07.11.2005 tarihinde bir 2 ortaklı bir Ltd.Şti.'nde çalışmaya başladım.Sigortam sürekli bir sonraki ay kesin yapıcaz diyerekten aksatıldı.İyi niyetim ve iş hayatındaki tecrübesizliğim kötüye kullanıldı, şirket yeni kurulduğu için çalışanlardan yaklaşık 10'unda aynı sorun mevcuttu. 06.10.2006 tarihinde işe girişim verilerek nihayetinde 11 ay sonra sigortam yatırıldı.(prim asgari ücretten yatırılmıştı benim o tarihte aldığım ücret 600 ytl idi) 04.01.2007 tarihinde benim ve şirkette sigortalı görünen 2 iş arkadaşımın daha sigortası kesilmiş ve tasviye işlemleri başlatılmış, bu durumu ancak 05.02.2007 tarihinde çalışmakta olduğumuz şirketimizin aynı alanda faaliyet gösteren başka bir şirketle(ki burda da deneme süresi bahanesiyle 2 ay sigortam yatırılmadı) birleştirileceği söylendiğinde öğrendim.Bu tarihten itibaren çalışma adresimiz söz konusu yeni şirket olmuştur. Sözlü ortaklık yapılmıştır ve eski işverenlerimiz anlaşarak çalışmış olduğumuz ilk şirketi kapatarak yollarına ayrı şekilde devam etme kararı vermişlerdir. Bize önceden haber vermeden aniden artık diğer şirkette çalışacağımız söylendi ve haklarımız,tazminat, yatmayan sigorta primleri vs. konuşulmadı. Ben vatani görevimi yapmak için mart ayında şu an çalıştığım iş yerimden ayrılacağım. Eski şirketimizin patronu şu anki şirkette de ortaktır fakat bu kağıt üzerinde değil sözlü olarak yapılmıştır. Bu durumda ben yatırılmayan sigorta primlerimle vede tazminat ile ilgili ilk çalıştığım şirket(tasviye işlemleri başlatılmış olduğu halde) ve sonradan sözlü birleşilen ve şu anda çalışmakta olduğum şirketten hak talep edebilirmiyim? Ne yapmam gerekiyor, ne talep etmem gerekiyor lütfen beni yönlendirirmisiniz? Çok zor durumdayım beni bilgilendirirseniz sevinirim, şimdiden teşekkür ederim.