere müteaddit defalar hakaret etmesi, tehdit etmesi ve görevli polis memurlarının görevlerini yapmalarına engel olması eylemleri Yargıtay 4.Ceza Dairesinin 07.02.2007 tarih ve 7451-1322 sayılı emsal kararında belirildiği üzere tek suç teşkil ettiği ve davalının yaptığı ağır hakaretlerden ayrıca cezalandırılmayıp, bu eylemlerin tek suç sayılıp mürekkep suç olan TCK 265/1.maddesi uyarınca davalının mahkumiyetine karar verilmiştir. Bu eylemlerin hepsinin tek suç kabul edilmesi, davalının bana ve arkadaşlarıma yönelik söylemlerinin hakaret ve tehdit niteliklerini olmasını ve kişilik haklarımızı ihlal etmiş bulunması gerçeğini değiştirmemektedir. Ayrıca davalı, savcılık ve mahkeme aşamalarında da biz görevlileri haksız yere suçlamamış ve kişilik haklarımıza bir başka açıdan saldırmaya devam etmiştir.

2-Davalının, ceza davasında; benimde dahil olduğum görevlilere hakaret ettiği ve bunu defalarca tekrarladığı, gerek adı geçinin mahkumiyet kararında, gerekse de ekli evraklarda açıkça belirtilmiştir. Bağımsız kamu tanıkları ve hazırda bulunan diğer görevlilerce de teyit edilen ve suç teşkil eden bu haksız fiillerden dolayı sayın mahkemeniz nezdinde iş bu tazminat davasını açmak zorunda kaldım.

3-Polislerinde neticede birer insan oldukları, kişilik haklarının bulunduğu, bu hakların zaten uluslararası sözleşme hükümleri ve mahkeme kararları ile sabit olduğu üzere devredilemeyecek ve vazgeçilemeyecek nitelikte bulunduğu, davalının da bu kişisel haklardan onur ve saygınlığımıza yönelik defalarca haksız fiilde bulunduğu, manevi yönden bizleri kalabalık bir ortamda rencide edip küçük düşürdüğü, bu eylemlerini karakolda ve daha sonra da sürdürdüğü, ayrıca savcılık, mahkemede ve öncesinde bizlere haksız suçlamalarda bulunduğu, tüm bu eylemlerin beni ve beraberimde ki görevlileri etkilediği ve manevi yönden zarar verdiği açıktır.

4-Yargı kararlarında, hakaret ve tehdit gibi eylemler nedeni ile açılan tazminat davalarında, tazminata hükmedilmesi gerektiği yönünde karar bulunmaktadır. Benzer şekilde haksız şikayetinde yine tazminat gerektirdiği belirtilmektedir.

EK-1 de sunulan karar incelendiğinde anlaşılacağı üzere, davalının mürekkep suç (birleşik suç) niteliğinde ki direnme suçunun içinde hakaret içerikli söylemlerinin yanında tehdit içerikli eylemlerde ve söylemlerde de bulunduğu, ancak TCK açısından tüm bu eylemlerin mürekkep suç olan Direnme suçunun unsurları olduğu ve bu anlamda anlamında tek suç kabul edildiği ve mahkumiyetinde bu açıdan tek olduğu açıktır.

Davalı “sizlere göstereceğim, beni almak nasılmış, hepiniz göreceksiniz”, orada bulunan kişilere hitaben ve biz polisleri kastederek “arayın bunları buradan alsınlar” şeklinde tehdit eyleminde bulunduğu gibi, “siz kimsiniz benim kimliğime bakamazsınız”, “sizin Allah’ınızı, kitabınızı sinkaf ederim” şeklinde söylemlerde bulunduğu gibi görevli polisin yakasından tutarak ittirmiştir. Sağlık kontrolü esnasında da temizlik görevlisinin beyanı ile açık olduğu üzere milletvekili gibi bir takım sıfatları yine polise karşı bir tehdit aracı olarak kullanmıştır. Bunun yanında “adi şerefsizler” şeklinde ve daha ağır hakaretlerde bulunmuştur. Ayrıca kendisine kötü muamelede bulunduğumu ve işkence yaptığımızı iddia ve ifade etmiştir.

Yargıtay 4.Hukuk Dairesinin 15.06.2002 tarih ve 3834 esas, 5890 sayılı kararında; “davalının davacı için kişilik haklarına saldırı teşkil edecek biçimde sözler kullandığı açıktır. Bu sözlerin …hüküm altına alınacak tazminat miktarının belirlenmesinde etkili olacağı” hususları vurgulanarak, hakaret içerikli sözler nedeni ile manevi tazminat şartlarının doğacağını açıkça ifade etmiştir.

Yargıtay 4.Hukuk Dairesinin 10.07.2000 tarih ve 4216 esas, 6814 sayılı kararında, hakaret suçundan mahkum olan davacı hakkında açılan manevi tazminat davasında davalı aleyhine tazminata hükmedilmiştir.

Yargıtay 4.Hukuk Dairesinin 07.12.2000 tarih ve 2000/8266 esas, 2000/11217 sayılı kararında; tehdit fiilinin hukuki alt yapısının başkasına karşı ağır ve haksız bir zarara uğratacağının bildirilmesidir. Tehdit suçunun varlığı halinde de, davacıya karşı suç teşkil edecek biçimde hukuka aykırı davranıldığının sabit olduğunun kabul edilmesi gerektiği belirtilmiştir.

Yargıtay Dördüncü Hukuk Dairesi 08.03.1988 tarih ve 9920 Esas, 2217 sayılı kararında da belirtildiği üzere gerek bilimsel ve gerekse yargısal görüşlerde benimsenen fikre göre eğer ihbar ve şikayette bulunan kimse, elinde şikayetine konu edeceği olayın vukuuna delalet edecek ciddi ve inandırıcı kanıtları bulunmadığı halde, sırf tahmin ve benzetmeye dayanarak yada vasat düzeyde bir kimsenin dahi yeterliliğini tartışabileceği kanıtları yeterli sayarak ....bir suçlama ile şikayet yoluna gitmiş ise bu kişinin davranışında aşırılığın, hukuka aykırılığın ve ağır kusurun varlığını kabul zorunludur. Bu durumda da elbette HAKSIZ ve sorumluluk doğuran bir şikayet söz konusu olacaktır.

Yargıtay 4.Hukuk Dairesinin 06.03.2002 tarih ve 11734 esas,2512 sayılı kararında ; ...........şikayeti haklı gösterecek küçük bir delil ve emarenin bulunmadığı durumda şikayet hakkının kötüye kullanıldığının kabulünün gerektiğine” ilişkin kararı ile Yargıtay Dördüncü Hukuk Dairesi 07.04.1989 tarih ve 10406 Esas,3213 sayılı kararında ; “Davalının ortada hiçbir emare bulunmaksızın sadece kendi tahminine ve zanna dayanarak başvuru hakkının kullanması aşırı bir davranış niteliğinde olup,bu durumun davacının kişisel haklarını zedelediği için onun (şikayet edilenin) manevi tazminat istemini haklı kılar.” Şeklinde ki içtihatlarda aynı konuya temas etmektedir.

Özetle; hakarete maruz kalan, tehdit edilen veya haksız şikayet edilen bir kişinin manevi yönden zarara uğrayacağı ve bu nedenle tazminata hükmedilmesi gerektiği belirtilen içtihatlarda net olarak ifade edilmiştir.

B-USULE İLİŞKİN GEREKÇELER;

1-Davanın, davacının ikamet adresinde ki mahkemede açılması gerekmektedir. Davacının oturduğu yerde ki mahkemede, manevi tazminat davası açabileceği, bu tercihin davacıya ait olduğu Yargıtay 4.Hukuk Dairesinin 03.11.1999 tarih ve 1999/7133 esas, 1999/9341 sayılı kararı ile sabittir. Aynı tespit ve düzenleme medeni kanunun 4.maddesinde de yer almaktadır.

Yargıtay 4.Hukuk Dairesinin 17.01.2000 tarih ve 1999/11171 esas, 2000/78 sayılı kararında da, kişilik hakkı saldırıya uğrayan kişinin, davayı kendi oturduğu yer mahkemesinde açabileceğine hükmedilmiştir.

2-Hukuk davasına konu eylem ceza hukuk yönünden de suç teşkil ettiği durumlarda dava zamanaşımı süresi, TCK da düzenlenen sürelere göre tayin edilmektedir.

Nitekim Yargıtay 4.Hukuk Mahkemesinin 08.04.1999 tarih ve 1163/3022 sayılı kararında, davaya konu olan olayın suç teşkil etmesi halinde, kişisel hakkın ceza zamanaşımı süresine tabi olduğu belirtilmiştir.

3-Dava konusu olayda, davalının lehine haksız tahrik olmadığından bu yönde indirim yapılmamış olmasının da dikkate alınması gereklidir.

Yargıtay 4.Hukuk Dairesinin 14.03.2002 tarih ve 12198/3027 sayılı kararında, ceza mahkemesinde geçen haksız indirim durumunun dahi hukuk hakimi için önemli olduğu ve hukuk yargısını bağlayıcı nitelikte bulunduğu ifade edilmiştir. Davalı ….. Asliye Ceza Mahkemesinin yukarıda belirtilen kararında mahkûm olmuştur. Dolayısı ile bu durumun dikkatte alınması talep ediyoruz.

4-Tazminat miktarının tayininde dikkat edilecek kriterler Yargıtay’ın yerleşik ve süreklilik gösteren içtihatları ile belirtilmiştir.

Yargıtay 4.Hukuk Dairesinin 05.05.1996 tarih ve 995 esas, 3011 sayılı kararında ve Yargıtay 4.Hukuk Dairesinin 1998 tarih ve 10938 esas, 2886 sayılı kararlarında “hakim manevi tazminatın miktarını tayin ederken saldırı teşkil eden eylem ve olayın özelliği yanında tarafların kusur oranını, sıfatını, işgal ettikleri makamı, diğer sosyal ve ekonomik durumlarını da dikkate almalıdır……Kanun takdir verdiği hususlarda hakimin hak ve nesafetle hüküm vereceği Medeni Kanunun 4.maddesinde belirtilmiştir.” Şeklinde manevi tazminat davalarında tazminat miktarının belirlenmesinde dikkat edilecek hususlar ifade edilmiştir.

Manevi tazminat miktarının belirlenmesinde göz önüne alınacak unsurlar, Yargıtay 4.Hukuk Dairesinin 04.04.2000 tarih ve 2000/266 esas, 2000/3046 sayılı kararında aynı şekilde belirtilmiştir.

Bu kriterlere göre;

a-Saldırı teşkil eden eylem; tekrarlanan şekilde hakaret ve tehditlere maruz kaldığım ve bu haksız fiiller dolayısı ile uğranılan manevi zararın ve çekilen manevi eziyet ile üzüntünün mahkemenizce, tazminat miktarının tayininde ve tüm yargılama aşamasında dikkate alınmasını talep ediyorum.

Yargıtay 4.Hukuk Dairesinin 18.03.2002 tarih ve 123335 esas,3129 sayılı kararında; şikayet hakkının yasal olmayan bir amaca ulaşmak için kötü niyetle kullanılmış olduğu anlaşıldığından ,davacılar için manevi tazminata hükmedilmesi gerektiği belirtilmiştir.

Yargıtay 4.Hukuk Dairesinin 07.02.2002 tarih ve 2001/10320 esas,2002/1338 sayılı kararında; hak arama özgürlüğünün tüm özgürlükler gibi sınırsız olmadığı, diğer anlatım ile kişi istediği biçim ve koşulda ve salt başkasını zararlandırmak için bu hakkı kullanamayacağı, aksi halde bu hakkı kötüye kullanmış sayılacağı kabul edilerek Aanayasa ve yasaların öngördüğü güvenceden yararlanamayacağı hükme bağlanmıştır.

Davalı hakaret ve tehditte bulunduğu gibi ayrıca birde mahkeme ve savcılık aşamasında haksız yere beni ve arkadaşlarımı da suçlamış ve bu iddialar nedeni ile de mağdur iken bir de soruşturma geçirmiş bulunmaktayım. Bu durumunda dikkate alınmasını talep edyorum.

b-Olayın özelliği yanında tarafların kusur oranı; Adı geçenin önyargılı ve tepkili davranışları, hakkında verilen mahkumiyet kararı ve bu kararın içeriliği ile sabit olduğu üzere bana ve arkadaşlarıma karşı söylem ve hareketlerinin dikkate alınmasını talep ediyorum.

Ayrıca mahkumiyet kararında, benim ve arkadaşlarımın haksız tahrik gibi bir duruma sebebiyet vermediğimiz, davalının bu yönde bir indirim halinden yararlanmadığı hususlarının da dikkate alınmasını talep ediyorum.

c-Tarafların sıfatı; adı geçinin …………. olarak görevli bulunduğu ve ekonomik durumunun iyi olduğu açıktır.

d-İşgal ettikleri makam; Görevli polis memurlarının tümü aşağılanmış, hakarete maruz bırakılmış, tehdit edilmiş, polis memurunun yakasından tutularak iteklenmiş ve savcılık aşaması ile mahkeme aşamasında haksız yere suçlanmış bulunmaktadır.

Bu hususların hadisenin vahametini ve bizlerin kişilik haklarının yanında resmi üniformanın dahi ayaklar altına alındığının açık göstergelerini teşkil etmektedir.

e-Diğer sosyal ve ekonomik durumlarının da araştırılmasını talep ediyorum.

f-Ayrıca karada, miktarın belirlenmesinde, her olaya göre değişebilecek özel hal ve şartların bulunacağı da gözetilerek takdir hakkında etkileyecek nedenlerin karar yerinde objektif olarak gösterilmesi gerektiği belirtilmiştir. Çünkü kanun takdir hakkı verdiği hususlarda hakimin hak ve nesafet ile hüküm vereceğini öngörmüştür.

HUKUKİ NEDENLER : Borçlar kanunun 41. ve 49.maddeleri ile Medeni Kanunun ilgili hükümleri ve TCK nın 125., 265. ve 106.maddeleri uyarınca ve ilgili mevzuat hükümleri

DELİLLER : Tahkikat evrakları, tanık anlatımları, mahkumiyet kararı

SONUÇ : Yukarıda belirttiğim hususlar ile makamınızın yapacağı resen inceleme sonrasında tespit edilecek nedenlerinde göz önüne alınarak;

1-Davalı ………………………………… dan;

a-Hakaret fiillerinden dolayı 1.500,00 YTL,

b-Tehdit fiillerinden dolayı 1.500,00 YTL, olmak üzere,

c-Haksız şikayet fiilerinden dolayı 1.500,00 YTL olmak üzere, toplam 4,.500,00 YTL manevi tazminata hükmedilmesini,

2- Dava tarihinden itibaren yasal faiz işletilmesine karar verilmesini,

3- Ayrıca Yargılama giderlerinin ve tutulacak avukat ücretlerinin de davalılara yüklenilmesini,

Saygılarımla arz ederim. .../… /2007

……………..

DAVACI

EKLER :

Önder ÖZLEM

Emniyet Amiri

http://www.polis.web.tr/a_article_view.php?idx=575
    Konu esmerman tarafından (12-10-2008 Saat 08:35:10 ) de değiştirilmiştir. Sebep: ekleme

Nerede
    afyon
    İletiler
    1
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Görevli Memura Hakaret Ve Sövme

merhaba ben bu foruma kendi problemimi araştırmak için üye oldum emeğinize sağlık .... bir kaç gün önce bir polis memuru yazdığı ifadeyi okumak istedim diye bana şiddet uyguladı bende etkiye- tepki olayı ona sözlü hakarette bulundum fakat (bütün polislere ve görevli arkadaşlara söylemiyorum şebeke gibiler ) polis memuru ısrarla önce ona hakaret ettiğimi söylüyor ama ben çevrem tarafından kişiliği sevilen bir insanım biri beni tahrik etmediği sürece bu tür şeyler yapmam şu an davamız var polis memuru benden bende ondan şikayetçiyim sonuç ne olur acaba şimdiden teşekkürler ....

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

devlet memuruna hakaret

görevli memura hakaret

görevli memura hakaret suçu

polise hakaret sucu

polise hakaret

memura küfür etmenin cezası

memura hakaret

görevli memura hakaret cezası

kufur ve gakaretin cezasi nekadar

polise küfür etmenin cezasımemura telefonda hakaretmemura hakaret suçunun cezasıhttp:www.hukuki.netshowthread.php32246-Gorevli-Memura-Hakaret-Ve-Sovmemakamda hakaret etmenin cezasi nedirpolis memuruna hakaret cezasi site:www.hukuki.netpolise hakaretin cezasımemura hakaret tutanağıtck devlet memuruna hakaretmemura tehditin cezasımemura hakaret edene cezadevlet memuruna küfür etmenin cezasıgörevli memura küfürgorevli polise serefsiz deme cezasidevlete sikafli kufurmemura hakaret cezası
Forum