Ben doğunca halama çocuğu olmadığı için evlatlık verilmişim.Öz babam 1990 yılında vefat etti.Mirasçı olarak öz annem 2 abim 2 ablam ve ben olduğumuz için 20/3 hisse oranı düşüyordu.Ben evlatlık olduğum için böyle bir miras beklemiyordum.Öz babamın ölümünün üzerinden 2-3 gün geçti ki benden imza istediler.O zaman 18 yaşındayım.Öz ailemle aram iyi olduğu ve güvendiğim için noterden vekalet verdik.Noter 2-3 sayfalık metni okurken ben ne şekilde imza
attığımızı sorduğumda ablam bana tüm herşeyin kullanımının annemize verildiğini olur da herhangi bir şeyin satılması durumunda herkese hissesinin verilceğini söyledi.Bana çoğu kişi sakın imza atma derken ben aileme güvenmeyi tercih ettim.Ama bana karşı iyi görünerek arkamdan iş çeviriyorlarmış.Öz annem bu vekaletle hem alış hem satış yapamayınca 2 ay sonra yengeme ayrı bir satış vekaleti verdim.Ben yine konuya uyanamıyorum.
Aradan 2 yıla yakın bir zaman geçtğinde Trabzon'daki evin satıldığını duydum.
Gidip araştırdığımda gerçek olduğunu gördüm.Arhavi'de de 1 daire vardı.Onu da 2 abimin üzerine satış yapmışlar.Yakın çevremiz İstanbul'da da 1 daire olduğunu söylüyorlar.O da ya satıldı yada yine abimlere satış yapıldı.Köydeki arazi ve üzerindeki evin tapusu olmadığı için bir işlem yapamadılar.Ben bunları öğrendiğimde öz annemle konuştum.Bana halamın mal varlığı olduğunu hem ordan hem burdan mal alamayacağımı söyledi.Bu malları abimler çalışarak edinmişler.Onların hakları olduğunu söyledi.Bunun üzerine tanıdık bir avukata danıştım.Dava açıp kazanacağımızı söyledi.Bütün bu konuları anlatan ve ellerindeki vekaletlerini kullanmamalarını ve kendilerine dava açıp hakkımı arayacağımı belirten iadeli taahhhütlü bir mektup gönderdik.Bu arada bir kaç avukata daha danıştığımda hiç boşuna uğraşmamamı bir hak talep edemiyeceğimi söylediler.Ben de Allah'a havale ederek işin ucunu bıraktım.Mantık olarak dolandırıcılığa bile girebilecek bir senaryoyla gerçekleşen bu olaydan herhangi bir sonuç alma şansım olabilir mi.