merhaba.
böyle bir forumu açan ve yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım.
sorunuma ve soruma gelince ;
cep telefonumdan değişik zamanlarda gizli numara ile rahatsız ediliyorum. rahatsız eden kişinin bulunması için savcılığa başvurulması gerekiyor sanırım. 1-bunun için nasıl bir yol izlemeliyim.
2-dinleme süresi ne kadardır ? ben mi belirlerim?
3-dinleme süresi içinde herhangi bir telefon gelmemesi durumunda , savcılık tarafından bana karşı herhangi bir yaptırım uygulanır mı?
4- dinlemeden bir sonuç alınamamsı gibi bir durumda dinleme talebinde bulunan kişiye masrafların fatura edildiği doğru mu?
5-doğru ise tahmini masraf ?
Sizin adınıza çok üzüldüm, yaklaşık bir haftadır bende aynı durumdayım.
Arka arkaya arayan, ve sadece telefonu açana kadar çaldırıp sonrada yüzüme telefonu kapatan biri dadandı. Bu tabi beni ve eşimi germeye başladı. Telefon numarasını değiştirmek en kolay yolu. Fakat neden bir dengesiz yüzünden senelerdir kullandığım numaramı değiştireyim, ve bende sizin sorduğunuz sorulara gelen cevaplardan faydalanmayı umuyorum.
Çünkü hiç tanımadığım ve sürekli gizli numaradan arayıp hakkımda bigi isteyen biri oldu...
İlginç yanıda adımı ve soyadımı da biliyordu, sorularıma cevap verirsen eğer, daha sonra seni arama nedenimi de söylerim diye ısrarla arıyordu. (yaşlıca bir ses) Ben de aileme durumu anlatmıştım, artık doğrudan hatta kimin yüzüne telefonu kapattığımı bilmeden kapatıyor ya da açmıyordum. Bir defasında da hazır babam evde iken açtım verdim; adam, babama da aynı şeyleri ısrarla soruyor bir de yanlış anlamayın ben sapık değilim diyormuş...
Hangi ilde oturduğumu, semti , Mersin!de arkaşlarım olup olmadığını, ne iş yaptığımı, çalışıp çalışmadığımı, hangi sektörde çalştığıma dair bir çok soru ve sorularını da her defasında sırası ile sormayı ihmal etmiyor, kendisi hakkında da hiç bir bilgi vermiyor ısrarla sorularına cevap istiyordu. Bu durum aralıklı olarak 6 ay sürdü...
Bu arada telefon numaram da benim adıma kayıtlı değildi, nerden nasıl bulmuş adımı soyadımı o illet anlayamamış, çok da rahatsızlık duymuştum.
Şimdi öyle ya da benzer bir durum olsa, hiç düşünmeden doğrudan savcılığa başvururum, o kadar doluyum!.
Ve o gün bu gündür gizli numaraları protesto etmeye devam ediyorum.
Üçünüzde merak ediyorsunuz... Ne güzel... Benim de merak ettiğim bir sürü konu var.. Amma langadanak sormadan bir bakıyorum ne var ne yok diye... 6 senesini doldurmuş bir HUKUK sitesinde böyle sorun olmaması olasımı ? değil .... Baksanız bir forumlara size birşey olur mu? olmaz... Neden bakmıyorsunuz? tembellikten.... Peki ben merak ettiklerimi sorayım mı ? hayır......
Lütfen inceleyiniz.... https://www.hukuki.net/topic.asp?topic_ID=5037
Bu sadece teki lütfen bakınız inceleyiniz.... Eksik husus varsa sorunuz hiç bir yerde yoksa bana sorunuz.....
Sayın commodore1tr;
özellikle aradığım bir konu değildi , ne var ne yok diye bakarken dikkatimi çeken ilk bu forum oldu .
Demek ki sonuna kadar bakmam gerekiyormuş, özür diliyor, uyarınız için teşekkür ediyorum.
Sitenin 6. yılı için de daha daha nice başarılarla nice seneler diliyorum.
Hayır, soruma cevap olabilecek hiç bir forum bulamadım
Soruma biraz daha açıklık getireyim ,
şöyle ki;
rahatsız edilen kişilerin şikayet etme, davacı olma hakkı var, ancak haklı olarak her rahatsız edilen kişi koşup savcılığa baş vurursa ne olur? açılan dosyalar alır başını gider ve onca önemli davalar varken bunlarla mı uğraşsınlar en iyisi neden gizli numaralar yasak edilmiyor ? en azından bu tür davalarla zaten yetersiz/davalara yetişmekte zorlanan mahkemelerimiz meşgul edilmemiş olur!
Yanlış mı düşünüyorum?
Arayanın numarası açık seçik çıktı diyelim ne yapacaksınız ?
Ekleyen: commodore1tr - 05/01/2007 : 21:29:26
Eğer yasaklanırsa ;
1- arayan, numarasının çıkacağını bileceğinden aramaz , yani caydırıcı olur.
(cep. tel. için diyorum, başkasını denemek eziyetli olacağından onda da caydırıcı olur yine.. )
2- dava söz konusu olsa dahi en azından numara tesbiti gerekmez, sonuçta hem mahkeme açısından hem şahıslar için daha kolay olur.
3- mantıkken de hiç hoş bir durum değil, ne diye gizlensin ki numara!
Yani Cumhuriyet savcısına şu numara beni rahatsız ediyor siyeceksiniz oda işlem yapacak öyle mi?
O zaman kızan kızdığını suçlar olur mu öyle şey siz numarayı bilsenizde bilmesenizde C.Savcılığı müracaatınız üzerine dinlemeye alacaktır telefonunuzu siz o kişiden telefon geldiğinde size bildirilen muhtemel kare yada yıldız ı tuşlayacaksınız dinleme yapılacak... kayıt edilecek sonra işlem yapılacak.... Numarayı sizin vermenizle bilmediğinizden verememeniz telekon için ilk araması ile sona erecek bir olaydır....
Bunun caydırıcılığı maalesef olamaz keşke olsa keşke.... Kişiler bu tip davranışları bulunamayacağı rahatlığı ile değil içinde bulundukları abuk durumdan dolayı psişik bozukluktan rahatsız etme amacıyla yapıyorlar... Belki çok az bir caydırıcılık olabilir....
Anak telefonun gizli çıkması telefon tacizine çok az önlem olabilirken gizlenememesi daha büyük hatalara neden olabilir ki onları burada yazmak istemiyorum...
Şikayet söz konusu olunca dinlenmeye alınacağını, sırası ile işlemlerin yapılacağını biliyorum da , ben caydırıcılık açısından yararlı olabileceğini düşünmüştüm.
Açıklamalar için çok teşekkür ederim sayın commodore1tr.
Sizi de yordum bu konuda kusura bakmayın, sağ olun var olun..
,
tanımadığım numara rahatsız ediyor,
rahatsız eden kişiyi savcılığa verme,
telefon edeni savcılığa şikayet,
cep numarasini savciliga verme,
ozel numaradan rahatsiz edilme,
bi numara insani rahatsiz ediyorsa nereye basvurulur,
cep numaram taciz ediliyor,
gizli numara rahatsız edilen kişi ne yapmalı,
rahatsız eden numarayı şikayet etme,
biri sizi rahatsiz ediyorsa nereue ve nasil sikayet edilir,
polis telefonumu rahatsiz eden numara sikayet etme,
cep telefonuna dadanan numara,
degisik telefonlardan rahatsiz edilme,
telefonda taciz edeni nereye sikayet wdilir,
telefonum rahatsiz ediliyo,
Rahatsız edilen mesajlar için nereye başvurulur,
mesajla rahatsiz edildiginde sikayet,
rahatsız eden numarayı nasıl şikayet edebilirim,
beni rahatsiz eden kisileri nereye sikayet ederim,
rahatsız edilen numaraları nereye sikauet ederim,
savcılıga ne sebeble bas vurulur
Yurtdışında okuyan bayan bir öğrenci arkadaşın problemini aktarmak istedim. Kendisine ait telefon hatlarından biri ile 62 doğumlu bir bayan rahatsız...
Sayın yöneticilerimize ve avukatlarımıza şöyle bir sorum olacak.Ben 3 yıl önce bir erkek tarafından cep telefonu ile rahatsız edildim.Bana telefonda...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku