9 Aralık 2007
Bahadır ÖKTEM/TRABZON, (DHA) TRABZON Valiliği ve Adliye binalarının önünde bulunan otoparktan yararlanmak için dilekçe veren 35 memur hakkında ‘toplu olarak dilekçe vermek’ suçundan idari soruşturma açıldı.
Hükümet Konağı, Adliye ve Defterdarlık binalarının olduğu kompleksin ortasında bulunan otopark alanı, son yapılan düzenlemeyle hakim ve savcılar ile avukatların araçlarına tahsis edildi. Otoparkın küçük bir bölümü de Defterdarlığa bırakıldı. Trabzon'da yayımlanan Kuzey Ekspres Gazetesi'nin bugünkü sayısında yer alan iddiaya göre, Hükümet Konağı’ndaki resmi dairelerde çalışan memurların otoparktan yararlandırılmaması nedeniyle 35 memur, otoparktan yararlanmak istediklerini belirten birer dilekçe yazarak Valiliğe başvurdu.
Dilekçelerinde, otopark alanının Milli Emlak'ın malı olduğunu ve devlet memurlarının yararlanması gerektiğini vurgulayan memurlar, avukatların devlet memuru olmamasına rağmen otoparktan yararlanmasını da eleştirdi. Çalışanlar, 35 dilekçeyi ayrı ayrı Valiliğe gönderdi.
Valiliğin konuya çözüm bulmasını bekleyen memurlar, Trabzon Vali Yardımcısı Orhan Eyövge imzasıyla gelen cevabi yazıyla kendilerini idari soruşturmanın ortasında buldu. Yazıda, Valiliğe dilekçe veren kişiler hakkında idari soruşturma açıldığı belirtilirken, soruşturmanın nedeninin de, ‘toplu dilekçe vererek devlet memurları hakkındaki kanunlara muhalefet etmek’ olduğu belirtildi.
Trabzon Vali Yardımcısı Orhan Eyövge konuyla ilgili açıklama yapmazken, Trabzon Valiliği Basın Müdürlüğü yetkilileri de soruşturmayla ilgili bilgileri olmadığını vurguladı.
Toplu dilekçe vermek ne yazıkki suç, X kurumun da çalışan müvekkillerim hakkında da ( yazıda ki gibi ayrı ayrı gönderilmiş dilekçeler) toplu dilekçe ile şikayet etmekten dolayı soruşturma açıldı ve netice olarakta "Kınama" cezası aldılar... Burası Türkiye dedirten konular, Saygılarımla...
Madde 26 - (DEĞİŞİK MADDE:12/05/1982 - 2670/10 md.)
Bu Kanunun 21 inci maddesi ile hükme bağlanan hakkın kullanılmasında birden fazla Devlet memurunun toplu olarak söz ve yazı ile müracaatları ve şikayetleri yasaktır.
Devlet memurlarının kamu hizmetlerini aksatacak şekilde memurluktan kasıtlı olarak birlikte çekilmeleri veya görevlerine gelmemeleri veya görevlerine gelipte Devlet hizmetlerinin ve işlerinin yavaşlatılması veya aksatılması sonucunu doğuracak eylem ve hareketlerde bulunmaları yasaktır.
Müracaat, şikayet ve dava açma:
Madde 21 - (DEĞİŞİK MADDE:12/05/1982 - 2670/9 md.)
Devlet memurları kurumlarıyla ilgili resmi ve şahsi işlerinden dolayı müracaat; amirleri veya kurumları tarafından kendilerine uygulanan idari eylem ve işlemlerden dolayı şikayet ve dava açma hakkına sahiptirler.
Müracaat ve şikayetler söz veya yazı ile en yakın amirden başlayarak silsile yolu ile şikayet edilen amirler atlanarak yapılır.
Müracaat ve şikayetler incelenerek en kısa zamanda ilgiliye bildirilir. Müracaat ve şikayetlerle ilgili esas ve usuller Başbakanlıkça hazırlanacak bir yönetmelikle düzenlenir.
************
Şikayetteki haklılık araştırılmadan böyle bir hükme dayanarak memurlar hakkında işlem yapılması hakikaten düşündürücü. Ayrıca şikayet haklı değilse dahi herkesin Anayasal hakkıdır ve yasal mercilere şikayette bulunma hakkını kullanabilmelidir.
12 eylülün yasakçı zihniyetinden ne yazıkki hâlâ kurtulabilmiş değiliz. İnsanların toplu olarak yaptıkları hareketler hala sistemde korku uyandırmakta ve bunun önüne geçmek için yasalar çıkmaktadırlar. Alın işte, Anayasal güvence altında bulunan dilekçe hakkının toplu halde verilmesi (ki yukarıda belirttiğim üzere kamu çalışanlarının tek tek vermesi halinde bile cezalandırmaya gidilebiliniyor) suç olarak kabul ediliyor. Bu zihniyetin aşıldığı, daha demokratik, günler görmek dileğiyle...
12 eylülün yasakçı zihniyetinden ne yazıkki hâlâ kurtulabilmiş değiliz. İnsanların toplu olarak yaptıkları hareketler hala sistemde korku uyandırmakta ve bunun önüne geçmek için yasalar çıkmaktadırlar. Alın işte, Anayasal güvence altında bulunan dilekçe hakkının toplu halde verilmesi (ki yukarıda belirttiğim üzere kamu çalışanlarının tek tek vermesi halinde bile cezalandırmaya gidilebiliniyor) suç olarak kabul ediliyor. Bu zihniyetin aşıldığı, daha demokratik, günler görmek dileğiyle...
Öncelikle forumunuza yeni katıldım ve merhaba demek istiyorum. Bu konuya istinaden birkaç şey danışmak istiyorum;
Toplu dilekçe vermedeki suç kapsamı sadece devlet memurları için mi geçerli yoksa tüm vatandaşlar için mi geçerli?
Eğer (böyle bir çözüm olabilir mi bilmiyorum) dilekçeyi veren şahıslar aynı dilekçe metni ile ancak ayrı dilekçelerle kişisel şikayet veya başvuruda bulunurlarsa bu da suç kapsamına girer mi?
Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
,
toplu imza toplamak suç mu,
toplu dilekçe,
toplu dilekçe suç mudur,
toplu dilekçe yazılır mı,
toplu imza suçmu,
toplu imza dilekçe örneği,
dilekçeye toplu imza atılır mı,
toplu dilekce nasil yazilir,
toplu dilekçe vermek suç mu,
dilekçeye birden fazla imza atılır mı,
toplu imza suç mudur,
toplu imzalı dilekçe nasıl yazılır,
toplu imzalı dilekçe suç mu,
Toplu dilekçe yazılırmı,
taseron iscinin is yerinde imza toplamasi sucmu,
okulda imza toplamak suç mu,
toplu dilekçe örnekleri
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku