Merhaba,

09/2006'da Maslak'ta 1000 metrekare alana kurulu büyük bir teknoloji mağazası kampanyasından bir bilgisayar sipariş ettim ve 150 lira peşin ödedim. türlü sebeplerden dolayı 2007 başına kadar oyalandık, bilgisayarlar 15 gün içerisinde teslim edilmesi gerekirken, maalesef dükkanı kapatıp gitmişler. Elimde sadece mağaza adına imzalanmış ödediğim para karşılığı makbuz var. Ortaklarla ilgili bir hukuk bürosunun devreye girdiği söylendi, ancak birtakım sebeplerden dolayı sanırım bu büro çekilmiş. Kişisel nedenlerden ötürü bu zamana kadar ilgilenemedim ama mağazada polis denetiminde çok büyük kampanya düzenleyen birileri tarafından bu şekilde dolandırılmak bu ülkede bu kadar basitse, kime güvenip de mal alacağız... Dolandırılan kişi sayısının 100'ü geçtiğini zannediyorum. Bu aşamada ne yapabilirim, normal şartlarda böylesine büyük bir dolandırıcılığın böyle göz göre bir şekilde olamayacağını zannettiğimden, kamu davası vs.. açılabilir veya vakti olan birileri kesinlikle sonuç alabilir diye düşünüyordum ancak olumlu hiçbir gelişme olmadı.

Böylesine nitelikli bir dolandırıcılıkta Mali Suçlar Şubesi'nin devreye girmesi gerekmez miydi? Şuanda savcılığa mı suç duyurusunda bulunmam lazım? Zaman aşımı söz konusu mu?

İlgilenen olursa süreci ayrıntılı biçimde anlatabilirim. Teşekkürler.