Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ofis olarak kiraladığım ve kullandığım mülkün 3 senelik kira kontratının bitmesi üzerine boşalttım ve ofisimi bir başka yere taşıdım. Mal sahibi ile sözlü olarak yaptığımız telefon görüşmesinde, ofise sonradan taktırdığım bana ait iki adet klimayı söküp götürebileceğimi, ya da bu günkü (o günkü) bedellerinin %60 ı karşılığında ofis içinde bırakabileceğim seçeneklerini sundum. Mal sahibi ile 2. seçenek üzerinde sözlü olarak anlaştık, klimaların marka ve modellerinin bedelleri hesaplandı ve ödenecek bedel üzerinde telefonda sözlü olarak anlaşıldı. Takip eden günlerde gene telefonda yapılan bir görüşmede ofis badana bedeli olarak bir miktar paranın alacağımdan düşülmesi üzerinde de mal sahibi ile anlaştık.

O gün bu gündür mal sahibine ofisinden ve de cep telefonundan ulaşamıyorum. Yani telefonlarıma çıkmıyor. Tahmin edeceğiniz gibi ne kira kontratında yazan, ilk kiralama sırasında vermiş olduğum depozito bedelini, ne de anlaşmış olduğumuz klimalarımın bedelini tahsil edemedim. Klimaların bulunduğu eski ofis, yeni bir şirkete kiralanmış durumda. Bütün bu olaylar yaklaşık 3 aydır devam etmekte.

Alacağımı tahsil etmek için tutmam gereken en doğru yolun ne olacağı konusunda bilgi ve tecrübelerinize danışmak istedim.

Saygılarımla.