Merhaba

Samsung fotoğraf makinesi aldım. Makinede 5 mega piksel üstü gece çekimlerinde ölü piksel oluşuyor. Sorun LCD ekranda değil sensör kısmında. Yani fotoğrafları bilgisayara attığımda da ölü pikseli görüyorum.

4077 Madde4 şöyle diyor;

Tüketici, malın teslimi tarihinden itibaren otuz gün içerisinde ayıbı satıcıya bildirmekle yükümlüdür. Tüketici bu durumda, bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme, malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi veya ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz onarım isteme haklarına sahiptir.
Bu sorunu 32. günde fark ettim ve servise hemen verdim. Ancak 30 gün sınırını geçti. Arıza gizli olduğu ve 5 mega piksel üzeri gece çekimlerinde oluştuğu için sorunu geç fark ettim.

Bu durumda da 30 günlük yasal süre geçerli oluyor mu?

Ürün serviste ancak ne zaman tamir olacağı belli değil.

Ülkemizde fotoğraf makinesi tamiri tam olarak yapılamıyor. Tamirden sonra bu ürünlerden tam olarak verim alınamıyor. (1.5 sene benzer bir serviste çalıştım) Bu durumda ne yapmalıyım?

Yeni makine ile değişim istedim ama değişim olmayacağını, ürünün sensör kısmının değişeceğini söylediler. Ülkemizde bu değişimi yapacak (özellikle mevcut servislerin) teknoloji yok ya da var olan yetersiz. Biliyorum ki arızalı parça değişse bile, makine orijinal eski performansı yakalayamayacak.

Bana ne önerirsiniz? Tüketici hakem heyetine gidip şikayetçi mi olayım?

Arızanın gizli olması 30 günlük süreyi uzatır mı?

Hukuk dersi gören bir öğrenci olarak haklarımı biliyorum ama bu durumda biraz kafam karıştı. Bu alanda benden daha uzman arkadaşların yanıtlarını, fikirlerini bekliyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.