merhaba

bir akrabam lisede okuyorken öğretmeni ondan not karşılığı bilgisayar parçası istemiş.akrabam götürmeyincede hakaret etmiş ve sınıfda bırakacağını söylemiş.

bu olay 5 yıl önce oldu.öğretmen dediğini yaptı akrabam sınıfda kaldı.hakettiği notların yarısını bile vermemiş öğretmen.bizde bunun üzerine idare mahkemesine dava açtık ve bilirkişi yazılı kağıtlarını inceledi ve öğretmen haksız görüldü.akrabam 3 ay sınıf tekrarı yaptıktan sonra mahkeme kararı ile sınıf atlamıştı.ancak okul öğretmenlerinin düşman tavrı nedeniyle farklı okula nakil olmuştu.

il milli eğitim müdürlüğüne şikayette bulunduk ve görevlendirilen müfettiş velinin ve öğrencinin ifadelerini almıştı.müfettiş veli ve öğrenciyi kandırmış ve yazdıgı tutanakta öğretmenin küfür ettiği dövdüğü not kırdıgı gibi ifadeleri yazmamış ve baskı altında zorla imzalatmıştı.bunu yapan müfettiş bu gibi davranışları çok yaptıgından ödül olarak şu an başka bir ilde milli eğitim müdürü olmuştur.

size şu konuda danışmak istiyorum.bu bahsettiğim olaylar 2003 yılında oldu.ve geçen gün bahsettiğim öğretmeni gördüm ve bana hakaret etti.ben tekrar bu konudaki hukuki haklarımızı öğrenmek istiyorum.

maddi ve manevi kayıplarımızı,öğretmen ve müfettişin kötü niyetini,öğrencinin 3 aylık eğitim kaybının yaratacağı ömür boyu kayıp için ne gibi bir hukuki süreç izlemeliyim.
zaman aşımı olurmu bu gibi konularda.

Site Yönetiminden Duyurular
Forumlarda arama yapmadan soru veya yorum eklemeyiniz. - Kısa Mesaj ile hukuki soru sormayınız.
Türkçe yazım kurallarına özen gösteriniz. - Cümlelerinize büyük harf ile başlayınız, başlık ve iletilerinizin tamamını büyük harflerle yazmayınız. - Konularınızı doğru kategoride açmaya özen gösteriniz. - Başlıklarınızda "Acil, Lütfen Yardım, İmdat, Slm, Mrb" gibi kelimeler kullanmayınız. - Kurallara aykırı davranan üyeler ve forumları kilitlenecektir.