+ Konuyu Yanıtla
1 den 10´e kadar toplam 10 ileti bulundu.

Konu: Borcum Turkiye'ye donuste sorun olur mu

Borcum Turkiye'ye donuste sorun olur mu Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    istanbul, Türkiye.
    İletiler
    1
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Borcum Turkiye'ye donuste sorun olur mu

Merhaba

2 yil once yurt disina cikarken bazi bankalara cuzi rakamlarda borc biraktim. Adres aileme ait oldugu icin icra ailemin evine gitti( ikametgahim farkli bir sehirde). Icra memuru alinacak birsey yoktur diye tutanak tuttu. 6 ay sonra Turkiye'ye donus yapacagim. Acaba giriste herhangi bir problem yasarmiyim. Bunu ben donmeden nasil ogrenebilirim( sabika kaydi, mahkeme dosyasina bakma vb..) Borc silinmesi gibi bir durum ulkemizde varmi? Eger varsa kac yilda silinir? Icranin gelmis olmasi ve alincak birsey bulunamamasi bana birsey kazandirirmi sonuc ne olabilir? Simdiden cevaplariniza tesekkur ederim.

n.k

Hukuki NET Güncel Haber

Borcum Turkiye'ye donuste sorun olur mu konulu yargıtay kararı ara
    Borcum Turkiye'ye donuste sorun olur mu konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    İstanbul, Türkiye.
    İletiler
    4.244
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Hakkınızda usulune uygun tebligatlarla icra takibi yapılmış ve süresinde mal beyanında bulunmamışsanız veya icra dairesinde alacaklı ile borcun taksitlendirilmesine yönelik icra taahhüdünde bulunmanıza rağmen taahhüdünüzü yerine getirmedi iseniz hakkınza icra ceza mahkemelerinde dava açılmış ve cezalandırılmanıza karar verilmiş ise yurda girerken sorun yaşabilirsiniz.

MADDE 143 - (Değişik: 3890 - 3.7.1940) (Değişik 1. fıkra: 4949 - 17.7.2003 / m.40) …………..
    Alacaklı aciz vesikasını aldığı tarihten bir sene içinde takibe teşebbüs ederse yeniden ödeme emri tebliğine lüzum yoktur.
    Aciz vesikasında yazılı alacak miktarı için faiz istenemez.

Kefiller, müşterek borçlular ve borcu tekeffül edenler bu miktar için vermeğe mecbur oldukları faizlerden dolayı borçluya rücu edemezler.

(Değişik 6. fıkra: 4949 - 17.7.2003 / m.40) Bu borç, borçluya karşı, aciz vesikasının düzenlenmesinden itibaren yirmi yıl geçmesiyle zamanaşımına uğrar. Borçlunun mirasçıları, mirasın açılmasından itibaren bir sene içinde alacaklı hakkını aramamışsa, borcun zamanaşımına uğradığını ileri sürebilirler. ………
    Bu bölümün maddede değiştirilmeden önceki hali : “Bu borç borçluya karşı zamanaşımına tâbi değildir. Fakat borçlunun mirasçıları, mirası kabullerinden bir sene içinde alacaklı hakkını aramamışsa, zamanaşımı iddia edebilirler. “
    (forum katılımcılarından özür dileyerek düzeltiyorum)

Yani alacaklı bu süre içinde sizin bir mal varlığınız olduğunu tespit ederse aciz vesikası ile hakkınızda yeniden işlem yapabilir.

Alacaklı icra dosyasını işlemsiz bırakırsa bir yıl içinde icra dosyası işlemden kalkar. Zaman aşımını kesen ve durduran sebepler haricinde Alacak; 10 yıllık zaman aşımı süresi içinde talep edilmez ise zamanaşımına uğrar

zaman insanları değil armutları olgunlaştırır.

Nerede
    Türkiye.
    İletiler
    687
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

sayın ernur,

kusura bakmayın ama sorduğunuz sorulardan, açıkca, borcu ödemek istemediğiniz, anlaşılmaktadır. borcu ödemekten imtina etmekte olduğunuz gibi, üstelik de sizin hareketiniz nedeni ile ailenizin evine haciz gelmiş olması da oldukça düşündürücüdür.

haciz esnasında "haczedilecek hiçbir mal bulunamadı" şerhli tutanak, aciz vesikâsı hükümdedir.

bu "borç ödemeden acz vesikâsı" HİÇ BİR ZAMANAŞIMINA TABİ DEĞİLDİR. YANİ ALACAKLI, İSTERSE OTUZ VEYA KIRK SENE SONRA DAHİ, BU BORCU SİZDEN , HİÇ UMMADIĞINIZ BİR ANDA- TAHSİL EDEBİLİR. borç "takmış" olduğunu bankalar da, emin olun, bu borcu sizden öyle veya böyle,-er ya da geç- tahsil edeceklerdir. hiç şüpheniz olmasın.

borcunuzu ödemekten nasıl kaçınacağınız hususunda bu kadar endişe ettiğinize göre, (çünkü bu borç silinmesi ülkenizde var mı? mal bulunamamış olması bana birşey kazandırır mı?diye soruyorsunuz) borcunuz da cüzi rakamlarda değil, oldukça yüklü bir meblağ olsa gerektir.

hakkınızda (mal beyânında bulunmama ve benzeri (İ.İ.K.' dan kaynaklanan) suçlarınız nedeni ile, muhakkak surette, kesinleşmiş hapis cezâlarınız vardır. emin olunuz ki; hakkınızda yakalama müzekkeresi de çıkarılıp tüm birimlere dağıtılmıştır. yurda giriş yaptığınız anda ilk önce (hapishanelerde yer olmadığından) göz altına alınmanız ve borcu halen ödememeniz durumunda cezânın infâzı gerçekleştirilecektir. yurt dışında kalmanız da sizin için kesin çözüm olmaz.

yurt içinde kaçak yaşasanız bile- ki bu mümkün değildir- aciz vesikâsı nedeni ile, ömür boyu hiç bir mal/mülk edinememeniz ve edinmeniz halinde de derhal bu mala el konulacağı anlamına gelecektir.

hapis cezâları vd. hususları nasıl öğreneceğiniz ile ilgili mâlumatı da size verebilirdim ama uygulamada sizin bunu tatbik edip öğrenmeniz çok zor olduğunu ve sizin bu borcu mutlaka ödemenizin esas olduğunu dikkate alarak size sadece şunu tavsiye edebliyorum. borçlarınızı ödeyiniz.

kaç bankaya ve ne kadar borcunuz olduğunu belirtmemişsiniz ancak dosyalarınızın epey kabarık olduğu açık ve sarihtir.

alacaklı bankalarla temasa geçerek borcu ödemek istediğinizi ve hakkınızdaki suç dosyalarındaki şikâyetlerinden ferâgat edilmesini, bankalardan tâlep etmenizi, tavsiye ediyorum size. (tabi ki önce borcu ödeyeceksiniz. bundan kaçamazsınız.)

borcu rızâen ödemezseniz, mutlaka, CEBREN VE İCRÂEN, ödemek zorunda kalacaksınız.

Nerede
    Türkiye.
    İletiler
    687
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

sayın ernur,

ayrıca; ikâmetgâhınızın (ailenizin adresinden ayrı olarak) farklı bir şehirde olduğunu belirtmiş olduğunuzdan; bir hususu daha eklemek gereğini gördüm.

şöyle ki;

adres değişikliğini ilgili mercilere bildirmek, kanuni yükümlülüğünüzdür.

bu nedenle; borcunuzu ödemekten kaçınmaya yönelik olarak, sürekli olarak adresinizi değiştirdiğiniz takdirde dahi; borçtan sorumluluğunuz ortadan kalkmayacağı gibi; bundan sonraki tebligatlar, vaziyete göre uygulanacak yasa hükümlerine göre (ilânen tebligat vs. gibi yöntemlerle)yapılabileceği gibi yeni adresinizin cumhuriyet başsavcılığı marifeti ile tespit edilmesi de söz konusu olabilecektir.

oldukça karamsar bir tablo çizdim; ama uygulamaların bu yönde cereyân edeceğinden ve söz konusu borçların MUTLAKA sizden tahsil edileceğinden emin olunuz.

hakkınızda cezâ vb. dosya olup olmadığı vs. gibi hususları değil, çok iyi bildiğinizden emin olduğum alacaklılarınız ile kontakt kurarak söz konusu borçlarınızı ödemenizi tavsiye ederim.

fakat; devamlı olarak sıkıntı içinde ve her an haciz ve de hapis cezâsı ile karşı karşıya kalmak korkusu ile yaşamaya devam etmek istiyorsanız, bu hususta elbette ki son söz sizin!

Nerede
    Türkiye.
    İletiler
    687
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

şunu da aklınızdan çıkarmayın, sayın ernur,

hakkınızdaki hapis cezâlarının tümünü çekseniz dahi, yani tüm cezâlar infâz edilerek yerine getirilse dahi, bu husus, BORCUNUZUN SİLİNDİĞİ ANLAMINA GELMEZ.

bu takdirde sadece cezânızı çekmiş olacağınızdan; ancak cezâi yaptırımlardan kurtulmuş olursunuz. BORÇLARDAN SORUMLULUĞUNUZ AYNEN DEVAM EDECEK OLUP; mutlaka tahsil cihetine gidilecektir. bu nedenle; tebligatlardan haberdar olabilmeniz için ilgili mercilere adresinizi bildirmeniz de yine sizin menfaatinizedir. aksi takdirde; yani adres değiştirerek kurtulabileceğinizi sanıyorsanız, büyük bir yanılgı içerisindesiniz demektir. bu kabil bir tavır, ancak (tebligatların içeriğini öğrenemeyeceğinizden) yine sadece sizin aleyhinize olacaktır.

Nerede
    Türkiye.
    İletiler
    687
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

sayın ernur,

sizin bu siteyi tekrar ziyaret edip etmeyeceğinizi bilmemekle beraber, bu sitenin binlerce ziyaretçisi bulunduğunu ve başka borçluların da forumları tâkip edeceğini düşünerek gerçekleri ve de sizin ve dolayısyla tüm borçluların menfaatine olacak hususları aktarmaya çalıştım. bu nedenle; kullanmış olduğum üslûbun yadırganmamasını umarım.

eklemek istediğim iki husus daha var:

birincisi; aciz vesikâsının tanzim tarihinden itibaren, geçen seneye kadar , ilgili borç için HİÇ BİR ZAMANAŞIMI SÜRESİ ÖNGÖRÜLMÜŞ DEĞİLDİ. ALACAKLININ, - OTUZ VEYA KIRK SENE SONRA DAHİ OLSA- SÖZ KONUSU ALACAĞI TAHSİL ETME HAKKI BULUNMAKTA İDİ.

icrâ ve iflâs yasası hükümlerinde yapılan en son değişikliklere baktığımızda dahi; bu süre halihâzırda YİRMİ SENE olup; bu müddet dahi,- 10 yıllık genel zamanaşımı süresine nazaran- oldukça uzun bir süreçtir.

ikinci husus da; kesinleşmiş hapis cezâlarının, sürelerine göre zamanaşımına uğramasıdır. örneğin 3 aya kadar olan hapis cezâları, kesinleştikten sonra 1 I(bir) yıl içinde infâz edilmemişse, cezâ zamanaşımı söz konusu olmaktadır, ki; tatbikatta, doğrudan cezâ infâzı gerçekleştirilmektedir.

özet olarak; kısa olan cezâ zamanaşımı gerçekleşse bile (ki sanmıyorum), BORCUNUZ KOLAY KOLAY ZAMANAŞIMINA UĞRAMAZ.

Nerede
    istanbul, Türkiye.
    İletiler
    7
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Sayin Zara,
    Verdiğiniz Bilgiler Için çok Teşekkür Ederim Ama Sanirim Siz Bir Bankanin Avukatisiniz Ve Insanlari Olumsuz Yönlendiriyorsunuz! Provokatifsiniz! ülkemizde Yüzbinlerce Kişi Kredi Karti Borcunu ödeyemiyor Ve Onlara Ne Oluyor Allah Aşkina??? Bize Teori Değil Pratikten Bahsedin Lütfen.
    Saygilarimla,
    Apo Bilir

Nerede
    Türkiye.
    İletiler
    687
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

SAYIN APOBİLİR,

HER BAKIMDAN, O KADAR BÜYÜK BİR YANILGI İÇERİSİNDESİNİZ Kİ; SİZE SÖYLEYECEK SÖZ BULAMIYORUM. DAHA DOĞRUSU, SÖYLENECEK ÇOK ŞEY VAR, LÂKİN SİZİN BUNLARI KABULLENEBİLECEĞİNİZİ HİÇ SANMIYORUM.

SAYIN ERNUR'UN AÇMIŞ OLDUĞU FORUMA VERMİŞ OLDUĞUM CEVAPLAR, SOMUT GERÇEKLERİ İFÂDE EDEN VE -ALACAKLININ BİR BANKA OLUP OLMASI NAZARA ALINMAKSIZIN- BORÇLUNUN MUTLAKA MUHATAP KALACAK OLDUĞU HUKUKİ VE CEZÂİ YAPTIRIMLARDIR. ZANNEDİYOR MUSUNUZ Kİ; KANUN YAPICI, BU HUSUSLARDA GEREKLİ YASAL DÜZENLEMELERİ YAPMAMIŞ VE DE ÖNLEMLERİ ALMAMIŞ OLSUN?? MERAK ETMENİZE MÂHAL YOKTUR. YASA KOYUCU HER ŞEYİ EN İNCE AYRINTISINA KADAR DÜŞÜNMÜŞTÜR.

madem ok kadar merak etiniz;sandığınızın aksine; ben bir banka avukatı olmadığım gibi herhangi bir bankanın avukatlığını üstlenmeye niyetim de bulunmamaktadır. bilâkis; borçlu bir banka aleyhine alacak dâvâsı ve bunun yanısıra, gerçek ve tüzel kişiler ait muhtelif dâvâlar tâkip etmekteyim. ne sizin ne de sayın ernur'un alacaklısını tanımam. ben sadece, gerçekleri ve sizin menfaatinize olabilecek hususları aktarmaya çalıştım.

İŞLEMEYİ DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ SUÇ, DOLANDIRICILIK SUÇU OLUP; CEZÂSINI DA MUTLAKA ÇEKECEKSİNİZ. NE BU SİTEDE NE DE BAŞKA BİR YERDE, SORDUĞUNUZ SORULARIN CEVABINI BULAMAYACAKSINIZ.

ANCAK GÖRÜNEN O Kİ; SİZ YOLUNUZU ÇİZMİŞSİNİZ VE O YOLUN SONU DA BELLİ ZATEN..

Nerede
    istanbul, Türkiye.
    İletiler
    7
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Sayın Zara,
    Diğer forumda olan sorularıma yanıt vermeniz mümkün mü acaba?
    Teşekkür ederim.

Nerede
    Türkiye.
    İletiler
    687
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

sayın apobilir,

işlerim bu aralar çok yoğun olduğu gibi, bunun yanısıra, forumların dışında, özellikle yeni üyeler, KM ile de (özelden) sürekli tarafıma soru yöneltmektedirler. hepsini (ve bu arada sizin sorularınızı da)en kısa zamanda,-tabi bildiklerimi aktarmak sureti ile ve eksik bildiklerimi belirtmek kaydıyla- sorularınızı cevaplamaya çalışacağım.ancak; hangi forumu kastettiğinizi anlayamadığımdan, bunu öncelikle belirtiniz ki, bir an önce, elimden geldiğince size yardımcı olmaya çalışayım.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar: