Siciller Doldu Arkadaşlar Kesinlikle Sicillerini öğreniniz neden mi?
Selam arkadaşlar size haklarınızı kullanabileceğiniz bir iki konuyu yazmak istiyorum çünkü hak verilmez alınır... ve kesnlikle hakkınızı kimseye yedirmeyin..
- Şimdi size başıma gelen bir olayı ve neler yapabileceğimizi tartışmak için bu konuyu açıyorum?
- Benim 1. sicil amirim olan yazı işleri müdürü gecen sene benim yüzüme karşı senin sicilini bozacam diye beni tehdit etmişti. Bende açıkçası inanmadım ve geçen sene olan 2006 yılı sicil suretlerimi istememiştim...
- Bu sene müdürün hal ve hareketlerinden şüphelenerek son beş yılın sicillerini istedim ve bugün cevap geldi. Tabi gelen cevapta
2001 çok iyi
2002 iyi
2003 iyi
2004 orta
2005 iyi
2006 orta ve
2007 orta
olarak cevap geldi...
- Benim sicilimde 1. derece sicil amirim olan yazı işleri müdürünün Garez ve kin duyarak kendi subjektip fikirlerini sicilime yazarak kesinlikle kötü not verdiğine eminim ve verdiği notlar enfazla 50 diye düşünüyorum...
- Evet arkadaşlar şimdi ben idare mahkemesine sicil aptali için dava acacagım çünkü ben şuana kadar hiç uyarı ve yazı yemedim... - İdare Mahkemesi sicil suretlerimin onaylı suretlerini Komisyondan isteyecek ve ben kesinlikle eminim sicil formunun 6. ve 8. maddeleri olan (6.madde Tarafsızlıgı görevini yerine getiriken dil ırk cins siyasi düşünce felsefi inanç din mezhep ayrılıklarından etkilenmeme) ve (8. madde olan insan haklarına saygısı insanların kişiliğine ve haklarına saygı gösterme hiç kimseye insanlık onuru ile bağdaşmayacak muamelede bulunmama) maddelerine cevabını açıklayamayacağı ve belgelendiremeyeceği kendi subjektip fikirlerini yazarak kötü niyetli olarak not verdiğini düşünüyorum... ve bana bu maddelerden enfazla 50 veya 60 verdiği kanatindeyim... Bırakın 60 ı bu maddelerden 90 verebilmesi içinde elinde bunu ispatlayacak bir belgesi olması gerekir diye düşünüyorum... yani bu demek oluyorki amir ispatlayamayacagı bölümlere kendi egosunu tatmin etmek için düşük not vermemesi gerektiği kanatindeyim...
- Ve ben İdare Mahkemesinde özellikle bu maddelere bakacam ve eğer böyleyse 1.Sicil amirim olan yazı işleri müdürü hakkında Manevi tazminat davası açmayı düşünüyorum ve bu davayı kazanacam arkadaşlar...
- Ayrıca Devlet Memurları Sicil Yönetmeliğinin 20 maddesinde açık olarak (Garez ve özel amaçla, sicil raporlarını gerçeğe aykırı doldurdukları anlaşılan sicil amirlerinin cezaî sorumlulukları saklıdır) hükmü bulunmaktadır... Bu maddeye istinaden amirimin bana iftira atarak ve görevini kötüye kullanarak bana sicil vermesinden dolayı hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmayı düşünüyorum...
- Ve arkadaşlar belki ben ileri gidiyorum ama ben bu hayatta hakkımı kimseye yedirmedim ve yedirmemde
-HAK VERİLMEZ ALINIR?-
Bana Önerisi olan arkadaşlar varsa önerilerinizi bekliyorum?
Re: Siciller Doldu Arkadaşlar Kesinlikle Sicillerini öğreniniz neden mi?
Bizlere öneride bulunacak fırsat bırakmamışsınız Sayın Düzgün, atmanız gereken adımları siz zaten atmış ve yapmanız gerekenleri de öğrenmişsiniz. Bu durumda sicil notunuzun neden düşürüldüğünün gerekçesini ve bu gerekçede ileri sürülen iddiaların ispat edilmesini beklemekten başka yol görünmüyor. İspat edilemezse zaten işin keyfiyeti ortaya çıkacak ve hakınız teslim edilecektir. Hakkınızı arama kararlılığınızı takdir ediyor, mücadelenizde başarılar diliyorum.
Sanırım sicillerinizle ilgili sadece ortalamalar size verilmiş... Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında sicil raporlarınızın birer suretini talep etmeniz halinde, raporların fotokopisi veriliyor... Fotokopileri aldığınızda, verilen puanlar yanında yapılan kişilik değerlendirmelerini de öğrenmiş olursunuz... Kısmen meçhul bir belgeyi dava etmektense, belgeyi tam edinip ona göre dava açmak daha mantıklı geliyor bana...
Sicillerimi öğrenmek için verdiğim dilekçe şu idi ancak bana gelen cevap iyi orta şeklinde geldi.
........Adli Yargı Adalet Komisyonu bünyesi .......... Adliyesinde , ....... Sicil numarası ile .......... olarak ....... yılından buyana görev yapmaktayım
4982 sayılı “Bilgi Edinme Kanunu” 09.10.2003 tarihinde, TBMM’de kabul edilerek 24.04.2004 tarihi itibari ile yürürlüğe girmesi, Ayrıca 23.01.2004 tarihli 2004/12 sayılı Başbakanlık Genelgesine göre;.
Tabi bulunduğumuz, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 112, 113, 114. maddelerine göre düzenlenen, Sicil Raporları ve bu raporlardaki, puanlama ve değerlendirme notları hakkında bilgi sahibi olmak, bu yasaya göre yasal bir hak olmuştur. İlgili 4982 sayılı yasanın; 1,2,3,4,5,6,10,11. maddeleri ve bu yasaya ilişkin, 2004/12 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile 1.11.1984 tarihli ve 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanuna istinaden, Bu yasal hakkın gereği olarak , kurumunuzda göreve başladığım günden buyana ve 2007 yılı da dahil olmak üzere, şahsımla ilgili düzenlenmiş bulunan, sicil raporlarının bir örneğinin veyahut onaylı kopyasının, tarafıma verilmesi için;
Gereğini saygılarımla arz ederim. 14.12.2007
Bence bu dilekçeye istinaden vermeleri gerekir diye düşünüyorum...
ama bununla ilgili bir karar buldum ve ona göre yeniden dilekçe vermeyi düşünüyorum...
Bu kadar uzatmak gereksiz...
Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında, 2001 ila 2007 yılları arasında tanzim edilen sicil raporlarımın onaylı birer örneğinin tarafıma verilmesini arz ederim.
arkadaşım seni takdir ederim senin gibi kişiler oldukça iyiler hep kazanır....zaten müdür kısmı idareciler sistemden kaldırmak gerekli diye düşünüyorum...çünkü en çok sorun genelde müdür kısımlarında oluşuyor....nerde işten anlamayan varsa müdür olmuş sankiiii.......bazıları hariç tabi hak yemeyelimmmmm.
sizi tebrik ediyorum onurlu davranışı destekliyorum sizin yapmayı düşündüğünüz her şeyi ben yaptım
manevi taz. açtım (biz müdürle kav ettik ben ceza aldım )ama müdür. sicilin tamamını bozmuş 1 madde bozması gerekirken 11 maddeyi bozmuş sicil iptal oldu
fakat manevi taz.davasınada kavga var diye hakim ipta etti aslında ben diğer 10 maddeyi düşürdü diye tazminat açmıştım
şimdi temyizde geldiğinde size bilgi veririm
tahmin ederimki sizin yazılı belge şahit önünde tutanak falan yoksa hem tazminati hem sicil iptalini kazanırsınız diye düşünüyorum.dava sonucunu tarafıma bildirirseniz memnun olurum karşılıklı değerlendirme yapalım
Konu caliskanmehmet68 tarafından (31-01-2008 Saat 19:36:11 ) de değiştirilmiştir.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
check here jaxx wallet
04-07-2025, 14:23:25 in Tüketici Hakları