Öncelıkle cevaplarınız ıcın tessekkur ederım..

Ben askerde ıken abıme borcları yuzunden hacız gelıyor.. Abım evlı ve baska bı evde oturuyor.. ben annem ve bobamla yasıyorum..

Ben askerde ıken abıme borcları yuzunden hacız gelıyor.. ekonımık durumları cok kotu..Eeve gelen avukat haczedıcek degerde mal bulamayınca.. Bırını bul mallarını goturmeyelım dıyor.. (burada haczedecek degerde mal bulamadıgını ben tahmın edıyorum.. cunku esyaları cok eskı ve bozuk) Abım de avukatları anneme getırıyor.. ve anneme bısey acıklamadan sadece oglunun mallarını almayalım dıye dıyorlar.. Anneme bır acıklama yapmadan . Annemı yed-ı emın tayın edıp borca kefıl edıyolar.. Anemın zaten gozluklerı olmadan brsey okuyamaz.. Daha sonra bu borc odenmıyor.. ve ben askerlıkten geldıkten sonra ev de olmadıgım brı gun bızım eve hacze gelıyolar.. Annem meğerse o bılmeden ve okumadan sadece oglunun maları gıtmesın dıye ımzaladıgı kagıtlaborca kefıl ve yedı emın olmus.. ama anneme teslım edılen bır mal yok..

Bızım eve hacze gelıp, benım odamın da kapısını zorla actırıp sahsıma aıt olan esyalarımı alıyolar.. Bılgısayarımı, uydu cıhazımı, dvd player ımı ,
televızyonumu.. Ürunler bana aıt.. Borc abımın. Bılmeden acıklama yapılmadan ımza atan annem, haczedılen mallar bana aıt.. Annem hacız sırasında burası kucuk oglumun odası esyalar ona aıt dıyor ama zorla avukat kapıyı actırıyor.. Acmassan cılıngırle acarız dıyor. Yanı avukata ve hacız memuruna esyaların bana ait oldugunu belırtıyor. Ve hacız sırasında hıc bırsey ımzalamıyor. Sanırım hacız tutanagını ımzalamaktan ıstınade ettı yazıyor.

Bana ait olan urunelrın sadece bılgısayarın faturası bende oldugu ıcın ben borcu odeyıp tabı masrafalrı ıle esyalarımı gerı aldım.

Şımdı ne yapabılırım? İcra usulune uygunmu. Daha once anneme okumadan neye ımza attıgını anlatmadan ımzalatılan belge hacız etmeye yeter mı? Yedı emın emınse annem bıze abımın malları neden teslım edılmedı ve tabıkı tum apartmana karsı ve komsularımıza karsı dustugumuz durum cok onur kırıcı..

Bılgısayarımda ısım ıcın gereklı bılgıler vardı ve ertesı gun (sabah) yapacagım bır sunumu yapamadıgımdan dolayı asırı hatırı sayılır bır mebla ve musterı kaybım oldu.

Dava acmayı dusunuyorum. Burada da avukatın ızledıgı yol her ne sekılde olursa olsun sırket alacagını tahsıl etme yolu etık mı, yaptıgı dogru mu?

Gercekten bu davaya bakacak degerlı bı avukat arıyorum benım hakkımı catır catır savunacak... Ücretı muhum değıl.

=========

Küçük harfle başlayan tüm cümleler düzeltilmiştir!

Hatırlatma:
"Site Yönetiminden Duyurular"
1- https://www.hukuki.net/forum/forumdisplay.php?f=7
2- https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?p=148324

Hukuki.Net Yönetimi