24/06/2007 tarihinde çok severek evlendiğim eşim ile henüz askerlik görevimi, bu yaşıma dek tamamlamamış olmam sebebini göz önünde bulundurarak ailemin(anne-baba) yaşadığı ve 4 kişinin kolaylıkla barınabileceği geniş yüz ölçümüne sahip evimize yerleştik. Kaldı ki 24/06/2007 olan evlilik tarihimizden 6 ay önce yani nişanlandığımızda, eşim ailesinin kent dışında yaşıyor olması ve ev arkadaşı ile yaşadığı problemler sebebiyle zaten benim ailemle yaşadığım eve taşınmıştı. Bu noktaya kadar olan kısımda herhangi bir problem yoktu ve eşimden rica ettiğim süreyle mevcut baba ocağında, ben askerlik hizmetimi aradan çıkartıncaya dek kalmayı da hem ailesi hemde kendisi kabul etmişti.
Genel aile yapısı ve sosyo-kültürel yapı olarak eşim ve ailesi varoş diye tabir edebileceğimiz bir bölgede, düzenli gelire sahip olmadan çeşitli ekonomik güçlüklerle yaşamaktaydı buna karşın ben ve ailem yaşadığımız büyük kentin gelir ve kültürel düzeyi en yüksek ilçesinde, saygın bir sosyal statüyle yaşamaktaydık ve hala da bu böyle devam etmektedir. Eşim bahsettiğimiz bu bölgedeki pek de iyi olmayan bir liseden mezundur ve ben de İ.İ.B.F Kamu Yönetimi mezunu, belirli bir süre yurt dışında yaşamış ve kamu sektöründe iyi bir kariyere sahip bir işte çalışmaktayım.
Henüz evliliğimizin ilk 30 günü dolmamıştı ki eşim çok basit gerekçeler sebebiyle beni terk etti ve 1 hafta süreyle ailesinin yanında yaşadı...Kendisine karşı herhangi olumsuz bir davranışım, hakaretim, şiddet yanlısı bir girişimim olmamasına karşın gidip kendisini ailesinden geri getirmiş ve bu arada da malesef sosyo-kültürel olarak bana fikir ve telkin etmelerine ihtiyaç duymadığım ailesinin fikirlerini de eşime olan saygım ve sevgim sebebiyle sessizce dinleyerek içime attım. Eşimin eve geri dönüşünün ardından tekrar, henüz 1 ay geçmişti ki yine sudan bir sebepten çıkan bir tartışma sebebiyle ben evde yokken tüm eşyalarını toplayarak eşim bir kez daha beni 1 haftalığına terk etti ve aynı problemleri bir kez daha bana yaşattı. Yaklaşık 1,5 ay önce yine gözle görülür büyük bir sebep olmaksızın eşim beni terk etti ancak bu kez durum biraz farklı! Şöyle ki eşim tüm bu beni terk edişlerinin ardında her defasıonda farklı sebepler sunmuştu ve buna ek olarak da ayrı bir evde yaşamak istediğini de belirtmişti ancak eşimi tanıdığım ilk günden bu yana her istediğini gerçekleştirmeye çalışırken ve arada bir de nikah-düğün gibi maddi külfet getiren organizasyonlar yaşadığımdan oldukça borçlu bir noktaya ulaştım. Kendisine borçları kapatmadan kiralık bir ev tutmanın getireceği yükü defalarca matematiksel hesaplarla anlatmış olmama karşın bu isteğinden vazgeçmedi.(üstelik daha önce beli bi süre mevcut evimde, ailemle yaşamayı hem kendisi hem de ailesi kabul etmişti)
Geçtiğimiz haftalarda bir gece kendisini ayrı bir ev tutma kararı aldığımı açıklamak için geç vakit aradığımda telefonunun meşgul olduğunu gördüm. Yaklaşık 2 - 2,5 saat boyunca gece 03:15e dek biriyle görüşme yaptı ve biraz zorladığımda bu görüştüğü kişinin bir erkek olduğunu ancak yalnızca dertleştiğini söyledi. Kaldi bana ait olan telefon hattının dökümünü aldığımda bu kişiye ait farklı telefonları defalarca aradığını gördüm. Son olarak dün kendisiyle görüştüğümde tüm görüşmeleri ve hatta 1 kez buluştuğunu bile itiraf etti ancak yaşadığı ağır psikolojik travmalı dönemde yalnızca bu kişiyle dertleştiğini söyledi.Ayrıca kendisi dün, MK 134/1 inden bana boşanma davası açtı.ŞİMDİ MERAK ETTİĞİM KONU ŞUDUR Kİ HENÜZ 1 YILI DOLDURMAMIŞ BİR EVLİLİKTE MK 134/1 DEN(ANLAŞMALI BOŞANMA) ŞEKLİNDE VERİLEN BİR DİLEKÇE İLE BOŞANMA GERÇEKLEŞİR Mİ? YOKSA BİZİ EVLİLİK DANIŞMANINA MI YÖNLENDİRİRLER.DAHA ÖNCE BUNA BENZER GÖRÜLMÜŞ DAVALARLA KARŞILAŞAN ARKADAŞLARIN FİKİRLERİNA İHTİYACIM VAR. BU ARADA EŞİMİ HALA SEVİYORUM...
Bugüne dek ne ben ne de ailem tarafından eşime hiç bir şekilde hakaret, sözlü saldırı, şiddet girişimi olmamıştır ANCAK EŞİMİN TEYZELERİ VE KENDİ ANNESİ PROBLEMLİ EVLİLİKLER YAŞAMAKTADIR, EŞİMİ HER TARTIŞMANIN ARDINDAN BOŞANMASI YÖNÜNDE TEŞVİK ETMİŞLERDİR. SON OLARAK DA BENİMLE BOŞANMAK İSTEDİĞİNİ SÖYLEDİĞİ VE EVİ TERK ETTİĞİ GÜN YANİ 27/11/2007 TARİHİNDE BENİ BOŞANMA TALEBİYLE ARAMADAN ÖNCE YİNE TEYZELERİNDEN BİRİYLE YAPTIĞI NEREDEYSE 1 SAATLİK TELEFON GÖRÜŞMESİNİ DE TESPİT ETMİŞ BULUNMAKTAYIM. KALDI Kİ KENDİSİ O SABAH BENİ ÖPEREK, HERHANGİ BİR PROBLEM OLMAKSIZIN EVDEN AYRILMIŞ ANCAK ÖĞLENDE TEYZESİ İLE YAPTIĞI BU UZUN GÖRÜŞMESİNİN ARDINDAN BENİMLE BOŞANMA KARARI ALARAK BENİ ARAMIŞTIR...
Vereceğiniz nazik cevaplara şimdiden teşekkür ederim...
Öncelikle küçük harfle de herşeyi anlayabildiğimizi anımsatmak isterim. Akabinde;
MK m.134/1 Anlaşmalı boşanmayı değil. evlilik başvurusunu ifade eder. Sanırım yanlış yazıldı. Neyse, anlaşmalı boşanma hususuna gelince, anlaşmalı boşanma hükmü MK.166/3' te de belirtildiği gibi "Evlilik en az bir yıl sürmüş ise, eşlerin birlikte başvurması ya da bir eşin diğerinin davasını kabul etmesi halinde, evlilik birliği temelinden sarsılmış sayılır. Bu halde boşanma kararı verilebilmesi için, hakimin tarafları bizzat dinleyerek iradelerinin serbestçe açıklandığına kanaat getirmesi ve boşanmanın mali sonuçları ile çocukların durumu hususunda taraflarca kabul edilecek düzenlemeyi uygun bulması şarttır. Hakim, tarafların ve çocukların menfaatlerini göz önünde tutarak bu anlaşmada gerekli gördüğü değişiklikleri yapabilir. Bu değişikliklerin taraflarca da kabulü halinde boşanmaya hükmolunur. Bu halde tarafların ikrarlarının hakimi bağlamayacağı hükmü uygulanmaz.dir.
Ayrıca anlaşmalı boşanma iki tarafın da mahkemeye birlikte aynı irade beyanı ile başvurması ile mümkündür. Eşiniz veya siz tek başınıza böyle bir dava açamazsınız (yukarıda madde metninde belirtilen sonradan davanın karşı tarafça kabulu kısmı yine bu durumu değiştirmez). Tek tarafın açacağı dava nizalı yani çekişmeli boşanma davası olur. Eşiniz açtıysa o davacı siz davalı olrusunuz.
1 yılı doldurmayan evliliklerde Hakimler gerekli gördüğü tedbirleri alabilir (Psikoloğa gönderme gibi)
Öncelikle nazik cevabiniz için çok teşekkür ederim. Uzun zamandir bu websiteyi ziyaret etmemiş olmam sebebiyle bu büyük harflerle ilgili konuyu unutmuştum, asıl vurgulamak istediğim kısımlar belirgin olsun diye bu şekilde bir yöntem izledim...Lütfen hoş görünüz...Eşim bir arzuhalciye yazdırılmış ve "anlaşmalı boşanma" ibaresi içeren bir dilekçeyle dün dava dosyası oluşturdu ancak ben bir dilekçe vermedim...Daha önceki emailimde de bahsettiğim üzere eşimi annesi ve teyzeleri olumsuz yönde etkilemekteler, mahkemeden bu durumu engelleyecek bir sonuçla evlilik aktimizin devamlılığını sağlamaya yönelik bir sonuç çıkma olasılığı var mıdır? Hakim ayrı bir ev tutmam ve bu bir yıllık sürecin tamamlanması yönünde bir telkin de bulunabilir mi?
Zaten siz davayı kabul etmediğiniz müddetçe Hakim boşanma kararına hükmetmez, hükmedemez (ta ki MK' da yer alan haklı boşanma gerekçeleri ispat edilinceye kadar)
Arzuhalciye yazdırılıan dilekçe de ancak o kadar olur zaten. Sizin anlattıklarınız ışığında eşiniz size bir boşanma davası ikame etmiştir. Anlaşmalı Boşanma davası diye bir şey burada söz konusu değildir.
Ben ayrı ev tutun diye karar veren bir hakime hiç rastlamadım daha.
Konu Av.Ayşegül Egemen tarafından (10-01-2008 Saat 15:17:58 ) de değiştirilmiştir.
Zaten siz davayı kabul etmediğiniz müddetçe Hakim boşanma kararına hükmetmez, hükmedemez (ta ki MK' da yer alan haklı boşanma gerekçeleri ispat edilinceye kadar)
Arzuhalciye yazdırılıan dilekçe de ancak o kadar olur zaten. Sizin anlattıklarınız ışığında eşiniz size bir boşanma davası ikame etmiştir. Anlaşmalı Boşanma davası diye bir şey burada söz konusu değildir.
Ben ayrı ev tutun diye karar veren bir hakime hiç rastlamadım daha.
İnanın nazik cevaplarınıza minnettarım...Sizce Hakimin, eşimin aile fertlerinin bu olumsuz yönlendirme ve etkilerinden uzak kalması yönünde bir telkinde bulunma olasılığı var mıdır?
Sayın adverseconditions,
İçinde bulunduğunuz durumu benimde başımdan yakın zamanda geçtiği için anlıyorum bir nebzede olsa bende askere gitmedim sizin gibi okul yüzünden ve ailemle ayrı dairelerde olsak da aynı binada oturuyorduk öyle olduğu halde eşimde çalıştığı halde tutturdu çıkalım diye hatta çıkmaz isem ayrılmakla tehdit etti bende evliliğimin bittigini hissettim fakat bir şans daha veriyim dedim ve kiraya çıktım ve sonunda ayrıldım şimdi vicdanım rahat size tavsiyem denemeniz ileride keşkeler olmaması için, umarım herşey gönlünüzce olur.
Öncelikle nazik cevabiniz için çok teşekkür ederim. Uzun zamandir bu websiteyi ziyaret etmemiş olmam sebebiyle bu büyük harflerle ilgili konuyu unutmuştum, asıl vurgulamak istediğim kısımlar belirgin olsun diye bu şekilde bir yöntem izledim...Lütfen hoş görünüz...Eşim bir arzuhalciye yazdırılmış ve "anlaşmalı boşanma" ibaresi içeren bir dilekçeyle dün dava dosyası oluşturdu ancak ben bir dilekçe vermedim...Daha önceki emailimde de bahsettiğim üzere eşimi annesi ve teyzeleri olumsuz yönde etkilemekteler, mahkemeden bu durumu engelleyecek bir sonuçla evlilik aktimizin devamlılığını sağlamaya yönelik bir sonuç çıkma olasılığı var mıdır? Hakim ayrı bir ev tutmam ve bu bir yıllık sürecin tamamlanması yönünde bir telkin de bulunabilir mi?
Teşekkürler
Hakimin psikoloğa sevketmesi aslında dediğinize bağlı bir durumdur. Psikolog da yazacağı rapor da bu hususa değinebilir gerekli görüyorsa ve gerçekten öyleyse. Hakim de buna uygun kararını verecektir. Ama takdir edersiniz ki Hakimin ne karar vereceğini bilemeyiz.
Merhabalar, öncelikle yaşadıklarınızdan dolayı geçmiş olsun. Yaşadıklarınız çok kolay şeyler değil.Size bir bayan olarak önerim. Ailenizle aynı dairede oturmayın.Eğer ki işinizide seviyorsanız bunu deneyip ayrı eve çıkmanızdır. Hayatı kazanmak ,evliliği yürütmek kolay değil.Bu sefer siz fedakarlık yapın ve içinizde bencede kalmasın keşkeler.Eğerki sizi seviyorsa ayrı eve geçince mutlu olursanız zaten herşey harika demektir.Olmazsada siz üzerinize düşen görevi seven bir eş olarak yapmış olursunuz.Hakim size şunu da sorabilir.Mademki her yönden iyi durumdasınız o zaman neden ailenle kalıyorsun, yada onun ailesini küçümsüyorsun diyebilir.O yüzden onun aile yaşantısını bence hiç karıştırmayın.Siz eşinizi sevdiniz ve onu bildiğiniz ailesiyle kabul ederek imzayı attınız bunu unutmayın. Eğerki eşinizde sizin kadar sevgiyi size karşı duyuyorsa ki inşş duyar.Zaten o da sizinle aynı hayatı paylaşmayı sürdürür.Güzel ,mutlu ve barıştığınız günleri yazacağınız günler dileğiyle.Bol şanslar.
Merhabalar, öncelikle yaşadıklarınızdan dolayı geçmiş olsun. Yaşadıklarınız çok kolay şeyler değil.Size bir bayan olarak önerim. Ailenizle aynı dairede oturmayın.Eğer ki işinizide seviyorsanız bunu deneyip ayrı eve çıkmanızdır. Hayatı kazanmak ,evliliği yürütmek kolay değil.Bu sefer siz fedakarlık yapın ve içinizde bencede kalmasın keşkeler.Eğerki sizi seviyorsa ayrı eve geçince mutlu olursanız zaten herşey harika demektir.Olmazsada siz üzerinize düşen görevi seven bir eş olarak yapmış olursunuz.Hakim size şunu da sorabilir.Mademki her yönden iyi durumdasınız o zaman neden ailenle kalıyorsun, yada onun ailesini küçümsüyorsun diyebilir.O yüzden onun aile yaşantısını bence hiç karıştırmayın.Siz eşinizi sevdiniz ve onu bildiğiniz ailesiyle kabul ederek imzayı attınız bunu unutmayın. Eğerki eşinizde sizin kadar sevgiyi size karşı duyuyorsa ki inşş duyar.Zaten o da sizinle aynı hayatı paylaşmayı sürdürür.Güzel ,mutlu ve barıştığınız günleri yazacağınız günler dileğiyle.Bol şanslar.
Güzel temennileriniz için gerçekten çok teşekkür ederim...İnanın bana ailesini hiç küçümsemedim ancak özellikle annesinin ve teyzelerinin yanlış ve olumsuz doldurmaları sebebiyle bu noktaya gelmiş olmamız ailesine karşı olan iyi niyetimi neredeyse yok etti...Ayrı ev olayına gelince de askerlik görevimi hala aradan çıkartmamış olmam, arkamda Onu yalnız bırakıp gitmek istemeyişim ve benim gelirim olmaksızın(ücretsiz izinle askere gitme durumumda...)kirada yaşamanın getireceği maddikülfeti yalnızca kendi maaşıyla karşılayamayacağı gerçeğini göz önünde bulundurarak ayrı bir eve çıkmanın stratejik olarak uygun olmayacağını belirledik. Kaldı ki nişanlı kaldığımız 6 ay boyunca da bizimle aynı ev içerisinde yaşadı ve herşey gayet yolundaydı...
Bir kez daha iyi niyetli temennileriniz için çok teşekkür ederim.
Her ne kadar çabalasam da eşim bende ayrılmayı kafasına koymuş. Dilekçesini sundu ve bana da celb geldi, 21/03/2008 tarihinde duruşmamız var ve artık bende bu evliliğin sonlanmasını istiyorum çünkü eşim başka biriyle bir kaç kez görüşmüş ve bunu kendisi bana beyan etti... Duruşma için avukat tutacak durumu yok kendisinin ve bende tutmadım...Evden giderken ailemin nikahta hediye ettiği tüm takıları alarak gitti ve dilekçesine "herhangi maddi ve manevi talebimiz yoktur" yazmış ancak ben altınlar üzerinde hakkım olduğunu düşünüyorum...En seri şekilde bu evlilik nasıl sonlandırılabilir ve eşimin götürdüğü altınlarda bana ait olan hakkı(ki böyle bişey varsa, olduğunu saniyorum ama...)nasıl alabilirim? Yardımcı olacak hukukçu arkadaşlara bilgi paylaşımları için şimdiden teşekkürler...
Ben yaklaşık 5 ay önce evlendim ve eşimle geçinmekte sıkıntı çekiyoruz. Çok sinirli ve çok fazla kavga çıkartıyor. Bir de kendisinin de kabul ettiği...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku