Merhabalar 2003 yılında bana Avea’dan 2.200.000 TL. Faturası geldi ve ben bu faturanın hepsini ödedim, ben öğretmenim, görüştüğüm kişiler de öğretmendi. Yani ücretsiz olması gerekirdi. Avea ile görüştüm Roaming (uluslararası dolaşım) tarifesine tabii tutulduğumu söylediler. oysa ben bugüne kadar hiçbir şekilde yurt dışına cıkmış değilim. Yarıyıl tatilinde Mardin’in Kızıltepe ilçesinin sınıra 7 km yakın olan köyüme gitmistım. Dolayısıyla yaptığım bütün görüşmeler yurt dışındaymışım gibi olmuş. Sözleşmemde Roaming( uluslararası dolaşım)açık bırakmışım. Oysa bana ne bir uyarı nede kısıtlama geldi. Ben kendi ülkemdeyim nasıl olurda Suriye’deymişim gibi oluyorum. Bu gibi bir davayı Mardin’in Nusaybin ilçesinde kazanan olmuş, ben de sözleşmede İstanbul tüketici mahkemeleri geçerlidir diye İstanbul’da bir avukat aracılığıyla dava açtım. Ben nerden bileyim o zaman sözleşmede neden Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde de uluslar arası dolaşıma tabii tutulabilirsiniz diye yazmamış ve uyarmamış. Ben kendi ülkemdeyim ve benim şüphelenmemem çok doğal yani bir nevi psikolojik illüzyon oldu, yani kendi ülkemde olduğum için fark edemedim yurt dışında olsaydım şüphelenir fark ederdim. Dava yeni sonuçlandı avukatım Nusaybin ilçesinde kazanılmış davayı emsal gösterdiği halde, dava reddedildi yani davayı kaybettim. Bütün mahkeme - avukat parasını da ödedim. , aileme ve kardeşlerime de bakıyordum. Bundan dolayı da depresyona girdim. O dönemde askerliğimi ertelemek zorunda kaldım. Bundan sonra ne yapmalıyım Avrupa İnsan Hakları mahkemesine başvurabilir miyim ya da Yargıtay’a. Kazanma ihtimalim ne, ayrıca tazminat davası açabilir miyim? Ayrıca bundan sonraki süreçte ücret olarak bana ne kadara mal olur... Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.