+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 19 ileti bulundu.

Konu: Ziynetlerin İadesi

Ziynetlerin İadesi Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Dec 2007
    İletiler
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Exclamation Ziynetlerin İadesi

    Merhaba;

    2005 yılında boşandım. İlk dilekçemi veriken evlilik birliği içinde alınan araba ve düğünde takılan ziynetlerden bahsetmemiştim. Dolayısıyla boşanma davam sonuçlandıktan sonra mal paylaşımı için ayrı bir dava açtım. Bu davada sonuçlandı fakat benimde onunda kredi çekerek aldığımız arabanın yarı parasının iadesine karar verildi. Ama ziynet eşyaları için evlilik birliği içinde ortak harcandığından talebin reddine karar verildi.
    Benim sorum şu olacak; benim rızam olmadan düğünün hemen ertesi günü takıların çoğunu bozdurup annesinin bana takmak için aldığı takıların borcunu ve düğün salonunun borcunu ödedi. Banada 3 adet bilezik kaldı. Kuyumcu ve tanıklarım benim lehime şahitlik yaptığı halde bana iadesine karar verilmedi. Acaba temyize gitsem ziynetleri geri alma şansım ne olur? Ya da bana bu konu ile ilgili yargıtay kararlarını bulabileceğim bir adres verebilir misiniz?

    Saygılarımla.



    Hukuki NET Güncel Haber

    Ziynetlerin İadesi konulu yargıtay kararı ara
    Ziynetlerin İadesi konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Nov 2007
    İletiler
    5.000
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Ziynetlerin İadesi

    Cevap sorunuzun içinde:

    Alıntı almila rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Ama ziynet eşyaları için evlilik birliği içinde ortak harcandığından talebin reddine karar verildi.

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    Dec 2007
    İletiler
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Ziynetlerin İadesi

    yalnız bu hakimin takdiri tamam. ama ortada benim rızam yok annesinin borçlarını ödüyor. bu neden, evlilik birliği içinde ortak harcamamı sayılıyor?? anlamadığım bu.

  5. #4
    Kayıt Tarihi
    Dec 2007
    İletiler
    146
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Ziynetlerin İadesi

    benimde eşim elimden aldı istemediğim halde bozdurdu hakimin kararı sanırım bende dava açtıgımda bende sizin gibi magdur olucam galiba

  6. #5
    Kayıt Tarihi
    Jun 2008
    İletiler
    19
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Ziynetlerin İadesi

    Benimde buna benzer bir sorunum var.yetim olup babamdan yetim maaşı alıyordum ve evlendiğim için bu hakkımdan feragat ettim.evliliğimiz süre boyunca çalışmama da izin vermemişti. 05.04.2008 tarihinde eşimle evlendik.ama özel bir sorundan dolayı boşanmak istedi eşim.beni de buna mecbur kıldı.artık şiddete meğil göstermeye başlamıştı.ailemin de ısrarı ile boşanmaya karar verdim ve 14.05.2008 tarihinde bu kısa süren evliliğimize benim açmış olduğum (karşı tarafın zorlaması ile )boşanma davası ile resmi olarak son verdik.mal paylaşımını şöyle yaptık:her iki taraf da evinden çeyiz olarak ne getirdi ise onları aldı ve bunun üzerine yakınlarımızın da yanımızda bulunduğu sırada el yazısı ile " kendi evimden çeyiz olarak getirdiğim bütün eşyalarımı teslim aldım " diye yazılmış olan yazıya imzamı attım fakat eşim o sırada olmadığı için o atmadı.yalnız eşimin vekil diye adlandırdığı arkadaşı ve yakın akrabam olan eniştem benim vekilim olarak imzalarını attılar.sorun şu:eşim biz boşanmaya karar verdiğimiz gün ziynet eşyalarımı onun da bildiği evimde ki gizli bölmeden almış ve evin dışında nereye götürdüğünü bilmediğim bir yere veya şahsa emanet vermiş.ben o günlerde evime yakın oturan ablamlar da kalıyordum.ertesi gün müşterek olarak ikamet ettiğimiz evimizin kapı kilidini değiştirmiş ve ben eve girememiştim.olaylar büyümeden eşyalarımı almıştım fakat düğünde bana takılan ziynet eşyalarımı bana vermemiştir.üzerime 7 milyara yakın bir borç da bırakmıştır.bana düğünde takılan takıların düğün cd si ve resimlerim ve ayrıca tanıklarım var.ziyent eşyalarımı alabilmem mümkün mü ve nasıl bir yol izlemeliyim.kendisi çok agresif ve deyim yerinde ise psikopat tarzında bir kişiliğe sahiptir.ayrıca beni tlf da söz ile taciz etmiş ve tehdit unsuru sayılabileceğini düşündüğüm cümleler sarfetmiştir.konuşma esnasında bu sözleri kayıt etmiştim.acaba bunlar dava açtığım taktirde delil olarak kullanılabilir mi?ayrıca evlendikten sonra bekaretimi alıp beni kapının önüne koymuştu.o yüzden ciddi boyutta doğru bir yol izlemeliyim.hakkımı alabilmem için ne yapmalıyım?

    Saygılarımla
    kardelen76
    Konu kardelen76 tarafından (13-06-2008 Saat 20:38:21 ) de değiştirilmiştir. Sebep: eksik bilgi

  7. #6
    Kayıt Tarihi
    Oct 2005
    Nerede
    ANKARA, Çankaya, Turkey.
    İletiler
    12
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Unhappy Re: Ziynetlerin İadesi

    Sayın kardelen76;
    Nasıl oluyorda insanlar kendilerini bu kadar gizleyebiliyorlar karşı tarafa ve bu evlendikten sonra ortaya çıkıyor (ki sizin ki si çok kısa zamanda ortaya çıkmış) anlamak mümkün değil. Aslında kısa zamanda ortaya çıkması uzun vadeye oranla sizin için çok daha iyi olmuş kanısındayım, yoksa çok daha acı çekerdiniz. Üzüldüm. Umarım buradaki Avukat arkadaşlar bahsettiğiniz konuda en kısa zamanda size doğru yolu gösterirler. Aynı şeylerin tekrar yaşanmaması ve kimsenin bu konularda mağdur olmaması için tüm insanların yaşadıklarından, okudukları ve gördüklerinden ders alması umuduyla..
    Konu emredulkan tarafından (14-06-2008 Saat 13:10:05 ) de değiştirilmiştir.

  8. #7
    Kayıt Tarihi
    Jun 2008
    İletiler
    19
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Ziynetlerin İadesi

    Alıntı emredulkan rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Sayın kardelen76;
    Nasıl oluyorda insanlar kendilerini bu kadar gizleyebiliyorlar karşı tarafa ve bu evlendikten sonra ortaya çıkıyor (ki sizin ki si çok kısa zamanda ortaya çıkmış) anlamak mümkün değil. Aslında kısa zamanda ortaya çıkması uzun vadeye oranla sizin için çok daha iyi olmuş kanısındayım, yoksa çok daha acı çekerdiniz. Üzüldüm. Umarım buradaki Avukat arkadaşlar bahsettiğiniz konuda en kısa zamanda size doğru yolu gösterirler. Aynı şeylerin tekrar yaşanmaması için ve kimsenin bu konularda mağdur olmaması için yaşadıklarından, okudukları ve gördüklerinden ders alması umuduyla..
    çok teşekkür ederim emre bey.ben bu yaşamış olduğum talihsiz olaylardan büyük bir ders aldım ve umarım burda bulunan yardımlarını esirgemeyen değerli avukat arkadaşlarımız bana hakkımı savunabilmem ve alabilmem için izleyeceğim doğru yolu gösterirler.şimdiden hepinize sonsuz teşekkürler...

    saygılarımla
    kardelen76

  9. #8
    Kayıt Tarihi
    Jun 2008
    İletiler
    19
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı :(Re: Ziynetlerin İadesi

    Sayın hukukçu arkadaşlarım;sorunumla ilişkin düşünce ve yanıtlarınızı beklemekteyim.Bu konuda ne yapabileceğime dair görüşlerinize ihtiyacım var. Şimdiden yanıtlarınız için tüm hukukçu arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunarım.

  10. #9
    Kayıt Tarihi
    Jun 2008
    İletiler
    19
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: :(Re: Ziynetlerin İadesi

    Sayın hukukçu arkadaşlarım;bana bu sorunumla alakalı bir yol gösterecek hukuk görevlisi arkadaşım yok mu?Lütfen biri sesimi duysun...

  11. #10
    Kayıt Tarihi
    Nov 2007
    İletiler
    5.000
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Ziynetlerin İadesi

    Alıntı kardelen76 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    evliliğimiz süre boyunca çalışmama da izin vermemişti. 05.04.2008 tarihinde eşimle evlendik.ama özel bir sorundan dolayı boşanmak istedi eşim.beni de buna mecbur kıldı.artık şiddete meğil göstermeye başlamıştı.ailemin de ısrarı ile boşanmaya karar verdim ve 14.05.2008 tarihinde bu kısa süren evliliğimize benim açmış olduğum (karşı tarafın zorlaması ile )boşanma davası ile resmi olarak son verdik.
    Burada yazdığınız tarihler doğru mu? İlk okuduğumda 40 günde boşanma tamamlanmış gibi anladım. Hayretler içinde kaldım. Çünkü evliliğin birinci yılı dolmadan anlaşmalı boşanma olmaz. Anlaşmalı boşanma olmazsa kolay kolay tek celsede sonuçlanmaz. İlk celseye bir iki ay sonraya gün verilir.

    Anladığım kadarıyla "evliliğe son vermek"ten kastınız "40 gün sonra boşanma davası açmak"

    Alıntı kardelen76 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    mal paylaşımını şöyle yaptık:her iki taraf da evinden çeyiz olarak ne getirdi ise onları aldı ve bunun üzerine yakınlarımızın da yanımızda bulunduğu sırada el yazısı ile " kendi evimden çeyiz olarak getirdiğim bütün eşyalarımı teslim aldım " diye yazılmış olan yazıya imzamı attım fakat eşim o sırada olmadığı için o atmadı.yalnız eşimin vekil diye adlandırdığı arkadaşı ve yakın akrabam olan eniştem benim vekilim olarak imzalarını attılar.

    sorun şu:eşim biz boşanmaya karar verdiğimiz gün ziynet eşyalarımı onun da bildiği evimde ki gizli bölmeden almış ve evin dışında nereye götürdüğünü bilmediğim bir yere veya şahsa emanet vermiş.ben o günlerde evime yakın oturan ablamlar da kalıyordum.ertesi gün müşterek olarak ikamet ettiğimiz evimizin kapı kilidini değiştirmiş ve ben eve girememiştim.olaylar büyümeden eşyalarımı almıştım fakat düğünde bana takılan ziynet eşyalarımı bana vermemiştir.üzerime 7 milyara yakın bir borç da bırakmıştır.bana düğünde takılan takıların düğün cd si ve resimlerim ve ayrıca tanıklarım var.ziyent eşyalarımı alabilmem mümkün mü ve nasıl bir yol izlemeliyim.kendisi çok agresif ve deyim yerinde ise psikopat tarzında bir kişiliğe sahiptir.ayrıca beni tlf da söz ile taciz etmiş ve tehdit unsuru sayılabileceğini düşündüğüm cümleler sarfetmiştir.konuşma esnasında bu sözleri kayıt etmiştim.acaba bunlar dava açtığım taktirde delil olarak kullanılabilir mi?ayrıca evlendikten sonra bekaretimi alıp beni kapının önüne koymuştu.o yüzden ciddi boyutta doğru bir yol izlemeliyim.hakkımı alabilmem için ne yapmalıyım?
    Dediğim gibi bu kadar kısa sürede boşanmanın olabilmesi mümkün değil.
    Henüz boşanma davasının devam ettiğini kabul ediyorum. Eğer evliliğin mali sonuçları hakkında anlaşabiliyorsanız (mal paylaşımı, nafaka, tazminat) bunlar bir protokol halinde mahkemeye sunulur. Ayrıca aranızdaki geçimsizlik için şahitler dinletilir.

    Eğer anlaşma yoksa davayı açan taraf karşı tarafın boşanmaya neden olacak kusurunu ispatlarsa boşanma kararı verilir. Bunun için tanık ifadeleri ve kanıtlar önemlidir. Zira iddia sahipleri iddialarını ispatla mükelleftir.

    Bu arada mahkemeye mal paylaşımı, tazminat ve nafaka konusundaki taleplerinizi iletirsiniz. Koşulları oluştuysa alırsınız.

    1. Maddi ve manevi tazminat
    MADDE 174.- Mevcut veya beklenen menfaatleri boşanma yüzünden zedelenen kusursuz veya daha az kusurlu taraf, kusurlu taraftan uygun bir maddi tazminat isteyebilir. Boşanmaya sebep olan olaylar yüzünden kişilik hakkı saldırıya uğrayan taraf, kusurlu olan diğer taraftan manevi tazminat olarak uygun miktarda bir para ödenmesini isteyebilir.

    2. Yoksulluk nafakası
    MADDE 175.- Boşanma yüzünden yoksulluğa düşecek taraf, kusuru daha ağır olmamak koşuluyla geçimi için diğer taraftan mali gücü oranında süresiz olarak nafaka isteyebilir. Nafaka yükümlüsünün kusuru aranmaz.

+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

Benzer Konular :

  1. [İcra takipleri] İlamlı Taşınır / Taşınmaz İadesi İcra Emrinde Masrafların İadesi
    Merhabalar. Elimde tüketici hakem heyet kararı mevcut. Kararda ürünün değişimi yapılması söylediğinden örnek 2 üzerinden işlem yapılmakta ve 120...
    Yazan: EsFeraDelta Forum: İcra ve İflas Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 16-10-2020, 19:30:42
  2. Ziynetlerin İadesi
    Merhabalar. Maalesef forumda bu konuyla ilgili pek bir şey bulamadım.Aslında sormak istediğim ziynetlerin iadesi ile ilgili kararların nasıl...
    Yazan: hndakd Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 13
    Son İleti: 18-01-2015, 22:43:16
  3. Sarar Para İadesi ve Ürün İadesi Hakkında
    Merhabalar eylül 23 te iki tane ayakkabı aldım . İkisinin modeli aynı renkler farklı . Sağ ayakkabı sola göre bol olması ökçe tam oturmuyordu. Neyse...
    Yazan: hayrettin253 Forum: Tüketici Hakları
    Yanıt: 2
    Son İleti: 30-11-2014, 14:16:30
  4. Ücretin İadesi-Ürünün İadesi ve İcranın Tavrı
    Her ne kadar mevzu tüketici mevzuatı ile ilgili olsa da icra takibi aşamasında vuku bulduğu için buraya açmak lüzumu hissettim. Tüketici Mahkemesinin...
    Yazan: aristotheles Forum: İcra ve İflas Hukuku
    Yanıt: 3
    Son İleti: 23-02-2011, 14:58:34
  5. Ürün İadesi Hakkında: Para İadesi
    Merhaba arkadaşlar. Ben bir süre önce bir "harddisk" satın aldım. Arızalı çıktı ve bir ay içinde geri götürdüm, değiştirildi. Yeni aldığım ürün de...
    Yazan: dr3am Forum: Tüketici Hakları
    Yanıt: 1
    Son İleti: 25-04-2010, 20:58:52

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.